Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Demonstranti svými červenými kartičkami dali Zemanovi najevo,

 že si přejí, aby  česká vláda pokračovala se svou podporou konfrontační politiky NATO směrem k porážce v III. světové válce. Tak lze charakterizovat demonstranty, kteří vyčítali Zemanovi jeho samostatné myšlení (Nezávislé na CIA). Oficiálně se však zmiňovali jen o jím vyslovených třech hrubších výrazech, které však zcela výstižně popisují práci vlády a projevy fiktivní disidentské skupiny z Ruska. Drtivá většina účastníků protestu kritizovaný projev neznala.

Zeman hlavně vyslal signál, že by se česká vláda měla zasazovat o jednání s Ruskem a Čínou. Chápe, že s nimi nelze úspěšně vést dialog pomocí balistických raket, které budou konečnou tečkou za rozvíjejícími se hospodářskými sankcemi a čarováním s cenami ropy. Jak řada nezávislých pramenů uvádí, tak pokus o organizaci barevné revoluce v Česku nyní na odstranění Zemana z jeho funkce nebude tak úspěšný jako tomu bylo u komunisty ovládané vlády v r. 1989 v Praze. Češi nejsou ještě skutečnými demokraty a uvědomují si to, proto radši zůstanou doma, když je budou vábit falešní proroci světlých zítřků pod vedením Bílého domu k neuváženým akcím proti Zemanovi. Ruku na srdce, kolik občanů ČR se seznámilo s jeho projevy, které se staly záminkou pro placené demonstranty k útoku na něj?

Dnes průměrný Čech, který ve skutečnosti ani zdaleka nepobírá průměrný příjem za svou práci, má dost starostí se svou obživou. A na sledování politiky nemá čas. Informace, které mu sdělují hlavní informační média, jsou pečlivě filtrovány a z větší části nejsou pravdivé. Z nich se lze dozvědět méně než z ČT před rokem 1989.

Situace je natolik vážná, že i veřejnoprávní média, která si ze zákona musí platit každý majitel televizního a rozhlasového přijímače, jsou zamořena propagandou z Bílého domu.

Podle čl. 21 Listiny základních práv a svobod mají občané ČR právo podílet se na správě veřejných věcí přímo nebo svobodnou volbou svých zástupců. A správa České televize a Českého rozhlasu patří mezi tato základní práva.

Podle čl. 11 Listiny základních práv a svobod má každý koncesionář právo poměrně rozhodovat o hospodaření a způsobu činnosti veřejnoprávních médií z titulu svého spoluvlastnictví. Bez koncesionářů by veřejnoprávní média nemohla vůbec vysílat, protože by na to neměla peníze.

Dosud jsou nám tato práva upírána, tak na nás nelze spravedlivě požadovat, abychom se podíleli na jejich financování. Současný zákon, který ukládá vlastníkům přijímačů hrazení koncesionářských poplatků, je stejně scestný, jako by bylo nařízení, platné pro všechny majitele automobilů, že jsou povinni platit za užití dálnic i když je nepotřebují a nepoužívají.

Volí snad dozorčí rady akciových společností vlastněných akcionáři nějací politici? Nic o tom nevím.
 A pro ČT a Český rozhlas by to mělo platit zcela shodně! A náklady na volby dozorčích rad by ani nemusely být enormně vysoké, protože by se mohly odehrávat souběžně s parlamentními volbami.

Teprve až veřejnoprávní média budou řízena jejich skutečnými vlastníky nebo jejich odvolatelnými zástupci, tak pak bude možné v Česku rozvíjet skutečnou demokracii. Bez pravdivých informací se u moci budou držet agenti zahraniční mocnosti, protože dnes se ve volbách  může prosadit jen ten, jehož volební kampaně včetně mediální podpory i ve tzv. veřejnoprávních médiích platí z Bílého domu. A je jedno, zda se jedná o tzv. levici nebo pravici. Oba směry jsou financovány z jednoho zdroje. Pak samozřejmě platí, že kdo zaplatil volební kampaň, tak ten i rozkazuje, jak budou zvolení poslanci hlasovat.

Pokud vláda nechce umožnit občanům přístup k pravdivým informacím úpravou příslušných zákonů, tak ať nechá na příjem vysílání ČT a Českého rozhlasu zřídit kódované přijímací karty. Kdo z občanů bude chtít konzumovat toto vysílání v současné kvalitě a nevadí mu soustavné ohlupování, tak ten si jistě rád takovou kartu koupí. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Soudek | pátek 2.1.2015 9:35 | karma článku: 18,06 | přečteno: 494x
  • Další články autora

Jiří Soudek

Členství ČR v EU výrazně prodražuje náš zdravotní systém

Pokud bychom v ní nebyli, tak úspory na lécích by mohly dosáhnout desítky miliard Kč ročně. Farmaceutické firmy a jimi financované lobby hájí skryté kartelové dohody výrobců léčiv v USA, Švýcarsku a dalších zemích EU a současná

28.6.2015 v 12:36 | Karma: 31,87 | Přečteno: 1168x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

USA se vměšují do záležitostí Česka! Hodnotí opakovaně naši údajnou diskriminaci

Nejnověji se o tom lze přesvědčit, když se zájemci seznámí se zprávou Ministerstva zahraničních věcí USA, která hodnotí plnění lidských práv u nás. Uplatňují tak asymetrický model, kdy ten, který sám diskriminuje menšiny svých ...

26.6.2015 v 18:16 | Karma: 36,96 | Přečteno: 1288x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Česká republika uplatňuje sankce na Ramzana Kadyrova v rozporu s Ústavou ČR

Česko se tedy řadí mezi státy, které přenesly výkon soudní moci na vládu. Jinak to nelze posoudit, protože uplatnění sankce (trestu) bez soudního rozhodnutí nelze jinak hodnotit. Tak postupují i diktátorské režimy, kde o právu ..

23.6.2015 v 8:00 | Karma: 23,34 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Neokrádá česká vláda vědomě veřejný zdravotní systém?

Český právní systém je jedna velká diskriminace. Tak například platba zdravotního pojištění. Současná legislativa upravující placení pojistného v zák. 592/1992 Sb. je schvalována a průběžně upravována v PSP a Senátu údajně v sou..

21.6.2015 v 11:20 | Karma: 19,16 | Přečteno: 677x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Blog iDnes – asi portál s ručením omezeným !

Existují snadno ověřitelné příznaky, že provoz tohoto portálu je bez záruky, protože takzvané statistiky počtu čtenářů nemusí vůbec odpovídat realitě. O tzv. karmě lze za těchto okolností rovněž pochybovat.

14.6.2015 v 10:36 | Karma: 17,07 | Přečteno: 622x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik