Každý Soucitný má v novém systému svého „člověka", které dělá od miminka

Jeden "čisté srdíčko" odmítl dát syna a "dělat" ho tak, aby z něho byl zlobivé dítě, deviant a onemocněl by a umřel. Nastalo exemplární potupné potrestání. Od té doby všichni poslouchají a "dělají" děti ještě před narozením.

"Měl jsem kdysi období, kdy jsem pořád přemítal, jak asi vyhlíží peklo, a velmi jsem namáhal svou představivost, aby si dala dohromady nějaký trvalý způsob prokletí", píše významný biolog, propagátor vědy a vědec v oblasti medicíny a biologie Thomas Lewis v knize Myšlenky pozdě v noci na str. 121 - 122.

Tak nějak by se dalo označit to, co organizace vymyslela pro toho, kdo odmítl překročit původní nastavené hranice a "dělat" víc, tedy svého syna, a to již jako miminko.

Takto vybrané děti byly již před narozením určeny k tomu, aby měly krutý život a dříve nebo později umřely. Byly to od narození otroci se vším všudy.

Jak takové otroctví v našem fiktivním případu může vypadat?

Je potřeba vybrat vhodné rodiče, kteří vědí, že musí splnit rozkaz, jinak se jim stane to, co tomu čistému srdíčku, zničení jeho a celé rodiny, potupnou hanebnou a dlouhou smrtí.

Záleží případ od případu, někdy rodiče vědí všechno, i co z dítěte bude, někdy si myslí, že slouží vyšší hře a "jen" třeba dítěti nedávají to, co by měli.

Pokud je otrokem holčička, je potřeba, aby byla vhodným otrokem pro katy Denči, aby neměla ve svém srdíčku matku a ženský princip. Proto je vědomým i nevědomým úkolem matky, aby holčičce nebyla mámou, ale byla přísnou, necitlivou, ponechávající dítě napospas, dávající nevhodné pokyny, takže se dítě vzbouří a bude neposlušné a odbojné.

Jsou to tři jednoduché věci, říká máma Madla v pohádce Lotrando a Zubejda o nemoci princezny: teplo, světlo a láska. Přesně tyto aspekty se dětem, které byly vybrány za otroky, nedostává. Namísto, aby byly v kroužcích, v různých rodinných sešlostech nebo komunitních akcích, jsou s rodinou doma a kat Denča má možnost se ztotožnit s jejich srdíčkem a zesilovat jejich skutečné pocity. Vlastně z takového maličkého hrášku dokáže udělat pořádné tornádo, takový butterfly effect.

A protože kat Denča zásadně "pomáhá", a i ve svém životě je vždy v nějaké pomáhající nebo služebné pozici nebo dělá zdarma něco pro komunitu, aby si zasloužil toto "zasvěcení", tak on takovému zlobivému dítěti, kterému předem odebral podporu mámy a táty, popř. školy, pokud dítě není samo od sebe chytré, že by uspělo ve škole samo. Představte si třeba, že někdo "dělá" střílícího útočníka ve škole, jeho "táta", "srdíčko", které s ním je od narození, tak že není skoro možné od sebe rozeznat, ho podporuje v tom, aby vyjádřilo své pocity, aby vyjádřil svůj hněv nad tím, jak mu okolí nerozumí, podceňuje ho, popř. mu brání v rozvoji. V této akci jedou kat Denča i střílící vrah, ale ve skutečnosti oběť a otrok kata Denči ve dvou, stali se jedním hlasem, který kat Denča umí "nekonečně" zesílit, takže otrok a oběť v jedné osobě, v afektu, kdy již neví, co dělala, spáchá něco, co třeba nikdy spáchat nechtěla - a hlavně, pokud by rodina byla i nefunkční, ale na podle pokynů organizace Dark Side, nebo pokud by neselhali všichni, i škola, zájmové aktivity, tak by se to nikdy nestalo

V organizaci se všichni zaměstnanci chlubí svými výsledky, tedy i třeba co nového umí, nebo kolik lidí se jejich otroku podařilo zabít. Organizace si troufá i na slavné osoby, zvláště v jejich zájmu jsou zpěváci a zpěvačky, které dovede deptat tak, že propadnou drogám a alkoholu, jsou týrané svými partnery, využívané okolím. Čím slavnější osobnost a čím originálnější způsob, tím vyšší postavení v systému. 

Cení se také dostat osobu na výsluní, aby byla "hvězda" a pak ji z výsluní sesadit.

Jaké je kritérium pro výběr otroků? otrok v prvé řadě nesmí být psychopat, protože cílem organizace Dark Side je představit ho jako psychopata, aby si to o něm všichni mysleli. 

Ideální  a pro budoucí plány organizace Dark Side potenciálně nebezpeční je typ, který je na pomezí mezi čistou racionalitou a čistou emocionalitou, typ, který se umí nést na svých emocích, ale "má rozum" a umí se zastavit a říct dost.

Protože organizace Dark Side přemýšlí do budoucnosti, a jak píše Thomas Lewis ve své knize Myšlenky pozdě večer, kdyby někdo zasáhl do vývoje lidstva tak, že by preferoval určité typy lidí, dá se předpokládat, že vývoj lidstva by se zastavil na mnoho tisíc let.

Protože i význam "otroků" v práci organizaci Dark Side není samoúčelný, ale slouží změně společnosti v zhrubnutí, také k tomu, že tím, že o činnosti organizace Dark Side vědí vlastně všichni, tak tím, že to vědí a nic proti tomu lidé nedělají, stávají se spoluúčastníky a je možné je zabít. A také už nikdo ve společnosti není "čistý" a nemůže ohrozit rozvoj organizace Dark Side. 

Jak napsal Edmund Burke, britský politik a  filosof v 18. století: "K tomu, aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic". Tak zdánlivě málo stačí...

Edmud Burké také napsal, že lidé, kteří nemají ohled ke svým předkům, tak ho nebudou mít ani ke svým dětem. 

PS: Jedná se o povídku, sci-fi, námět na knihu, který postupně skládám.

Autor: Stanislava Ševčíková | středa 24.8.2022 13:07 | karma článku: 4,20 | přečteno: 320x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Chudoba, ekologie a Keňa - opakovaně použitelné menstruační látkové vložky

Ženy v Keni si poradily s chudobou a vyrábí opakovaně využitelné látkové menstruační vložky pro ženy. Tradiční vložky neumožňovaly ženám se cítit bezpečně a nutily je odejít do ústraní a nepracovat, což ženy velmi postrádaly.

18.5.2024 v 21:05 | Karma: 7,21 | Přečteno: 232x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Taneční skupina v Burkina Faso podporuje neslyšící k sebevyjádření a úspěchu ve vztazích

V Burkina Faso je skupina Fietan du Burkina, ve které tančí neslyšící. Název skupiny v místním jazyce dioula znamená Bez hendikepu“. Skupinu založil v roce 2018 neslyšící choreograf Yaya Sanou.

14.5.2024 v 9:18 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Ghanský umělec El Anatsui tvoří z použitých víček lahví

Zahraniční umělci z mimoevropských kultur nás mohou obohatit. Podívejme se na ghanského umělce El Anatsui.

12.5.2024 v 17:57 | Karma: 3,46 | Přečteno: 106x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Keňský umělec sbírá odpad v moři a vytváří z něj nábytek

My v Čechách řešíme otázky plýtvání a v Keni se odpadky množí. Tak z nich kreativní lidé tvoří... třeba nábytek jako jsou židle, křesla, lampy a koberce - jako umělec Joel Oenga.

9.5.2024 v 11:43 | Karma: 5,20 | Přečteno: 82x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 144x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Íránský prezident je po smrti, uvádí média. Záchranáři našli trosky vrtulníku

20. května 2024  6:24,  aktualizováno  7:07

Íránský prezident Ebrahím Raísí a ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján zemřeli při nedělní...

Bouřky, déšť i slunce. Teploty ke konci týdne vyšplhají až k 25 stupňům

20. května 2024  6:31

Počasí v Česku bude proměnlivé. Podle meteorologů během týdne se vyskytnou bouřky a déšť, vysvitne...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 72
  • Celková karma 4,92
  • Průměrná čtenost 1229x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)