Prosím volte! A moc prosím, nevolte už ty, co vás zklamali!

Tvrdě nesouhlasím s tím, že hlas malé straně, je hlas hozený do koše. Bohužel, i v mém okolí se až moc často s tímto strachem setkávám, i když zároveň každý koho potkám volá po ZMĚNĚ v české politice. A tak se ptám - kdo nám tuto změnu přinese, když si stále dokola volíme ty samé politiky??

S každými volbami sílí moje nechuť k stranickým preferencím - dokonce bych se odvážila tvrdit, že by bylo lepší je zrušit. 

Sociologické agentury nám v rámci jednotlivých průzkumů ukazují, které politické strany se mají možnost dostat do poslanecké sněmovny. Věřit těmto průzkumům můžeme i nemusíme. Pravdou ale je, že v médiích se s těmito informacemi velmi výrazně pracuje. Do politických debat v hlavních vysílacích časech jsou zváni právě přestavitelé již takto "předvybraných" stran a běžný volič ať chce, nebo nechce, začíná také vybírat z přebraného. Mediální masáž je dokonána. 

Je mi líto, ale opravdu si myslím, že je mezi námi výrazná menšina, která věnuje před volbami svůj čas a vyhledá si program jednotlivých stran - i těch v médiích méně propíraných - i něco o jejich kandidátech a rozhodne se spíše na základě vlastního úsudku a svědomí...

Proto prosím každého, kdo jde k volbám, aby zhodnotil, jestli je opravdu jeho hlas tak nicotný a bezvýznamný, že je vlastně jedno, komu ho dá.

Co takhle přestat se bát a dát ten hlas opravdu programu, který je nám blízký, i kdyby to byla tzv. malá strana? Třeba by pak ta strana přestala být "malá" a třeba by se v české politice objevili i noví lidé! Navzdory všem sociologům a jejich předvolebním průzkumům!

 

Přeji všem, aby se za svůj hlas v těchto i příštích volbách nemuseli stydět!

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Souhradová | pátek 25.10.2013 15:54 | karma článku: 19,25 | přečteno: 826x