Na důchod do Španělska? Pár finďárů mi bohatě stačí!

Už pár let mi každý měsíc chodí důchod. Jsem tak trochu dobrodruh a tak už několikátou zimu trávím ve španělské Malaze. Pravda, radši nikomu neříkám, jak tam žiju... Ale já jsem tak nadmíru spokojen!

Rodinu mám vyřešenou. Jsem dávno šťastně rozveden. Děti se mnou nemluví, protože jim prý dělám ostudu. Jsem tedy volný jako pták!

Televize mne už nebaví. Kecy s dědkama v hospodě taky ne. Je to furt kolem dokola!

Vydávám se proto na cesty do teplých krajů. Sníh moc nemusím a mrazy už vůbec ne!

Proto už několikátou zimu trávím v Malaze!

Letos se mým zimním domovem stal autovrak u vlakového nádraží. Stojí si v klidu na parkovišti a před nepřízní počasí je chráněn vysokou zdí.

Když potřebuju tmu, stáhnu deku v okýnku a můžu v klidu spát. Když vyjímečně zaprší, vyměním kartony na rozbitém předním i zadním skle. V obchodech mají prázdných krabic dost a jsou rádi, když se jich zbaví...

Když chci stylově poobědvat “doma”, vytáhnu skládací křesílko zpod auta. Za autem mám složená prkna, ta dám na starou pneumatiku u zdi a mám stůl.

Na spaní mi stačí lehký spací pytel. V noci jsem jen jednou naměřil “pouze” sedm stupňů nad nulou a to bylo v prosinci! Jinak je tu přes deset celé noci. V únoru už tu je jaro a kvetou stromy. A já jsem navíc otužilec. Každý den se sprchuju studenou vodou na pláži! Sladká voda tam teče celý rok. Nevypínají ji na zimu, takže je to OK!

Přeperu si tam i zásobní trencle a tričko, ty uschnou na sluníčku. Fusekle přes den nepotřebuju a na noc mám dlouhé tepláky.

Místní sice nosí zimní bundy a čepice, ale já zvyklý na mrazy z Čech tu mám pořád krásné babí léto! Většinu času nosím kraťasy a tričko!

Dny na pláži jsou tak krásné! Teď před vánoci je všude spousta lidí a tak můžu okukovat i krásné ženy. Mužná síla už ze mne téměř vyprchala, takže chtíč už mne netrápí. Představivost mám ale pořád dostatečnou a tak občasnou sexuální touhu vyřeším samohanou...

Pár knížek mám vždy s sebou, ty mi zpod sedačky nikdo nevezme. Nerozumí jim, tak jim jsou k ničemu. Pár dalších mám v mobilu, takže se nenudím.

A když je mi někdy ouvej, koupím si několik nocí v hostelu u centra. Mám teplou sprchu, kouknu na televizi, nacpu se na snídani, pokecám s turisty a pak zase do mého autového domečku!

Můj český důchod mi bohatě stačí! Trvalý pobyt mám u kamaráda. Zdravotní pojištění za mne hradí stát a tak mám mezinárodní modrou kartičku. Kdybych tady měl úraz, základní ošetření mám!

Důchod mi každý měsíc chodí do banky a nemusím chodit ověřovat podpis na úřad, že jsem ještě neumřel. Je mi líto kamaráda v Německu, který tam trvale žije a má důchod jednou za několik měsíců, protože není šílenec, aby každý měsíc lítal po úřadech!

Hotovost skoro nepotřebuju, všechno se dá platit kartou. A když to občas nejde, neva, výběr z bankomatu mám bez poplatku.

Akorát v létě je tady šílený vedro, to nemám vůbec rád! To vždycky odjedu do Čech, obejdu doktory, spravím zuby, když to potřebují, a pokecám i s těma dědkama v hospodě...

Garsonku si tam na těch několik měsíců pronajmu za pár korun. Navíc mám pořád nějaké úspory z pracovních časů a když mám náladu, jdu někam na brigádu.

A pak zase do Španěl!

Pravda, celá tahle anabáze vyžaduje značnou odvahu! Také znalost jazyků se vyplatí. Už se taky celkem slušně domluvím španělsky a tak to mám mnohem lehčí. A Španělé to ocení!

Chce to jen trochu disciplíny a organizace. Oboje jako bývalý vyšší střední kádr mám a umím. Pořád vypadám jako pan ředitel a tak mne tady berou.

Je boží mít anonymní klid! Je to skvělý odpočinek!

A přeju vám všem do Česka to, co tu už pár dnů slyším od rána do večera!

Feliz Navidad! Veselé Vánoce!

 

Františkův autovrakový domeček v zimní Malaze

 

 
Naprosto sebejisté vyprávění spokojeného důchodce Františka

u skvělé kávičky

na sluncem zalité hlavní třídě Malagy

zaznamenala

pro Vás

věčná pozorovatelka života

- - - - -

P.S. Zdá se, že takových Františků je mezi námi víc! Jen ta odvaha nám (asi) chybí!

Na důchod do Španělska, aneb jak vyklepat ptáčka!

Na důchod do Španělska, aneb zahrádkářská kolonie po Mallorsku!

Na důchod do Španělska? Pronajmout, nebo koupit?

Na důchod do Španělska? Tady jsou první počty!

Na důchod do Španělska? Můžu si to dovolit?

Jde vám elektřina? Ó, vy se máte! 

 

 

 

 

Autor: Stanislava Boudová | středa 16.12.2020 16:55 | karma článku: 48,24 | přečteno: 7114x