Bludiště 2: Záhada Zlaté věže

Když se řekne bludiště, nemusí to znamenat jen snadné hledání cesty uprostřed pár čar. V tomto případě se jedná o velmi sofistikované, detailně vykreslené obrazy, ve kterých jde nejen o cestu, ale také o ukryté předměty, které...

...můžete hledat a další úkoly, které můžete plnit.

Po úspěchu prvního dílu Bludiště s podtitulem Staň se soukromým detektivem, bylo jasné, že nezůstane jen u jedné knihy. Její autor Kamigaki Hiro spolu s dalšími ilustrátory z japonského grafického studia IC4DESIGN vytvořili opět až neuvěřitelně propracované strany velkoformátové rozsahu.

Na začátku se dozvíte Jak si hrát. Samozřejmě jde o hledání cesty od STARTu po CÍL včetně řešení problémů se slepými uličkami, ale vedle toho je třeba na každé straně čelit VÝZVÁM PANA X či odpovídat na otázky dalších, předem představených postav, HLEDAT zlaté hvězdy, trofeje, truhly a ukryté předměty nebo se pokusit zdolat i HLAVOLAMY, které představují malá bludiště v bludištích či dodatečné úkoly.

Líbí se mi, jak jsou jednotlivé scény resp. bludiště různorodé. Mezi nejlepšími bych jmenovala fantaskně působící divadelní hlediště, obrovské množství vrchních pater mrakodrapů, které ukrývá tma a pokrývá sníh, patro technické plné trubek nebo vyhlídkové patro s patrovými lázněmi, které mi připadají jako z onoho světa, thrilleru Playground Larse Keplera.

Na konci knihy samozřejmě nechybí příběhové zakončení a řešení všech úkolů. Tuto krásnou knihu, která potěší nejen děti, vydala loni v létě Grada Publishing a.s. pod značkou Bambook. Vyřešit bludiště a další úlohy v ní není snadné, ale díky krásným ilustracím potěší už nejmenší čtenáře zhruba od dvou let. Jedná se o chytrou a zábavnou knihu, která bude růst s vaším dítětem – nejmenším bude stačit si ji prohlížet, starší můžou pojmenovávat stovky detailů v ní, ti ještě starší zkoušet hledat osoby nebo odměny či začít s nejlehčími bludišti, a těm nejstarším pak kniha nabídne maximum zábavy se zapojením celého podtextu souvisejícího příběhu.

V knize je explicitně uvedeneno, že se její části nesmějí šířit. To samozřejmě bývá téměř v každé, ale tady to dává velký smysl, proto vám nenabídnu žádné větší náhledy. Zapojila jsem pouze fragmenty strany z veřejně dostupné ukázky. Kniha je to opravdu krásná, pro děti vřele doporučuji.

100 %

 

Autor: Tereza Špetlíková | úterý 16.1.2018 10:14 | karma článku: 6,31 | přečteno: 283x
  • Další články autora

Tereza Špetlíková

Chladnokrevně

24.2.2019 v 9:50 | Karma: 10,15

Tereza Špetlíková

Padělatel Adolfo Kaminsky

12.10.2018 v 8:11 | Karma: 12,90