Příprava pracovníků organizace Dark Side? Rozvíjejte se v emocích i rozumu

Významný biolog Thomas Lewis psal ve své knize Myšlenky pozdě v noci, že se jeden čas zabýval tím, jak by vypadalo opravdu velké a trvalé peklo. Pracovníci organizace Dark Side se na to, co dělají druhým, musí důkladně vytrénovat.

Pokračuji v námětu na román, na sci-fi.

Pracovníci organizace Dark Side potřebují své oběti vnímat jako zločince, "nepřítele lidstva", aby vše co dělají, bylo odůvodněné, aby to nebyla "pomsta" nebo "vražda", ale rozumová práce proti nepřátelům lidstva.

Potřebují si udělat srdíčko, potřebují, jak se říká, mít obě strany obličeje "vytvořené", aby měli vše harmonicky a nemohlo se jim stát, že budou mít infarkt nebo rakovinu.

Musí vědomě zajít jak v emocích, tak v rozumu, na samý kraj možností, a ano, i je překročit. Trénují se jak v emocích do maxima, což znamená něco jako pečovatelskou stránku, tak v rozumu. I v erotické oblasti musí dojít na hranici. Musí být zdarma užiteční komunitě. Jak se říká, aby měli obě tváře. Také, v pozdějších fázích, musí zažít křivdu a ponížení, které je ale nezničí, naopak je posílí. Také o tom vědí, co se jim děje. Pojďme si probrat všechny možnosti.

Tak například. jako žena když by se chtěla vytrénovat v ženské stránce, tak začne dělat nějakou fyzickou aktivitu, třeba tanec, tak dlouho, dokud se zdokonaluje. Muž by třeba hrál fotbal nebo cvičil atletiku.

Pak trénuje hranice se svádění, do kdy je to ještě v pořádku flirtovat a kdy už je to za hranou. Jde o to, že vědomě jde na hranici, až za hranici toho, co se dá ve společnosti unést a ještě ji nikdo nebude pokládat za psychicky narušenou, maximálně bude konsternovaný, co si dovolila a ono jí to projde. Uvedu příklad, např. štíhlá a mladá učitelka se koupe v rybníku spoře oblečená se svými studenty v pubertě na školním výletě. Jinak je ale 100% profesionální a korektní. Je to za hranou nebo ještě ne?

Také se jako žena musí vypracovat v péči o druhé. Kdybych byla v Kambodži, natáčela bych videa s opičkami, které bych zachránila před krutou přírodou a ukazovala bych, jak o ně pečuji, myji je a krmím je. V Čechách by takový člověk mohl jít pracovat za mnohem nižší plat do neziskovky věnující se péčí o lidi, popř. by tam pracoval jako dobrovolník zadarmo. Nebo bych zdarma natáčela vzdělávací videa na youtube.

Další náročnou možností tréningu péče je, že jako rodina přijmou do rodiny dítě, o němž vědí, že srdíčko dá katu Denčovi, že je tu na trénování srdíčka týmu kata. 

I muži se trénují v péči, nacítí srdíčko nějakého svého otroka, nejčastěji se jedná o vlastní děti v programu "tři" a jsou jako muži takové laskavější, přístupnější k dětem, zatímco matka je v takových rodinách fakticky nepřítomná nebo záměrně preferuje některé děti nad druhými a chce je tak vydráždit k emotivním skutkům, za které je otec může potrestat a zabít. Oba to ale dělají pouze z důvodu, že si trénuje srdíčko, ví a plánuje, že své dítě později zabije.

Nemůže ale jinak, nadřízení ho "mají v hrsti" a zabili by ho i jeho děti, když mu to řeknou a rodina to z nevědomé frustrace začne dělat vědomě, oba rodiče už vědí, že by je organizace Dark Side mohla zabít všechny, stačí, když dítě ve frustraci ukradne ve školce pastelku a máme tu zločin krádeže, který jde dělat nekonečně dlouho a také ho nekonečně zvětšovat. Nebo stačí, když dítě má velkou fantazii, vybudovanou katem Denčou a zase jiným "tatínkem", a začne okolo sebe povídat, že byli v Africe, kde si hráli se slony a žirafami. Už je lhářem, který je vlastně nepřítelem lidstva.

Matka je v takové rodině trénovaná, aby byla přísná, aby nebyla laskavá a přejícná. Děje se to vědomě i nevědomě. Pokud je žena frustrovaná v osobním i pracovním životě, ono se těžko pak zcela otočí o 180 stupňů, aby byla laskavá k dětem. Prostě to nejde.

Trénování se v rozumu je jasné, studovat, učit se cizí jazyky, ale i naučit se nějakou dovednost, jako opravovat auta, ledničky nebo plynové kotle.

Křivda by mohla nastoupit nějakým bizardním obviněním, nebo obviněním za něco, co člověk udělal na rozkaz nebo rozvázáním pracovního poměru těsně před tím, než by za to člověk dostal nějaké ocenění. Člověk si užije reakce lidí, kteří o tom neví, kteří se řídí heslem "na každém šprochu, pravdy trochu" a žije v modu, který je "pod" jeho úrovní.

Pracovník musí umět žít také v modu "nad" svou úrovní, takoví lidé se vyznačují vysokou štědrostí, nejde mu o peníze, např. řeknou manželce, že oni pokládají za svou povinnost jako muži živit rodinu a ona si svůj plat může ponechat jako kapesné. Nebo jsou vysoce štědří při rozvodu, kdy dají manželce mnohem více, než by museli.

Pracovníci se prostě rozvíjejí v modu, staří Řekové by tomu řekli kalogagathia - řecký ideál harmonie, krásy a dokonalosti. Řecký filosof Sókratés by zdůraznil, že se mají rozvíjet v gymnastice i v músickém umění (In Platón. Kleitofón, Ústava, Timaios, Kritias. Oikoymenh, 2003)

 

Autor: Stanislava Ševčíková | úterý 20.9.2022 12:53 | karma článku: 3,78 | přečteno: 149x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Taneční skupina v Burkina Faso podporuje neslyšící k sebevyjádření a úspěchu ve vztazích

V Burkina Faso je skupina Fietan du Burkina, ve které tančí neslyšící. Název skupiny v místním jazyce dioula znamená Bez hendikepu“. Skupinu založil v roce 2018 neslyšící choreograf Yaya Sanou.

14.5.2024 v 9:18 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Ghanský umělec El Anatsui tvoří z použitých víček lahví

Zahraniční umělci z mimoevropských kultur nás mohou obohatit. Podívejme se na ghanského umělce El Anatsui.

12.5.2024 v 17:57 | Karma: 3,46 | Přečteno: 106x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Keňský umělec sbírá odpad v moři a vytváří z něj nábytek

My v Čechách řešíme otázky plýtvání a v Keni se odpadky množí. Tak z nich kreativní lidé tvoří... třeba nábytek jako jsou židle, křesla, lampy a koberce - jako umělec Joel Oenga.

9.5.2024 v 11:43 | Karma: 5,20 | Přečteno: 82x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 144x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Nemálo lidí si myslí, že ve vězení odsouzení málo trpí, je tomu opravdu tak?

Je možné se setkat s názorem, že lidé ve vězení mají "až moc hezké podmínky", že by měli více trpět. Je tomu skutečně tak?

17.3.2024 v 10:51 | Karma: 8,81 | Přečteno: 393x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 4,35
  • Průměrná čtenost 1247x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)