Konec světa už za 3 měsíce – „Lidstvo se bude divit!“

Tak jsme nedávno s kamarádkou zabrousily na téma tolik zmiňovaného konce Mayského kalendáře – což dle některých značí konec současné civilizace. Kamarádka pobývala v Brazílii a vyprávěla mi o jednom místním vyhlášeném okultistovi, který se prý při otázce právě na domnělý konec světa zatvářil velice vševědoucně a jediné, co k tomu byl ochoten říct, byla prý tato věta: „To co přijde, si vůbec neumíte představit, lidstvo se bude divit!“

Tajemná věta…

Až hrozivá:-)

Tak si to shrňme. Umíme si představit třeba monstrózní tsunami.

Nebo taky konec této civilizace ve smyslu kolapsu zdrojů a následného chaosu.

Mluví se i o možném zásahu komety, asteroidu či čehosi z vesmíru (odborníci přitom střet jakéhokoliv vesmírného tělesa se Zemí zásadně vylučují!).

Umíme si možná představit i příliv jakési nové ideologie, která přivede lidstvo k novým objevům a novému společenskému uspořádání – bez ničení planety, bez válek (krása:-))

Kdosi očekává marťany.

Kdosi jiný zase Armageddon (konečný střet dobra se zlem, tedy Boha s Ďáblem)

Teorií je spousta.

Lidstvo se ale prý má divit….?

Možná, že se budou lidé nejvíc divit, když se nestane NIC! VŮBEC NIC! Tedy nic ve smyslu celosvětovém. Každému se samozřejmě 22.12.2012 něco stane. Někdo bude zdobit stromek, někdo ťukne auto, někdo požádá někoho o ruku, někdo vyrazí lovit ryby, jiný bude jako vždy těžit dřevo se slony, někdo si zase bezvadně zastřílí, jiný pak zemře a jiný se narodí ….. miliardy příběhů se odehrají v tento den.

A spousta lidí bude možná zklamaná. Budou to ti, kteří vlastně tajně doufají, že něco shůry změní to okolo nás. Ti, kteří jsou rozčarováni z toho, kam se politika, ekologie, mravy atd. v takzvaném vyspělém světě řítí, i ti, kteří nechápou, kam až může dojít míra násilí, chudoby a chaosu v tzv. třetích zemích. Možná se všichni tito znechucení lidé na nějakou bůhví odkud seslanou změnu poměrů přímo třesou. A ti se pak budou opravdu velmi divit, že nic, o co se sami nezasloužíme, prostě samo nepřijde.

 A možná právě to bude ono – třeba hodně lidí pochopí tuhle pravdu (sice ne absolutní, ale i tak velmi silnou), kterou u nás tak krásně jednoduše propagují Chinaski: „Jaký si to uděláš, takový to máš!“  A třeba se pak přece jen společnost aspoň trochu změní... 

PS: A co vy? Jak si představujete svůj dvaadvacátý prosinec?? Ráda si počtu pod blogem:-))

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Souhradová | sobota 22.9.2012 0:05 | karma článku: 41,91 | přečteno: 21428x