Rovnost nebo křiváctví?

Dávno, dávno již tomu, co jsme se dívali na harmonický vývoj českého lidu. Není více osobností, které náš národ probudily a pozvedly na světovou úroveň. Nám však stále znějí jejich slova v uších: "Není na světě člověk ten, který by totálně zničil náš národ a naši zem!"

Jen hlupák obdivuje hlupáka a jeho úspěchu tleská. Neslyší to, co každá slepice již kdáká, že se máme nejhůře od dob Rakousko-Uherska!

     V současnosti snad není odvětví našeho hospodářství, které by nebylo postiženo dopady nevhodných zákonů, rozhodnutí, nedomyšlené privatizace, tunelování a nyní moderní kanalizační činnosti, kdy se vytvářejí kanály finančních toků směřující v konečném cíli do kapes těch "chytrých".

      Dojná kráva byla uzpůsobena zákony tak, aby se dala dobře dojit, ale všechny uspokojit nemůže. Tak ti "chytří" hovoří, že nemůžeme si být všichni rovni.

      Ku podivu většinou o nerovnosti hovoří ti dříve narození, kteří, aby vystudovali a uplatnili se, hlásali filosofie o rovnosti všech. Je zřejmé, že takovéto protichůdné myšlení může mít jen převlíkač kabátů nebo-li pokrytec.

      Otázka zní: "Která jeho propagovaná myšlenka je ta s kterou se ztotožňuje?

      Ta, co hlásal kdysi, když ještě nebyl tzv. "za vodou", nebo ta, kterou hlásá nyní, kdy již "za vodou" je a má např. strach, že by se musel s někým o přítok financí dělit?

       To nezjistíme, ale jedno víme jistě, že v každém případě je to pokrytec, kterému nedělá problém předstírat cokoliv.

       Úsměvné je v této hlouposti, že nerovnost prosazuje člověk, který se cítí ve směru k chudším spoluobčanům nerovný, což znamená jiným slovem "křivák" a situaci dostatečně vystihuje.

       Je nutné si uvědomit, že tito lidé uvažují vážně o diferencování lidí již přinejmenším od dob minulého režimu a této myšlenky se jen tak lehce nevzdají. Takovým důkazem tohoto trendu je zpráva, která proběhla v TV, tak před měsícem, že někdo dál návrh zákona ve dvojím znění při překročení rychlosti řidičů. Ti, kteří budou mít např. na konci SPZ jedničku nebo nulu. Tam, kde jistá sorta to bude mít povoleno, pro druhé bude platit zákaz.

       Možná, že již jsou připravené projekty s dvojím metrem před zákonem, podle toho, jaké označení budete mít v rodném čísle apod. Kdo ví? Ve zdravotnictví se nám to již rýsuje.

       Je to výsměch demokracii a jak je vidět mnozí spoluobčané se k tomu staví, jakoby se jich to netýkalo. Někteří argumentují, že je lépe si sám sobě ještě více neškodit, že stejně nic nezměníme. Ale právě proto tady jsme, na tomto místě a v tuto dobu, abychom docílili změnu k lepšímu. Možná je to součásti našeho poslání.

       Z historie však známe,že proti hlouposti a hloupým lidem lidstvo bojovalo, co svět světem stojí a přesto se znovu a zas tlačili k moci. Tak to bude i v budoucnosti. Bez zpětné vazby, kterou představuje společenská kontrola nás všech, toho nikdy nedocílíme a budeme se blížit zpět k feudálnímu a posléze k otrokářskému společenskému řádu.

       Lidé, kteří budou u moci, půjdou vždy cestou nejmenšího odporu a k prospěchu svému!

       Proto nutnosti je volitelnost a odvolatelnost naších zástupců!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Slatinský | sobota 16.7.2011 14:51 | karma článku: 14,20 | přečteno: 1276x