Politické povodně

Dnešní den byl celý přeplněný povodněmi. Lidé na mnoha místech Čech s obavami sledují, jak jim voda unáší majetek, jak se jejich zahrady mění na jezera. Mnohde voda překročila hranici padesátileté vody.

To samozřejmě neušlo ani médiím. Především České televizi. V hlavním zpravodajství se divák nedozvěděl kromě informací o velké vodě nic. To samozřejmě není v nepořádku, jedná se o důležité zprávy a zcela aktuální zprávy, které se navíc přímo dotýkají tuzemska.

Co však už v pořádku není, je naopak chování jistého ministra, který dnes v Otázkách Václava Moravce (taky z velké části věnovaných povodním) využil záplav k pokračování předvolebního hašteření. Tímto představitelem vlády není nikdo jiný, než správce státní pokladny Miroslav Kalousek.

Do té doby korektní debata, kdy se ministr financí a místopředseda ČSSD Michal Hašek bavili o činnosti záchranných sborů a financování škod napáchaných živlem, se ve chvilce zvrhla. Kalousek si totiž neodpustil poznámku, že se na protipovodňová opatření za jeho ministrování dalo mnohem víc peněz, než za vlád minulých, tedy převážně sociálnědemokratických.

Hašek se hned dal do oponování. Na popíchnutí řekl, že za vlád levice se připravovaly projekty, a je tedy logické že se v té době ani tolik prostavět a celkově proinvestovat nemohlo.

Tím to však úplně neskončilo. Spory se totiž vedly i o integrovaný záchranný systém, který je dle hejtmana Jihomoravského kraje omezován současnou vládou. A tak dále a tak dále... Skoro divu, že se ti dva ještě stihli do konce pořadu zklidnit a znovunasadit masku starostlivého a citlivého člověka.

Zkrátka a dobře, politici se nezapřeli a ukázali, že skutečně chtějí využít všeho pro svůj prospěch a posílení své pozice v očích voličových. Že se snaží získat body na tom, že lžou či zamlžují, to není nic nového a mnozí si na to už, ač neradi, zvykli. Ale živení se na neštěstí jiných? To je snad ještě hnusnější.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Sobecký | neděle 2.6.2013 20:39 | karma článku: 26,64 | přečteno: 3007x