Jeďte 147 kilometrů po Á-šestý!

Ach jo! Zase na cestách! Kilometry naskakují na tachometru, benzínky blikají různými barvami, auta v protisměru jsou jako brouci na stonku obří rostliny. Je to takové zvláštní cvičení, když člověk musí vydržet řadu hodin sám!

S Martou jsou teď naše společná kafíčka vzácnější. Častěji teď jezdí mezi svými dvěma domovy. Tam a sem, sem a tam. Cestu zná jako svoje boty, ale občas si cvičně a pro zábavu pouští navigaci, aby si vyslechla, jaké rady na cestu dostane.

"Mohla jsem si vybrat, jaký hlas navigace bude mít", usmívala se Marta: "milou dámu nebo ještě milejšího pána. Chvíli jsem přemýšlela, ale rozhodnutí bylo jasné. Dám přednost dámě! Ať mi poradí kámoška a ne nějaký vopruz!

A vůbec! Navigace je dobrá parťačka na cestu! Neradí ti, jak máš zrychlit nebo brzdit, jak máš svítit nebo nesvítit. Žádný skuhrající manžílek, který chce buď čůrat nebo jíst nebo cokoli dalšího! Žádné děti, které se perou na zadních sedačkách a nikdy nevíš, kdy ti na předním skle přistane plyšák nebo kus chleba s máslem! Můžeš si taky zastavit, kde chceš, jak chceš a na jak dlouho chceš...

...a na rozdíl od tchýně navigace mluví jen v důležité momenty a nemele kraviny celou cestu, až uši drnčí!

To víš, když člověk jede ty stovky kilometrů, tak přemýšlí nad různýma blbostma. Má holt na ně čas...

Dálnice jsou rovné a dlouhé a pak tě z úvah o nesmrtelnosti chrousta vytrhne třeba: Jeďte 147 kilometrů po Á-šestý! A při těhle číslech si člověk s navigací opravdu moc nepokecá!" smála se Marta a aby to celé uzavřela, cinkla jemně lžičkou o hrneček.

Jednou, dvakrát...

Poslední gong a s úsměvem ještě dodala: "Myslela jsem, že těch 147 kilometrů je nejvíc z celé cesty. Nebylo! Za pár směrových cedulí a desítek předjetých aut se ozvalo: Pokračujte 195 kilometrů po této silnici!

Musela jsem se smát. Tolik kilometrů bych teda nečekala!

A to už bylo až do Plzně!"

---

PS. Ať jedete tam nebo zpátky, většinou je na dálnici legrace!

Kam se všichni hrabou? Maj sedět doma na krteli!

Nedala mě vyčůrat! Ani jsem nedostal najíst!

Mezi dvěma zeměmi? Hvězdná brána v praxi!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislava Boudová | středa 6.4.2022 16:55 | karma článku: 46,87 | přečteno: 3720x