Pojď na Kafe a cigárko...

„Já mám Magnesii Literuuuu“ radostně volá Marie Doležalová. A za co? No ano! Za Kafe a cigárko. Přesněji za blog, který nese tento název. Kromě stejnojmenné knihy nyní vyšla i audiokniha, jejíž interpretkou je sama Maruška.

A o čem že je tedy vlastně řeč? Neříkejte, že to fakt nevíte?

Kafe a cigárko byl původně blog, na kterém herečka, asi nejvíce známá jako Saša ze sitcomu Comeback, psala své historky z hereckého podsvětí, jak zní i podtitul knihy. Tento originální nápad zaujal spoustu lidí zvenčí i jejích hereckých kolegů. Maruščin styl je totiž lehký a svižný a její příspěvky jsou navíc, kromě "zajímavých", také velmi vtipné. Seznamují nás nejen s hereckým žargonem nebo s běžnými útrapami, jež herec zažívá, ale i s trapasy a mnoha jinými zážitky z hereččina osobního života.

Po úspěchu blogu, za který, jak jsem zmínila v úvodu, herečka obdržela prestižní literární ocenění, tak vyšla kniha (mimochodem skvělého formátu a grafického zpracování) a nyní spatřila světlo světa i audiokniha. A ta je, díky autorskému přednesu narátorky, myslím úplně nejlepší variantou, jak se s jejími svéráznými příběhy seznámit. Protože její hlas, dikce, výkřiky a všemožné další hlasové projevy, které svědčí o skutečném prožitku děje, vše ještě dokoření.

A s čím že se tedy Maruška posluchačům například svěřuje? Nu, třeba s tím, jak se proti svým zásadám nechtěně přiotrávila peroxidem, s kterými hereckými esy přišla do styku a co s nimi zažila, jak vypadají věci navenek a jak to v hercově případě většinou vypadá v realitě, jaká kouzla skrývají dámské herecké šatny, proč herci miluji neznámá volající čísla, kdo je Maruščiným mužským hereckým idolem a jak s ním musela „vzdychat“ a proč je pro herce tak důležité alespoň občasné kafe a cigárko (rakovině navzdory). Jednoznačně doporučuji k poslechu!

90 %

Autor: Tereza Špetlíková | pondělí 19.12.2016 13:11 | karma článku: 17,52 | přečteno: 1405x
  • Další články autora

Tereza Špetlíková

Chladnokrevně

24.2.2019 v 9:50 | Karma: 10,15

Tereza Špetlíková

Padělatel Adolfo Kaminsky

12.10.2018 v 8:11 | Karma: 12,90