Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co je dovoleno „bohovi“, to není dovoleno „volovi“

V uplynulém týdnu překročila kolona „tří“ tanků a několika raketometů ukrajinské hranice u města Snižné. To je nepřijatelné, tvrdí Marie Harfová, tisková mluvčí amerického ministerstva války (obrana již dávno není v popisu jeho práce).Co by si s nimi početné ukrajinské tankové a raketometové formace počaly? 

To by pak nemohla ukrajinská branná moc zcela beztrestně ostřelovat centrum Slavjanska a dalších měst s nespokojenými obyvateli. Také bombardování Slavjanska fosforovými bombami by se po čase stalo nemožným. Porošenko má zvláštní přesvědčovací metodu o své pravdě: Nejdříve zničit a pak jednat.

Co je dovoleno z boží milosti četníkovi světa, to nemůže uplatňovat nějaká druhořadá Ruská federace. Kam by Amerika přišla, kdyby si někdo další osoboval stejná nikým nedelegovaná práva?

To asi odkoukala od „führera“.  Ten také měl pocit, že patří k národu, který je nadřazen celému světu a je zcela výjimečný. Všechny země by měly vzhlížet k nadřazenému národu a jeho presidentu, který právě pro svou výjimečnost má i právo každý měsíc podepisovat listinu se seznamem osob, které jsou pro Ameriku nebezpečné, a je nutné se jich zbavit všemi prostředky. Tedy je absolutistickým vládcem světa, který rozhoduje o životě a smrti všech obyvatel Zeměkoule. Kdo se mu znelíbí, tak toho uvede na seznam osob určených k likvidaci. A ministerstvo války se postará o realizaci. V mnoha zemích k tomu stačí bezpilotní „DRON“.

Více ZDE

 

Odpovědi na podněty čtenářů:

Jaroslav Pakosta

Tohle je typická ukázka dnešních blogerů - v článku se nemluví o tom, jestli překročení hranic cizího státu tanky je nezákonné, ale argumentuje se nějakým jiným státem a jiným příkladem. Inu, proč ne, každý ať si najde důvody, jaké chce, ale autore, kdybyste se měl oprostit od vaší americké fóbie a zaměřit se pouze na tu konkrétní událost, tedy že Rusko překročilo svými tanky hranice Ukrajiny, jak byste to komentoval? Souhlasil byste, nebo nesouhlasil? To je totiž to podstatné...

 

P. Pakosta je zase typický formalista, který nechce vidět, že Amerikou podporovaná ukrajinská vládnoucí junta pod záminkou boje s teroristy se chystá systematicky vyvraždit celé etnikum na východě své země. A ty jiné příklady z minulosti jsou nutné k pochopení souvislostí i v nyní aktuálním případě. Komu chceme, tomu promineme i dodávky zbraní a také bojových plynů? Viz například angažmá USA v Sýrii. Tam jsou z humanitárních důvodů podporováni islámští extremisté „nejdemokratičtější“  vládou světa ruku v ruce s nejabsolutističtějšími zeměmi Arabského poloostrova. I s čertem by se Američané spojili, aby si účty s RF vyřídili. Tak se pak nelze divit pochybnostem o demokratičnosti americké vlády.
A v případě Ukrajiny nechtějí někteří zaslepenci vidět, že kyjevská nikým nevolená junta vyvražďuje civilní obyvatelstvo na principu kolektivní zodpovědnosti. Mají ve Slavjansku vzbouřence, tak za to zodpovídají všichni obyvatelé města. Proto ty útoky na nemocnice a přerušení dodávek vody,elektřiny všem. To dělali jen nacisté.
Tedy podle vašeho náhledu, když Američané dodávají zbraně do Sýrie, tak tam také s nimi bojují. Rusové zřejmě udělali v případě zanedbatelného počtu tanků humanitární čin a dovolili dobrovolníkům je dopravit na Ukrajinu, aby se vzbouřenci měli čím bránit před útoky desítek tanků a neznámého počtu raketometů v držení vojenských jednotek bojujících ve prospěch junty z Kyjeva. 

Honza Jankovič

Tenhle otylej a nesympatickej mládenec je určitě bolševik, jenom komunisté tak lehce žonglují se slovy fašista a nacista

Když nejsou u věřícího příslušníka odlišného politického přesvědčení argumenty, tak mu zbývá pouze známkování. Pokud bych chtěl parafrázovat jeho myšlenku, tak bych prohlásil: Jen lidé věřící neoliberálům mohou tak lehko přehlížet spolupráci USA a EU se všemi totalitami založenými na boji proti vlastním lidem. Mají plná ústa demokracie, ale skutek utek. Kde jsou silní komunisté? Pokud vím, tak jen v Číně.V praxi dokazují, že nejlépe se daří kapitálu v nedemokratické komunistické totalitě.  Jinde pouze paběrkují, tak ani nepředstavují reálnou možnost změny režimu. Oblíbená KLDR pro neoliberály je spíše skanzen nefunkčního modelu rodinné diktatury.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Soudek | neděle 15.6.2014 11:40 | karma článku: 28,69 | přečteno: 1683x
  • Další články autora

Jiří Soudek

Členství ČR v EU výrazně prodražuje náš zdravotní systém

Pokud bychom v ní nebyli, tak úspory na lécích by mohly dosáhnout desítky miliard Kč ročně. Farmaceutické firmy a jimi financované lobby hájí skryté kartelové dohody výrobců léčiv v USA, Švýcarsku a dalších zemích EU a současná

28.6.2015 v 12:36 | Karma: 31,87 | Přečteno: 1168x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

USA se vměšují do záležitostí Česka! Hodnotí opakovaně naši údajnou diskriminaci

Nejnověji se o tom lze přesvědčit, když se zájemci seznámí se zprávou Ministerstva zahraničních věcí USA, která hodnotí plnění lidských práv u nás. Uplatňují tak asymetrický model, kdy ten, který sám diskriminuje menšiny svých ...

26.6.2015 v 18:16 | Karma: 36,96 | Přečteno: 1288x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Česká republika uplatňuje sankce na Ramzana Kadyrova v rozporu s Ústavou ČR

Česko se tedy řadí mezi státy, které přenesly výkon soudní moci na vládu. Jinak to nelze posoudit, protože uplatnění sankce (trestu) bez soudního rozhodnutí nelze jinak hodnotit. Tak postupují i diktátorské režimy, kde o právu ..

23.6.2015 v 8:00 | Karma: 23,34 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Neokrádá česká vláda vědomě veřejný zdravotní systém?

Český právní systém je jedna velká diskriminace. Tak například platba zdravotního pojištění. Současná legislativa upravující placení pojistného v zák. 592/1992 Sb. je schvalována a průběžně upravována v PSP a Senátu údajně v sou..

21.6.2015 v 11:20 | Karma: 19,16 | Přečteno: 677x | Diskuse| Ostatní

Jiří Soudek

Blog iDnes – asi portál s ručením omezeným !

Existují snadno ověřitelné příznaky, že provoz tohoto portálu je bez záruky, protože takzvané statistiky počtu čtenářů nemusí vůbec odpovídat realitě. O tzv. karmě lze za těchto okolností rovněž pochybovat.

14.6.2015 v 10:36 | Karma: 17,07 | Přečteno: 622x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Pokouším se veškeré jevy vnímat bez vlivu laciné propagandy.

Seznam rubrik