Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kolaboruje Miloš Zeman vědomě, nebo je jen manipulovanou loutkou?

Je až symptomatické, že jsem tento článek a několik výrazů v něm musel na podnět redakce "zjemnit", aby mohl být veřejně publikován. Přitom se týkají osoby, která je ve své vulgaritě a hulvátství nepostižitelná. Ale budiž...

Zásadní otázku v nadpisu tohoto článku vyvolává nejen celé Zemanovo působení v prezidentském úřadu, ale zejména jeho poslední návštěva v Rusku. Byli jsme svědky absurdního divadla, které nutně otevírá otázky pozadí celé jeho mise v naší politice. Otázka skutečné identity této kontroverzní "polistopadové" politické osobnosti není jednoduchá. Miloš Zeman je inteligentní člověk a nelze jeho chování a politickému jednání přisoudit čistě vulgární označení, ač je on sám na adresu druhých velmi rád používá. Pravda, kombinace jeho náklonnosti k alkoholu, pokročilého věku a narcistní povahy je poměrně výbušná směs, která může způsobovat jednání za hranou rozumové sebereflexe a racionality a ze Zemana činit manipulovatelnou loutku ze strany rozmanitých zájmových skupin, či dokonce zahraničních velmocí. Míra jeho servility vůči ruským lídrům, arogance, s jakou se projevuje k vlastním lidem, kteří mají, byť jen náznakem, kritický pohled na některé jeho postoje a v neposlední řadě sklon ke klanovosti, v níž přijímá za partnery jen ty, kteří jsou mu loajální a užiteční pro jeho zájmy, to vše jsou diagnostické znaky mravního úpadku a možná již postupného "rozkladu osobnosti", jak to označil premiér Sobotka.

Přesto je zřejmé a z dlouhodobého hlediska pravděpodobné, že jeho jednání fatálně poškozující naši zemi, má logickou souvislost a není jen souborem manipulovaných nahodilostí. Jako společný jmenovatel dlouhodobého Zemanova chování se nabízí interpretace, že mu jde v podstatě o vědomé přesměrování naší země z orientace, kterou 28 let sleduje, orientace na nejvyspělejší část světa – směrem k západním hodnotám, liberální demokracii, EU a samozřejmě k zajištění bezpečnosti v rámci NATO. Zeman sice málokdy otevřeně říká, že má takové záměry, nicméně jeho podpora čínských a zejména ruských politických a hospodářských zájmů, včetně podpory ruské propagandy snažící se o rozklad politického prostředí EU, bez něhož nemáme šanci dosahovat takové hospodářské a bezpečnostní úrovně, jakou máme teď, zřetelně ukazují na jeho skrytou kolaboraci se znovu se rodící Ruskou imperiální realitou. Z jeho kroků lze číst, že by nás rád postupně přesunul z pozice rovnoprávného člena v prosperujícím společenství EU do role kolonie ekonomicky i společensky strádajícího Ruska, které se nemůže vymanit z imperiální absolutistické mentality 19. století. 

Zemanova osobní spolupráce s kontroverzními architekty současné ruské reality spíše nasvědčuje tomu, že jde o vědomou kolaboraci s Ruskem. Je to o to bizardnější, že jde o tu samou zemi, která naši vlast dvakrát brutálně znásilnila. Poprvé, když svým vlivem umožnila násilný puč komunistické strany v roce 1948, následovaný terorem vůči většině našeho obyvatelstva. Podruhé pak v roce 1968 otevřenou vojenskou agresí a zdecimováním zbytků české národní a občanské hrdosti. Dnešní Rusko vedou lidé formovaní KGB a tím samým režimem, který ze Sovětského svazu udělal mezinárodní totalitní velmoc, která kromě jiných zemí zdecimovala českou společnost ve zmíněných dvou obdobích. A na rozdíl od Německa, které se od své nacistické minulosti muselo zásadně očistit, Rusko otevřeně obnovuje svoje ambice ze sovětské éry. A nic na tomto faktu nevyřešilo trapné divadlo během Zemanovy návštěvy Moskvy, které jmenovaný sehrál s premiérem Medvěděvem ohledně kontroverzního článku obhajujícího okupaci naší země v oficiálním ruském médiu. Tato komedie spíše znovu ukázala obrovskou míru servility a podezřelost hry, kterou hlava našeho státu hraje se současnými vládci Ruska za našimi zády.

Myslím, že již nastala chvíle, kdy je třeba dát stranou diplomatický jazyk u nás rozšířený, zejména když jde o hlavu státu, a věci pojmenovat pravým jménem. Miloš Zeman kolaboruje s minulým a potenciálně i budoucím agresorem a nepřítelem naší země, ponižuje naši zemi a opakuje tím fatální historické chyby. Zařazuje se tím mezi tragické osoby našich dějin, jako byl Klement Gottwald nebo Vasil Biľak.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Smrk | úterý 5.12.2017 11:42 | karma článku: 32,14 | přečteno: 923x
  • Další články autora

Václav Smrk

Vymítač ďábla a dezinformátor děkanem fakulty Univerzity Karlovy?

Na post děkana veřejné vysoké školy placené ze státních peněz kandiduje člověk, který provozuje exorcismus, neboli vymítání ďábla a zároveň vystupuje v antisystémových, dezinformačně a konspiračně zaměřených médiích.

11.2.2024 v 13:08 | Karma: 36,98 | Přečteno: 8913x | Společnost

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

Tak se nám do finále dostali dva lidé, kteří byli v komunistické straně. Koho má volit člověk, který s komunismem nechce mít nic společného?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52 | Přečteno: 695x | Politika

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

Patří k nejhorším případům komunální politiky v ČR. Desítky let tam vládne parta politických potomků kmotra ODS Jančíka. Obsadili vůdčí posty klíčových politických stran a vytvořili kartel. K tomu starostka ignoruje střet zájmů.

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Václav Smrk

Putin je Hitler

Svými kroky naplnil Vladimír Putin všechny parametry agresivního vůdce typu Adolfa Hitlera, který je na základě fanatické nacionalistické ideologie ochoten ničit svobodné země a likvidovat oponenty v té své vlastní.

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91 | Přečteno: 372x | Diskuse| Politika

Václav Smrk

Nová antibabišovská vláda začne střetem zájmů?

Jedním z hlavních argumentů opozice proti Babišovi byl jeho obrovský střet zájmů. Oprávněně. Jak to, že teď nominují na ministra spravedlností kontroverzního politika, s podezřelým pozadím, jehož kauzy jsou v procesu vyšetřování?

7.12.2021 v 7:00 | Karma: 44,92 | Přečteno: 6902x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...

  • Počet článků 88
  • Celková karma 36,98
  • Průměrná čtenost 2016x
pedagog, kterému leží na srdci budoucnost naší země...

Seznam rubrik