Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

No a je to tady Stanislavo, přeji Vám hodně zážitků a zdraví v roce 2021.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, Františku! Také vám v roce 2021 přeji vše, co si jen budete přát. :-)R^

0 0
možnosti
FF

Ano....já jsem například jeden z nich;-D

1 0
možnosti
Foto

Nepsal jste v diskusi o smaženkách něco o Středních Čechách, Františku?;-)

Jsem ráda, že jste se ozval. ;-D Jsem se bála, že vás třeba semlel kovid... R^

1 0
možnosti
JL

Lidi žijí všelijak. Kdysi syn vyrazil na Kanáry bydlet v jeskyni a narazil tam například na partu slovenských jogínů, kteří tam žili...V knize mořeplavce Jiřího Albrechta je popsáno několik Čechů, které cestou potkal a žili opravdu velmi bizarně - Čecha našel skoro všude, kde zakotvil svoji loďku.

3 0
možnosti
Foto

To máte naprostou pravdu. Čecha najdete všude. I tam, kde byste to v životě nečekal! ;-)R^

To třeba jdete sbírat houby do hlubokého lucemburského lesa (místní houby nesbírají), mírně zabloudíte a radíte se, kudy vlastně dál, abyste neskončili v Belgii nebo Francii. Celý den nepotkáte člověka. V ten moment probíhá kolem běžec a česky vám vysvětlí, kudy dál! ;-D

1 0
možnosti
JR

J13a32n 87R31á42ž

16. 12. 2020 18:48

Fandím lidem, kteří se nebojí ve stáří prožít část roku v cizině, ale takovým podivným způsobem, jako "hrdina" článku, zrovna ne.

Jeden známý, taky důchodce jako já, odletí v říjnu do Thajska a v dubnu přiletí zpátky. Má to vymakané. V předstihu si zabukuje na kiwi.com letenku a jelikož mu jedno který den poletí, ani kudy se do Thajska dostane, vyjde ho prý jednosměrná letenka na cca 9.tis. Někde v provincii KRABI, kde prý žije dost Čechů trvale, má u moře pronajatý malý domek a za ty roky , co tam jezdí má i dost známých mezi Thajci, takže ví, kde se nakupuje za levno a všechno sežene. Jeho důchod odhaduji na 16-18tis./měs. a tvrdí, že ho tam celý ani zdaleka neutratí. Bohužel já už si na něco takového netroufnu a tak mu jen tiše závidím.

PS. Slyšel jsem o partě důchodců z Brna, kteří se na zimu odstěhují do Costa del Soll (oblast mezi Malagou a Gibraltarem) a v nějakém městečku si pronajmou buď domek nebo appartement a oproti nám v relativním teple přežijí zimu tam. Jsou to golfisté a jelikož je v té oblasti přes třicet hřiští, užijí si příjemně zimu ve Španělsku . Jak se tam rozjede turistická sezóna a vše se zdraží, vrací se. Údajně je tam přes zimu levněji než u nás.

9 0
možnosti
Foto

Proto jsem Františkův příběh zaznamenala, protože mi to přišlo celé trochu uhozené, mírně řečeno... Pravda také je, že hodně mluvil o britské kamarádce, také důchodkyni, která do Malagy jezdí na zimu. Tak to třeba s tím autovrakovým domečkem nebude tak žhavé. ;-)

A vidíte sám ze svého okolí, že bychom se možná divili, kolik našinců tráví důchod v teplých krajích. ;-DR^

4 0
možnosti
  • Počet článků 195
  • Celková karma 37,39
  • Průměrná čtenost 5014x
Svět mne baví. Cvrkot kolem je úžasný.

Pozoruji (nejen) naši malou zemi z ještě menší zemičky.

 

Foto (c) Štěpánka Boudová