Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pánové Paroubku a Topolánku, DĚKUJI! Už to začalo, a to je dobře...

Ústavní soud vynesl předběžný verdikt. Paroubek a Topolánek se svorně vyděsili. Proč asi? Jak to, že najednou, ze dne na den, z hodiny na hodinu se svorně ohánějí zájmy celého národa? Oba pánové - mnou se neohánějte, já vám nevěřím. Jakým právem mluvíte za 10 milionů lidí v ČR?!

Historie: Paroubek vyvolal a prosadil nedůvěru Topolánkově vládě. Rozhodně v pravou chvíli - v době našeho předsednictví EU. Udělal tím mezinárodní ostudu celé České republice. Proč to udělal právě v té době? Co hájil, čí zájmy, všech občanů ČR? Ani náhodou, hájil své osobní zájmy a stranické zájmy, chtěl docílit mezinárodní ostudy Topolánka a jeho party a na tom profitovat. Jednoznačně tedy za každou, doslova jakoukoliv cenu. Topolánkova vláda tedy padla. Byla jmenována úřednická vláda, kterou oba tito vrcholní politici úzkostně omezili - jen do předčasných voleb a jen s určitými pravomocemi. Pod tíhou situace vyvolané Paroubkem byli politici ochotni na pár měsíců přepustit vládnutím někomu jinému, ale jen skutečně na pár měsíců, aby se nezačaly zpřetrhávat nitky vedoucí do nejvyšších ekonomických pater. Protože jakákoliv delší doba vládnutí někoho jiného znamená postupné snižování příjmů, omezování účinnosti lobbingu s následkem nižších finančních toků ve prospěch stran a jejích významnějších jednotlivců. 

* * * * *

Pokud se nepletu, poprvé JUDr. Pithart nastínil teoretickou možnost, že předčasné volby mohou být nezákonné. Touto možností se vážně nikdo nezabýval, protože jak ODS, tak i ČSSD bylo jasné, že to není v jejich zájmech. Buď budou vládnout jeden nebo druhý nebo budou předčasné volby a pojede se znovu. A ejhle, ono se tu možná rýsuje zcela nečekané řešení. A je jedno, zda na popud Pitharta, Melčáka nebo kohokoliv jiného. Někdo prostě protestoval a ten protest Ústavní soud zaujal. Ještě nerozhodl, ale již to, že jej zaujal a vydal rozhodnutí o odložení účinnosti vyhlášení předčasných voleb už je sám o sobě silný kalibr. Nechci zpochybňovat Ústavní soud, nemyslím, že by byl veden jakýmikoliv zájmy politickými nebo obecně směřujícími proti takzvaným zájmům lidu České rečpubliky. Prostě ta pochybnost byla vznesena a Ústavní soud se jí vážně zabývá. Proto tady také je. Pokud by tu nebyl, mohli by naši zákonodárci pod politickým vedením svých stran přijmout prakticky jakoukoliv pitomost. Ve včerejších Otázkách Moravce to bylo velice vtipné, hurmorné a vlastně k pláči. Topolánek s Paroubkem se vzácně shodovali, dokonce byla zmíněna možnost změny Ústavy ČR kvůli Melčákovi (napadlo mne Melčákův dodatek k Ústavě). Byla naznačena možnost vyšachování Ústavního soudu, dokonce i možnost jeho urychleného rozpuštění. Topolánek sebevědomě hlásí: ve středu náš plán schválí jedna komora, ve čtvrtek druhá komora a v pátek prezident. A je to, žádný problém. Nevěřícně jsem chvíli zíral a pak se neudržitelně rozesmál. Tohle že jsou ti naši nejvyšší vůdci, co nám mají určovat co a jak, co nám jdou příkladem, co se starají o naše blaho a které si platíme? Vše vyústilo v naprosto neuvěřitelnou situaci, která se zdála být ještě včera zhola nemožná. Topolánek si s Paroubkem skvěle notovali za přitakávání místopředsedy KSČM. A hle, najednou jde všem o blaho lidí, vždyť celý národ, tedy jak říkali 10 milionů lidí, je žádá o předčasné volby, o možnost vyjádření vlastních stanovisek hlasováním a nyní je národ zdrcen podlostí a nekompetentností Ústavního soudu. Kde oba tito pánové berou právo osobovat si mluvení za celý národ, když v těch posledních volbách dostali pouze nějaké hlasy, rozhodně ne oba 100% Jakým drzým právem zcela opomíjejí všechny ty lidi, co volili někoho jiného (nebo volili nikoho) než Topolánkovy a Paroubkovy stranické spřízněnce? Jejich arogance a pokřivenost z vlastního pocitu nejvyšší důležitosti z nich přímo čiší. To samozřejmé násilí na ostatních, to pokřivené sebevědomí, ta nedotknutelnost. Kde je jejich pokora, soudnost, skromnost? Musím říci, že z celé té debaty se jevil nejpřirozeněji a nejlogičtěji Cyril Svoboda (jakože ho jinak moc nemusím). Ale můj dojem je, že mluvil fakticky, otevřeně, logicky a nenechal se zviklat stálými společnými protiútoky Paroubka s Topolánkem. On správně a otevřeně připomněl, kdo je hlavním původcem problému, kdo svrhl na jaře vládu.

* * * * *

A tak co se vlastně teď děje: Topolánek s Paroubkem si názorově padli do náručí. A tomu se za dané situace nemůže divit asi vůbec nikdo. Účel světí prostředky a stejně jako od jistých hranic, tedy finančních hranic, se vzájemně nepotopí a budou držet basu, tak i nyní při sobě držet prostě musí. Protože teď jsou v ohrožení finanční a lobbistické zájmy obou. Představa, že úřednická vláda by vládla dalších 10 měsíců do řádných voleb je pro ně naprosto děsivá. Proč? Jednak 15 měsíců vládnutí jiné vlády než Topolánkovy nebo Paroubkovy (pokud by prošla varianta pokračování Fišerovy vlády), to už je příliš dlouhá doba. Lobbistické nitky se začnou reálně zpřetrhávat, váhat, případně navazovat jinak a jinam. To znamená naprosto zásadní omezování nelegálních příjmů v řádu ne milionů, ale miliard korun, ztrátu moci, hrozbu ztráty ovládání celé ČR a mnoha ekonomických šedých vztahů. Navíc je zde reálné nebezpečí, že ta dočasná vláda bude dobrá, nestranná a realistická a tím na sebe strhne pozornost. Vzbudí možná sympatie mnoha lidí, co jsou dnes zhnuseni stávajícími poměry u našich politických představitelů. To by mohlo naprosto zásadně ovlivnit financování stran. Jednak přímo od státu za získané hlasy a jednak nepřímo vlivem zpřetrhaných a zkomírajících kontaktů na podnikatelské sféry. Podnikatelským kruhům je šuma fuk, jestli jejich peníze na prosazení jejich zájmů jdou sem nebo tam. Zásadní jsou ty zájmy. Pak teprve osoby, které z nich nelegálně kynou. No vida, a kdeže je hlavní viník situace? Pan Paroubek určitě právě tenhle cíl neměl.... ale základní viník je právě on.A je to také on, co se nyní ohání zájmy všeho obyvatelstva ČR!! Ten cynismus....

* * * * **

Mně osobně se způsob vládnutí pana Fišera docela líbí. Nepodléhá přímo žádné politické straně, jede si více méně po svých liniích a hlavně se zdá, že jeho zájmem je státní rozpočet, kterému rozumí a ví, co si může dovolit. Nakonec určité náznaky způsobů a dopadů vládnutí předchozích vlád už tady padly. A ty minulé vlády, respektive jejich účastníci, to nenesou zrovna moc libě. I to je jeden z důvodů, proč už se Paroubkovi a Topolánkovi Fišerova vláda přestala líbit, přestože ji vlastně společně vyjednali, dosadili, navrhli, schválili. Situace, která existuje nyní, je mně osobně docela sympatická. Nechť se ekonomické nitky zpřetrhají, nechť Topolánek s Paroubkem běsní, viděl bych jako optimální, aby Fišer vládl dál až do řádných voleb. A dokonce bych i doufal, že pan Fišer založí novou politickou stranu...

* * * * *

Vida, z které strany najednou přišel ten nečekaný bič a kdo ho způsobil. Najednou mají v ústech zájmy veřejnosti, všech občanů včetně kojenců (10 milionů, jak oba pánové svorně tvrdí) a začínají se opravdu bát. Hledejme za tím peníze, moc, soukromé prospěchy. Žádný národ, žádných deset milionů, teď se oba pánové spolu pěkně proflákli. Snažím se doufat, že předčasné volby skutečně nebudou a tím dojde na lámání chleba v ODS i ČSSD. Pokud to tak bude, začnou se téměř jistě objevovat velmi zajímavá a konkrétní udání, podvody, manipulace, osočování, protože naši vrcholní politici začnou cítit reálně, jak jim ujíždí vlak a začnou se držet korýtek za každou cenu, tedy i za cenu vzájemného práskačství. Dobře vám tak. A věřím, že jednou přijde i doba, že se někdo začne zajímat i o minulost našich dnešních nedotknutelných a popohánět je k odpovědnosti.

* * * * *

Pane Paroubku, nezbývá mi, než Vám skutečně od srdce poděkovat. A aby bylo úplně jasno - rozhodně odmítám, abyste se Vy i pan Topolánek oháněli mým jménem. Já o to nestojím a protestuji proti tomu. Pokud víte, že za Vámi stojí celý národ, pak mne do té dlouhé řady rozhodně nepočítejte a hovořte napříště jen o 9.999.999 obyvatelích České republiky.

Děkuji.

Autor: Milan Soušek | středa 2.9.2009 7:30 | karma článku: 43,36 | přečteno: 4691x
  • Další články autora

Milan Soušek

Komentátoři ČT byli na olympijském snowboardcrossu za komiky

Tahle Olympiáda dá člověku docela zabrat. Noční přenosy znamenají pro fandy překopání jejich dnů a nocí. Před pár dny jsem absolvoval komplet snowboardcross. Moc hezké. Tedy nebýt komentátorů.

17.2.2010 v 14:01 | Karma: 18,71 | Přečteno: 2774x | Diskuse| Sport

Milan Soušek

Tyhle volby by měly být o očistě od politických mafiánů

Prezident vyhlásil termín voleb. Jak jsem se dočetl, jde o 28. a 29.05. Rok se neuvádí. Takže je možné, že prezident si nechal zadní vrátka a volby budou až za rok nebo dva. Asi i on dobře vnímá nálady voličstva a jejich skepsi, či nerozhodnost, koho z té dnešní "sbírky" politiků vlastně volit, pokud vůbec volit.

5.2.2010 v 13:30 | Karma: 16,57 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Omyl, na velikosti nezáleží!

Snad nejsem až příliš háklivý na jednání a chování obsluhy a personálu v různých obchodech. Fakt ale je, že občas mi přece jenom něco vadí, především v těch s potravinami. Přičemž chování personálu v hyper- super- marketech je téměř stejné, jako v těch malinkatých obchůdcích a samoobsluhách. I když - v těch malých je ta lidovost přece jenom o stupínek větší. A tak názor, že stav je lepší ve velkých obchodech a supermarketech, než v těch malých samoobsluhách, se mi nezdá. Myslím, že na velikosti nezáleží, záleží na lidech.

3.2.2010 v 12:25 | Karma: 20,54 | Přečteno: 1991x | Diskuse| Ekonomika

Milan Soušek

Jak ven z českého politického srabu

Volby se neúprosně blíží. Důvěra veřejnosti k politikům a politickým stranám stále více zamrzá a vytrvale klesá. Hodně lidí neví, koho volit, včetně těch, co měli své dlouhodobé favority. Důvodem je stav naší politické scény obecně, jednotlivých politiků, jejich názory, jednání, obrovská míra korupce, podvodů a provázanost na soukromé podnikatelské subjekty, jakož i stav jejich morálky. Když už se něco prosákne na veřejnost, nikdy se nic neobjasní, nevyřeší, nikdo nenese odpovědnost. Jen konta politiků a jejich spřízněnců kynou na úkor státu a jeho obyvatel. Zdá se, že hlavním smyslem kandidatury dnes je téměř výhradně zajištění vlastních příjmů.

27.1.2010 v 15:52 | Karma: 18,20 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Datové schránky - krok mimo?

Ze zákona musí právnické subjekty, státní orgány a některé další subjekty používat datové schránky. Kdo je musí používat a nedělá to, může na to šeredně doplatit. Prý je to vše zdarma. Podívejme se na datové schránky očima malé firmy, právnické osoby, s.r.o.

26.1.2010 v 17:20 | Karma: 26,59 | Přečteno: 2187x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Izrael má nový plán pro Gazu. Po válce by na ni mohly dohlížet i arabské státy

3. května 2024  16:30

Čelní představitelé izraelské vlády uvažují o rozsáhlém plánu poválečného uspořádání Pásma Gazy, v...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

Vlak po nárazu do stromu vrátil na koleje jeřáb, zvedal 21tunový kolos

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 15:56

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek vykolejil osobní vlak, skočila v pátek kolem...

Škody po požáru v Mionší jsou jen minimální, prales podle hasičů někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  15:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.