Poslanecká novela o ničem

Školství ohrožuje řada problémů: podfinancování, falešné představy o společném vzdělávání, demotivující kariérní řád, reforma-nereforma, neexistence národní rady pro vzdělávání, která by klepla přes prsty ministry nebo poslance.

Poslanci TOP 09 však přicházejí s novelou obecných cílů vzdělávání. Obecných rozuměj jako vágních a hlavně nepotřebných. O co vlastně jde? Poslancichtějí, aby u evropských kulturních hodnot škola vedla k jejich pochopení a osvojení – předloha navíc výslovně zmiňuje tradice humanismu, které vycházejí z antického a židovsko-křesťanského duchovního odkazu – přibýt by mělo plnění občanských povinností a společenských rolí. To vše je ale dávno obsaženo v RVP ZV!

Např. – respektuje, chrání a ocení naše tradice a kulturní i historické dědictví – demonstruje na konkrétních příkladech přínos antické kultury a uvede osobnosti antiky důležité pro evropskou civilizaci, zrod křesťanství a souvislost s judaismem – občan jako odpovědný člen společnosti, jeho práva a povinnosti. Co nového, skutečně nového, tato planá, jalová a zbytečná aktivita poslanců přináší? Nic. V reálném světě by tomu odpovídala odměna. Ne však v parlamentu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Sotolář | středa 20.7.2016 13:10 | karma článku: 20,21 | přečteno: 346x