Jak se organizace Dark Side dorozumívá? Znamení a značky. Námět na sci -fi.

Egyptský bůh Horus, nebo-li jak se po dobytí Egypta Alexandrem Velikým vžilo jeho jméno, Harpokratés, bývá nazýván také bohem mlčení. Pojďme si hrát s fantazií a pokračujme v našem příběhu, námětu na sci-fi.

Egyptský bůh Horus, byla pro starodávné Egypťany bohem vítězství, bohem, který překonává temnotu a je sluncem. Faraoni byli svým národem vnímáni jako znovu-narození boha Hora, byl to bůh Horus sám. Všichni a všechno patřili HORU.

V egyptském umění Hora nejčastěji nalezneme jako dítě, které míří svou rukou nahoru a má vztyčený ukazováček u brady. Je to vlastně takové denně se rodící sluníčko (Mě tedy evokuje pohádku Tři zlaté vlasy děda Vševěda, v níž děd Vševěd se ráno rodil jako malé dítě, v poledne byl dospělým mužem a přilétal večer za svou matičkou jako starý muž, ale to je na jiný příběh).

Po dobytí Egypta Řeky v čele s Alexandrem Makedonským, převzali tohoto boha Řekové a začali mu říkat Harpokratés, bůh mlčení. V řecké mytologii je s mlčením spojena také květina růže, kterou podle mýtů daroval bůh Éros právě Harpokratovi.

To by stačilo jako takový teoretický základ a pojďme si hrát s fantazií. Mám takovou fantazii, že právě vztyčený ukazováček by v našem příběhu mohl představovat to, že daná skupina tak pozná osobu, která je jejich součástí, má právo ukázat na jiného, na němž pak všichni nerozdílně pracují a způsobují jí ehm ehm.. jisté sexuální potíže? a následně smrt. Jaké potíže? O jednom z nejnadanějších teologů v historii, Origenovi se traduje, že si amputoval penis. Tak třeba tyto. Nebo máme celou tradici eunuchů, tedy mužů, jimž bylo zabráněno realizovat se v manželství a v sexuálním životě.

Tradicí eunuchů ale nebudeme pokračovat, ale tím vztyčeným ukazováčkem ano.

Čili v našem příběhu a v naší organizaci, ho mohli ukázat lidé na toho, koho už třeba nechtěli ve svém okolí, jehož dům se jim líbil a chtěli by ho vlastnit, jejichž partner se jim líbil a chtěli by ho a nebo prostě jen tak, z legrace, na důkaz jejich "vlády". Organizace potřebovala trénovat a také potřebovali široké spektrum lidí, aby neměli stereotypní práci  (potřebovali různé typy masíčka, abych použila předchozí blogový text), tak brala všechno, každý člověk do programu byl ro ně chalenge. Malé dítě stejně jako starý dědeček nebo babička.

Tak v části, kdy daná osoba může za špatnou negativní myšlenku, za ukradenou tužku nebo za agresivitu, dostat rakovinu nebo jinou závažnou až smrtelnou nemoc - pracuje kat Denča ve dvou. Jeden je výkonný pracovník a v týmu je s další čistou osobou, která je na tuto práci připravována po několik generací. Nikdy nesměla nic ukrást, ani jejich příbuzní, a to minimálně do čtvrtého kolena, musí být čistá, ideálně i sexuálně, může to v našem příběhu být i takový důstojný otec početné rodiny, který si sám pro sebe nenechá ze své práce nic, dokonce to může vypadat, že se pro svou rodinu naprosto obětoval.

Prostě osoba, které ani v nejmenším nesmí jít "o peníze". Jakmile jde někomu o peníze, prašule, prachy, chechtáky, money a další názvy - tak má velkou pravděpodobnost, že schytá nějakou nemoc, vypadají jí vlasy, nebo má zranění nohy, kulhá a pod. Nevýhoda v našem příběhu je, že to může být i chudý člověk, kterému jde o peníze, protože jich nemám moc nebo dost... To jsem ale odbočila.

Takže další znamení o postavení v organizaci Dark Side, které ukazuje právě tato čistá osoba, "srdce", jsou dva prsty u sebe, ukazováček a prostředníček -  organizace nikdy nepracuje se sólo lidmi, v dalších případech, kdy vedou ruku, ruce, jazyk či jiné části osoby, ve více lidech.  Dva prsty roztažené znamenají, že osoba, na níž se pracuje, je před "cílem".

Je to velká výhoda, pracovat ve dvou, protože kromě "výkonu" žádný z těch lidí není "vinný", nic špatného sám o sobě nedělal... To je etika, že?

Tato druhá osoba, do jehož srdce je náš cíl sjednocován, je to vlastně takové pověstné mytologické  Prokrustovo lože. Tento dávný lotr velmi laskavě nabízel poutníkům přenocování a kdo sedl na jeho sladkou vějičku, ten se dočkal nočního mučení. Říkalo se mu také "Napínač". Malí lidé jsou natahování a velcí lidé jsou zkracováni. A všichni jsou krutě mučeni. Vyřídil si to s ním až slavný hrdina řecké mytologie, Théseus, který ho přinutil vlézt do jedné ze svých postelí a... Víte, čím se Prokrustos neboli Napínač ve starověkém Řecku prohřešil? Provinil se proti pohostinnosti. Dobří lidé mu totiž naletěli na vějičku a v dobré víře s ním šli do jeho domu, do něhož by jinak nikdy nezavítali.

Takže daná osoba je "sjednocována" s tímto čistým srdcem lidí, kteří se obětovali, pro rodinu, pro vědu, pro stát, tak dlouho, až jednou nevyhoví, umře. Všichni tito, co ukazují značku "dva prsty", tu u dané osoby, která je vybrána do programu, jdou jen 1x.

Tři prsty - ukazováček, prostředníček a prsteníček - evokuje královskou korunu, také dominanci. Toto jsou lidé, kteří v hierarchii organizace "dělají" své manžele a manželky. Dostali za úkol vzít si muže nebo ženu a později je zabijí. Když jsou tři prsty u sebe, znamená to, že se zatím viditelně nic neděje, jen na tom "děláme"., pokud je pootevřený prostor mezi ukazováčkem a prostředníčkem, máme první výsledky a cíl (smrt) je naplánován.

Čtyři prsty - ukazováček, prostředníček, prsteníček i malíček - tito lidé v organizaci "dělají" své děti. Jak se říká, doba je těžká, a tým kata Denči potřebuje stále rozmanitější práci, jednak, aby se učili, a také aby to nebyl stereotyp, v němž není umění. Tito lidé mají své děti na to, aby se dostali do programu. Jejich děti se zblázní, nebo umřou, protože je "dělá" jejich otec. Když jsou čtyři prsty schované, jakoby v pěstičce, znamená to, že děti ještě nejsou ve stádiu blízkému dofinišování.

Možná bychom mohli s těmito lidmi vyjádřit hluboký soucit, jsou součástí sekty a vlastností sekty je vymývání mozků. Lidé, co patří do sekty, vědí, že nemohou nic ovlivnit a že co je sektou naplánováno, bude také provedeno. Představte si rodinu, která má třeba pět dětí, které jsou už naživu, oba rodiče se starají ze všech sil, aby se o děti postarali a pak  se jeden nebo oba rodiče dozvědí, že jejich děti jsou sektou určeny k tomu, být biologickým materiálem. 

Také je jim ukázáno, že toto rozhodnutí sekty nic nemůže změnit, ukážou jim, jak umí zabíjet, třeba tím, že jim před očima zemře někdo blízký. Rodiče vědí, že jak dítě zlobilo, bylo hubaté, ukradlo v dětství lízátko (což mohla být práce kata Denči a jeho týmu), tak je už tak jako tak stejně mrtvé, už jsme si řekli, že v našem příběhu jde zabít za ukradenou tužku (ta v Česku stojí 2 Kč). Čili jim nezbyde ani nic jiného, aby spolupracovali.

Napadá mě, že jde také komunikovat např. v době televize tak, že člověk při televizním projevu má volně ložené ruce a jednu ruku a loktem může posunovat ve smyslu slov a vět, které říká těm lidem, se kterými se nemůže stýkat, aby se nezkompromitoval, ale současně je s nimi v aktivním kontaktu a potřebuje jim sdělit své myšlenky a pokyny nebo hovoří ke své vrbě. Třeba takový prezident republiky nějakého imaginárního státu.

 

Připomínám, že jde o letní povídku, námět na sci-fi, podobnost s kýmkoli a čímkoli skutečným je čistě náhodná.

Autor: Stanislava Ševčíková | středa 27.7.2022 19:18 | karma článku: 3,81 | přečteno: 159x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Chudoba, ekologie a Keňa - opakovaně použitelné menstruační látkové vložky

Ženy v Keni si poradily s chudobou a vyrábí opakovaně využitelné látkové menstruační vložky pro ženy. Tradiční vložky neumožňovaly ženám se cítit bezpečně a nutily je odejít do ústraní a nepracovat, což ženy velmi postrádaly.

18.5.2024 v 21:05 | Karma: 7,18 | Přečteno: 225x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Taneční skupina v Burkina Faso podporuje neslyšící k sebevyjádření a úspěchu ve vztazích

V Burkina Faso je skupina Fietan du Burkina, ve které tančí neslyšící. Název skupiny v místním jazyce dioula znamená Bez hendikepu“. Skupinu založil v roce 2018 neslyšící choreograf Yaya Sanou.

14.5.2024 v 9:18 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Ghanský umělec El Anatsui tvoří z použitých víček lahví

Zahraniční umělci z mimoevropských kultur nás mohou obohatit. Podívejme se na ghanského umělce El Anatsui.

12.5.2024 v 17:57 | Karma: 3,46 | Přečteno: 106x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Keňský umělec sbírá odpad v moři a vytváří z něj nábytek

My v Čechách řešíme otázky plýtvání a v Keni se odpadky množí. Tak z nich kreativní lidé tvoří... třeba nábytek jako jsou židle, křesla, lampy a koberce - jako umělec Joel Oenga.

9.5.2024 v 11:43 | Karma: 5,20 | Přečteno: 82x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 144x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

  • Počet článků 72
  • Celková karma 4,91
  • Průměrná čtenost 1229x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)