UFO v Ústí nad Labem. Rozluštíte záhadu?

Nevěřím na záhady, ale teď jsem poprvé v životě na vlastní oči viděl něco, co by se hodilo do rubriky Nevysvětlitelné úkazy. Lze vůbec najít nějaké jednoduché vysvětlení?

Stalo se to mezi pátou a šestou hodinou ranní. Jak se občas každému z nás stává, musel jsem na chvilku vstát z postele. Za chvíli znovu uléhám. Už chci zavřít oči, když tu najednou – blik! V okně se objevil záblesk, který na okamžik prozářil noční oblohu. Bílý záblesk bez zvuku, zrovna jako když se letní nocí blíží bouřka. Ale teď mrzne! Mohla by být v zimě bouřka? Asi se mi to jenom zdálo. Nebo ne? Znovu jsem vstal a přešel k oknu ve svém sedmém patře. Na obloze byly vidět hvězdy, ale v přízemním ovzduší byl mírný opar, jak už to v mrazu bývá. A v tom oparu v dáli za paneláky, kdesi na obzoru, doznívaly slabší záblesky, jako by v dálce někdo svářel nebo za kopcem dělal ohňostroj nebo jiné věci, které se v pět hodin ráno obyčejně nedělají. Pak to ustalo. Divné, říkal jsem si a přemýšlel, co to asi mohlo být. Zíral jsem dál do mrazivé noci, ale nic zvláštního se už nedělo. Venku nebylo ani živáčka a nic se nepohnulo. Stál jsem u okna asi deset minut. A zrovna když jsem už chtěl odejít, tak se to stalo. Opět se trochu zablesklo – na jiném místě než předtím, kdesi za domy. Nebylo to na obloze – díval jsem se z výšky sedmého patra a terén zde mírně stoupá, takže jsem se díval proti svahu. Zablesklo se znova. A najednou – asi ve vzdálenosti tří set metrů – se zpoza panelového domu vynořil zářící bod. Jakási koule svítící ostrým nazelenalým světlem plula vzduchem ve výšce několika metrů. Pohybovala se vodorovně nad střechami nízkých domů, rovnoměrnou rychlostí pomalu letěla, žhnula tím mihotavým nazelenalým světlem a občas vydala silnější záblesk. Pak zmizela mezi panelovými domy, ale záblesky světla prozrazovaly ještě chvíli její existenci. Pak úkaz zmizel.

Díval jsem se na to s otevřenou pusou. A protože bylo opravdu hodně brzké ráno, je snad omluvitelné, že jsem pár okamžiků nechápal, co jsem to vlastně viděl. UFO? Je vůbec možné vysvětlit nějakým triviálním způsobem letící ohnivou kouli? Opravdu se to stalo a viděl jsem to na vlastní oči. Proběhlo to však tak rychle, že nebylo možno stihnout úkaz vyfotografovat.

Znáte vysvětlení? Dovolte mi nejprve dát prostor vám, čtenářům. Možná je vám to už dávno jasné, ale tím lépe. Za několik dní zde zveřejním řešení. Jsem si jistý, že vím, co to bylo. Nebo se mýlím...?

Autor: Miloslav Špecián | pátek 27.1.2012 20:40 | karma článku: 15,93 | přečteno: 2008x