Fischer nemá rád modrou?

Hromadnými sdělovacími prostředky dneska proběhla zpráva o tom, že ministr financí Jan Fischer by rád dostal politiky ODS z dozorčích rad státních podniků. Zdůvodňuje to tím, že mu jde o to, aby zde sedící lidé byli odborníci.

Konkrétně by kroky ministra mělo odnést odchodem ze svých pozic exministři Fuksa s Vondrou a exposlanec Šnajdr. Rozumné, ovšem...

U těchto pánů se sice dá zdařile pochybovat o jejich odbornosti, všichni navíc byli vyšetřováni policií pro podezření ze spáchání závažných trestných činů. Tak v čem je problém? V tom, že by šli pryč sami. Ministr Financí totiž za budoucí nezaměstnané označil pouze zástupce občanských demokratů.

Pokud ale odpolitikaření myslí Fischer vážně, měli by se pakovat všichni expolitici či politici, odborníci by měli sedět tedy všude. Ne pouze místo těch, kteří se novému ministrovi nelíbí či nehodí, popřípadě jsou ''v té špatné straně''. Označení takového kroku jako ''krok vedle'' je myslím na místě.

Jak už to tak bývá, k problematice se vyjádřil i Miroslav Kalousek. Ten prohlásil, že rozhodnutí Fischera je ''typicky odbornické'' přičemž za odbornost pro Rusnokovu vládu označil členství v KSČ a později převléknutí kabátu.

K tomu jen kratičkou poznámku: samozřejmě, mnozí voliči mají krátkou paměť, ale zrovna pan Kalousek by měl o převlékání kabátu raději pomlčet. Též má už za sebou výměnu svrchníku. Tím nechci obhajovat bývalé členy KSČ, ovšem v tomhle případě pan Kalousek ukazuje, že potrefená husa opravdu nejhlasitěji kejhá.

Autor: Michal Sobecký | neděle 28.7.2013 14:35 | karma článku: 23,06 | přečteno: 963x