Jsme v moci mafie. Ale komu to vadí?

Nedávné rozhovory, které poskytl plukovník Kubice médiím, poodhalily, o čem je tzv. demokracie v ČR: především o korupci a mafiích. 

      

       Plukovník Jan Kubice odešel od policie po sedmnácti letech. Loni v listopadu. Bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu nyní zcela otevřeně mluví o spojení vysoce postavených osob v ČR s mafií. A já nemám důvod mu nevěřit. Žiji v této zemi, a už jsem trošku pochopila, jak to tady po "revoluci" chodí. Chodí to od známého ke známému, a musí se to veřejně pojmenovávat "demokracie". Úplně mně stačí moje zkušenosti s naším městským úřadem, s bývalým okresním úřadem, s krajským soudem, s policií.

       Nemám důvod si myslet, že na celostátní úrovni je situace lepší. 

       Z výpovědi Jana Kubiceho vyplývá, že pro policii je mnohem snazší a výhodnější stíhat pachatele drobných krádeží, než zabývat se přesuny milionů korun či cizích měn, které se odehrávají na našem území. Takže opět platí, že pokud někdo ukradne 10 000 Kč, doplatí na to více, než „velká ryba“, která má milionové zisky.  To ovšem říkával už můj dědeček, který se roku 1989 ani nedožil.

       Po tom, co řekl Jan Kubice, nemohu volit ani ODS, ani ČSSD (fakt je, že to už jsem pochopila krátce před jeho rozhovory s médii). S Františkem Mrázkem spolupracoval jak Ivan Langer, tak Vlastimil Tlustý. O odchod pana Kubiceho od policie usiloval už Miloš Zeman, později v hysterickém záchvatu i Jiří Paroubek. Věci výrazně pomáhal i František Bublan. A Ivan Langer se - snad z pochopitelných důvodů - nenamáhal bývalému řediteli ÚOOZ pomoci. Sám Jan Kubice říká, že mafie prorůstá do obou těchto největších politických stran. Ani jedna z nich nemá zájem podporovat vyšetřování vedené Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu. Kauza Mrázek byla „z vyšších míst“ záměrně rozdělena tak, aby klíč k vraždě neměl ani ÚOOZ, ani protikorupční policie. Každý z nich totiž dostal polovinu kompetencí, a k propojení získaných informací nesmělo dojít.

       Výsledek? Kromě nedořešené vraždy Františka Mrázka je to dalších asi 35 nedošetřených vražd, odchod špičkových policistů (kteří viděli, že o jejich práci není zájem, nebo dokonce, že jsou pro svou práci v nemístných POLITICKÝCH tlacích), tím pádem ztráta „paměti“ celého ÚOOZ, která nemůže být nahrazena existencí spisů, protože přišla v té nejnevhodnější době.

       Dalším výsledkem těchto událostí je přetrvávající vláda mafie. A to – žel – doslova. Jak je vidět, naši politici usilují především o vlastní blaho, a to všemi dostupnými prostředky. A jelikož od hlavy smrdí celá ryba, jsem nucena konstatovat, že je to tu pěkně prohnilé... 

       Od vlády až po soudy.

       Listopad 1989 stuchlinu neprovětral.   

   

       Člověk by čekal, že po zveřejnění výpovědí Jana Kubiceho letos v listopadu a prosinci se něco stane. Politici budou vydávat prohlášení, lidé vyjdou do ulic a budou demonstrovat. Nestalo se ale vůbec nic. Život jde dál. Všichni poslušně pracují jako včelky, aby měli klidné vánoce, obaleného kapříka a mohli odvádět daně mafii. Není čas přemýšlet, není čas na morálku.

       Holt není nad to mít svůj klid. Kdybychom zjistili, co všechno se děje s našimi penězi, bylo by pravděpodobně po klidu. Ostatně - nač se vzrušovat. Nějaké kapesné nám snad vždycky nechají.

Autor: Jana Šmýdová | sobota 13.12.2008 13:16 | karma článku: 26,85 | přečteno: 1518x