Pokrytecké gesto ODS

Zloděj křičí chyťte zloděje. Asi tak by se dalo formulovat to, čím zkouší přitáhnout voliče ODS. Strana zavádí pro své kandidáty do voleb podepsání čestného prohlášení, které má mimo jiné ''zabránit jednak přeběhlictví a také tomu, aby si mandát drželi pravomocně odsouzení poslanci.''  

Přitom oběma praktikami je známá právě ODS. Tato politická strana se nepokoušela moralizovat ve chvíli, kdy do ní z ČSSD ''přeběhli'' poslanci Melčák a Pohanka, kteří svou ''zradou'' dali vzniknout vládě Mirka Topolánka. Rozhodně si nepamatuji, že by bylo slyšet byť jen slovo o nízké politické kultuře a morálce z řad ODS vůči těmto dvěma pánům.

Druhý zveřejněný důvod pro zavedení tohoto opatření je snad ještě úsměvnější a jsem rád, že se aspoň v článku zmiňuje jméno Roman Pekárek. Tento člověk totiž nejen nesložil mandát jako pravomocně odsouzený, ale předně se nechal za mlčení ODS procpat do poslanecké sněmovny - straně se tam hodil víc než jeho předchůdce, netrhal partu. Připomínám, že v té době byl pan Pekárek u vyšetřovaný.

Je neskutečně sprosté, že se strana, která si nechá zachránit krk od člověka souzeného a později odsouzeného za korupci, ohání nějakým čestným prohlášením. Z úst lidí, kteří se v politice pohybují dobrých dvacet let a byli u veškeré neplechy, která se ve vrcholné politice spáchala, zní toto slovní spojení jako hodně nepovedený vtip, či spíše jako výsměch veřejnosti.

Zdroj citace v perexu: http://zpravy.idnes.cz/ods-spustila-kampan-volim-pravici-drr-/domaci.aspx?c=A130906_133623_domaci_kop

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Sobecký | sobota 7.9.2013 11:35 | karma článku: 25,15 | přečteno: 852x