I Babiš má v něčem pravdu

Ať se nám to líbí nebo ne, také lidé, které příliš nemusíme, mívají občas pravdu. Příkladem může být Andrej Babiš.

Stalo se tak při Babišově komentování nedávného pokusu o svržení vlády. Pokusu nezdařeného a do určité míry jen zviditelňujícího nám už tak známé opoziční lídry. Soupeři tria Sobotka-Babiš-Bělobrádek dali dohromady jen zhruba polovinu hlasů potřebných ke svržení Sobotkovy vlády.

Do televize se pak k "pokusu" vyjádřili mnozí straničtí lídři. Mimo jiné také Andrej Babiš řekl, cituji: "Opozice je zoufalá ... nemá jiný program než antibabiš."

Chtě nechtě, v tomhle má Babiš pravdu. Ono podle mě totiž není málo lidí, kteří by si přáli jinou vládu. A z velké části právě díky antipatiím chovaným k Andreji Babišovi. Jenže ten své oponenty zdánlivě válcuje. A pomáhá tomu i samotná opozice.

Ta je totiž aktuálně nejen nejednotná, ale také prakticky bez programu. Z řad představitelů ODS, TOP a nynějšího Úsvitu je sice trvale slyšet kritika. Daleko méně nebo spíš vůbec však návrh nějakého lepšího řešení. Často se přitom nejedná anio kritiku kroků vlády, ale pouze osoby Andreje Babiše. Není snad dne, kdy by z úst opozice nezazněla. Podle Petra Fialy (ODS) se tak činit vzhledem ke střetu zájmů v případě ministra financí musí. Možná. Ale na to, aby opozice získala podporu a důvěru voličů, je to žalostně málo.

 

Zdroj Babišova výroku: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/312883-opozice-s-vyslovenim-neduvery-sobotkove-vlade-neuspela/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Sobecký | sobota 30.5.2015 18:17 | karma článku: 22,89 | přečteno: 930x