Bloger Kroupa měl pravdu - Bohužel

Pan Vladimír Kroupa napsal článek s názvem :  Určitě se nemusím stydět za své rodiče… že se neupálili…

Článek je zajímavý a odráží autorův pohled na tuto smutnou událost. Mě spíše zaujala diskuze na téma "Palach" pod jeho i jinými články. Pan Kroupa v nich upozorňoval mimo jiné, že přehnaná mediální glorifikace tohoto zoufalého činu může najít své následovníky. A měl pravdu - Bohužel. 

Čeho jsem  se (jako nováček) doslova zděsil, byla agrese některých diskutujících vůči němu i mezi sebou. A jak už to bývá, ti, kterým došly argumenty, začali ty druhé urážet a nadávat jim do lhářů, podvodníků, rudochů apod. Ani jsem nevěděl, že se to zde může. Možná to bude tím, že je dělí obrazovka monitoru. Vždyť takto urážlivě a agresivně nehovoří ani chlapi mezi sebou u piva v hospodě. 

A tak si říkám,   . . . . .  "Že by se hodně lidí hned po ránu, když se kouknou do zrcadla, vyděsilo, kdyby v zrcadle místo svého "nažehleného" obličeje vidělo odraz svého charakteru" . . . .

Mně osobně se takové mediální masírky občanů moc nelíbí, a jak na to zareagovali někteří jedinci, už dnes víme. Když už, tak bych to udělal jako u hrobů svých předků. Zapálím svíčku a tiše zavzpomínám na to dobré a na to, co ve mně zanechali.

Za chvilku bude výročí úmrtí (3. března) Karla Kryla.  Kdyby lidé vytáhli své kytary a začali zpívat po celé zemi jeho písně. .... 

                                              Ano, byla by to nádhera!   :)

 

 

Autor: Radek Šostý | úterý 22.1.2019 10:13 | karma článku: 40,01 | přečteno: 2310x