- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kustovnice čínská
Plody můžete konzumovat jak čerstvé, tak sušené. Ty se sklízí, jakmile je zralé asi 90 % úrody, suší se nejlépe rozprostřené v polostínu. Při sušení s plody nijak nemanipulujte, jinak by došlo ke ztrátám vitamínů i chuti.
Plody kustovnice mají sladko-kyselou chuť, ta se velmi podobá brusinkám, šípkům a jablkům. Používají se stejně jako rozinky.
Léčivé účinky
I přes její skvělé léčivé účinky, je potřeba konzumovat plody s mírou. Nežádoucí účinky z předávkování nebyly prokázány, ale citlivější jedinci mohou mít problémy se zažíváním. Přiměřená dávka plodů jsou asi dvě hrsti čerstvých bobulí, dětem mladším deseti let postačí poloviční dávka. Kustovnici nepodávejte dětem mladším než rok a půl.
Vše o kustovnici čínské
Další články autora |
Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...