Policie: Mafie na Ministerstvu obrany rozprášena.

Tahle zpráva o vyšetřování Policie a odhalení zločineckých a mafiánských praktik na Ministerstvu obrany mi udělala radost. Jednak proto, že by snad mohlo jít o první vlaštovku, o první ministerstvo, které z tohoto pohledu bylo rozkryto. Zmínil jsem se před dvěma měsíci o podobných věcech ve svém příspěvku Hamižná a zprofanovaná politická scéna je k něčemu dobrá. Že rozkrádání ve velkém je vlastně žádoucí, protože napomáhá snadněji později odhalit. Zloději a mafiáni si tak stále více dávali menší pozor, stále více se tak cítí nedotknutelní a nepostižitelní.

Reakce na můj článek tehdy byly pochopitelné. Většina názorů byla, že článek je sice pravdivý, ale naivní. Jsem rád, že teď se ukázala ta první vlaštovka s Ministerstvem obrany. Ne kvůli mně nebo nějakému sebevědomí, ale kvůli tomu, že konečně první parta mafiánských lidí bude klepnuta po prstech. Já osobně doufám, že vyšetřování bude natolik důsledné a detailní, že do toho nespadnou jen ti, co přímo rozkrádání ve velkém organizovali a jakkoliv se na nich podíleli nebo i jen o nich věděli, ale i všichni, kteří z těch peněz získaných jednotlivými zloději cokoliv měli. Kamarádi, kamarádi kamarádů, rodiny, včetně osobních majetků.

Nedělám si iluze, jistě už se na stejném Ministerstvu formují základy nástupnické mafie, kterým Policie vlastně uvolnila místo. Ti už to mít tak snadné nebudou. Musejí zavést nový zlodějský systém a naverbovat do něj správné pracovníky a spolupracující lidi v vnitřních i vnějších kruhů. Ale současně pevně věřím, že další mafie působící na ostatních Ministerstvech budou na řadě v dohledné době. Rozhodně bych se co nejdříve podíval na Ministerstvo financí, práce a sociálních věcí, zdravotnictví, zemědělství. Rozhodně bych nevynechal nic a nikoho, kdo jakkoliv pracuje s evropskými fondy, spolupodílí se na švindlškoleních nesmyslných lidí za nesmyslné částky, na drastické služební cesty s neexistujícími cíly a výsledky, na akci Internet do škol, na... na... na.....

Police: díky vám. Ani snad nevíte, jaké zadostučinění hodně lidí cítí. Neslevte nic, jděte po všech stopách a indiciích, buďte nemilosrdní, nevynechávejte špičky ledovců. Své výsledky bohatě publikujte. To je jedna z cest, jak se vám může navrátit část důvěry.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Soušek | pátek 15.8.2008 6:01 | karma článku: 18,38 | přečteno: 1263x