Výběr mezi loajalitou ke značce ODS a loajalitou k vládě? Neberu!

Včera večer mne zaujal článek zveřejněný na internetových stránkách novinky.cz pod názvem „Sněmovna podpořila stabilizační balíček, rebelové v ODS dál chtějí změny“ (odkaz viz níže).  O co jde?

Poslanecká sněmovna v úterý 18. 9. 2012 znovu podpořila předložený vládní stabilizační balíček, který neprošel schválením na minulé schůzi po vrácení Senátem. V předchozím hlasování se někteří mí kolegové postavili proti jeho přijetí, včera se tito poslanci při hlasování o návrhu na zamítnutí zdrželi hlasování. Že vláda s hlasováním o stabilizačním balíčku spojila s hlasováním o důvěře, ví už snad každý.  

Za čelního představitele „rebelujících“ poslanců je všeobecně považován bývalý předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř, který svým vystupováním jenom rozdmýchává vody. Ačkoliv si o znovu předloženém balíčku mohu myslet cokoliv, vystupování poslance Tluchoře považuji za neuvážené. Např. výrok: „Každý bude muset volit mezi značkou ODS a loajalitou. Já jsem si zvolil to první.“, mne rozhodně irituje.

Tato vláda, byť je koaliční, navždy ponese přízvisko Nečasova. A pokud se nemýlím, Petr Nečas je (stále ještě) předsedou ODS. Těžko tedy lze oddělit loajalitu ke značce ODS a loajalitu k této Nečasově vládě. Opravdu si někdo může myslet, že tímto zachovává pověst a dobré jméno ODS?

Já jsem přesvědčen o opaku. Toto značce ODS rozhodně neprospívá. Naopak, tento postup jen nahrává (nejen) opozičním komentářům spekulujícím, že se nejedná o spor kvůli stabilizačnímu balíčku, ale o rozbroje uvnitř ODS. Takovou loajalitu ke značce pak považuji za falešnou. A to neberu!

http://www.novinky.cz/domaci/279129-snemovna-podporila-stabilizacni-balicek-rebelove-v-ods-dal-chteji-zmeny.html

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Staněkpavel | středa 19.9.2012 20:19 | karma článku: 7,27 | přečteno: 767x