Komunisti jsou ... a já se jen usmál.

To jsi ty, parohatej  Šostý?   Tak co,už si volil? Nezapomeň, že Zeman byl v KSČ, kdežto pan profesor Jirka Drahoš proti nim celý život bojoval. Pořádně si zapiš za uši, že komunisti jsou, ...

Ale vezmu to od začátku. Není tomu tak dlouho, co jsem byl ženatý, měl malý byt, malý plat, ambiciózní ženu a strašně málo volna, protože jsem ještě chodil na fušky, abych utáhl velký nájem a ještě větší nároky mé ženy.

Můj velký šéf mě pořádně v práci proháněl a ještě jsem mu musel občas vypomáhat s rekonstrukcí jeho domu. Vše řídila jeho žena Magda. Dle příkazu šéfa jsem plnil příkazy paní Magdy beze zbytku. Tehdy jsem si myslel, že on má velkou moc a ona moc malou, ale bylo tomu naopak.  

V přízemí v paneláku si můj kamarád Bruno otevřel obchůdek a názvem "Superdiskont". Udělal jsem mu celou elektriku včetně kamer proti zlodějům a naprogramoval počítač. Bruno je svalnatej borec, který v tom umí chodit, zboží dovážel z Polska, nasadil ceny a za chvilku mu už místní důchodkyně zobaly z ruky. Obchod mu skvěle běžel, akorát mně zapomněl zaplatit . Ale nestěžuji si, vždycky, když jsem se stavil, tak mě přátelsky poplácal po rameni a dal mi legrační přezdívku Cornuto, jako že jsem hodný rohatý čert. 

Znáte to, soused pořádal další celonoční mejdan, autobus vám ráno ujede před nosem, v práci vás šéf sjede a vynadá do neschopných blbců. Byl jsem nevyspalý, ponížený a utahaný, a do toho šéfová Magda se svými požadavky. Hrdě jsem ji odmítl, otočil se a jel se domů vyspat. Doma byl můj kámoš Bruno, žena klečela, Bruno stál, hladil ji po vlasech a plánoval společnou budoucnost. Manželka mi sbalila kufr, nezištně darovala naši kočku a Bruno mě vypakoval až k naší ojeté Škodovce. Další den mě vyrazil i můj šéf. Na druhé stání nás rozvedli. 

Sedím v naší hospůdce, sbírám odvahu a koukám na mého posledního Radegasta v životě, co jsem si v něm rozpustil prášky na spaní a deprese, když mě přes záda plácne svalnatá ruka čerstvě ženatého Bruna. To si ty, parohatej  Šostý?   Tak co,už si volil? Nezapomeň, že Zeman byl v KSČ, kdežto pan profesor Jirka Drahoš proti nim celý život bojoval. Pořádně si zapiš za uši, že komunisti jsou ... nedořekl to, byl v dobré náladě,  vzal mi moje poslední pivo a vypil ho na ex.

A já se jen usmál a objednal si další.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Šostý | úterý 8.1.2019 9:22 | karma článku: 36,82 | přečteno: 2245x