Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Očí pro pláč ...

      Společnost se nám velmi rychle rozkládá a ti, kteří se dostali do funkcí, odkud bychom všichni očekávali jejich pomoc, mlčí a pokud vydají nějaké rozhodnutí, ukazují tím jen svoje zcestné myšlení a svoji neschopnost. Hloupost, jenž z mnohých rozhodnutí dominuje, přivádí i toho nejméně inteligentního občana k myšlence, že danou funkci by rozhodně vykonával lépe a rozumněji.                  Ti chytřejší si kladou otázky, zda je to vůbec možné, aby člověk s tolika tituly by mohl být takový pitomec. Dedukci se snaží objevit důvod onoho propadu, a zda-li za tím nestojí nějaké síly, které plánovitě chtějí vyvolat společenskou destrukci, aby pak bylo možné lidí sjednotit, nebo prosadit jinak myšlenky a řád k uskutečnění jejich cílů.                                                                                                               Samospráva občanů dávno ztratila svůj význam a ti, kteří se tlačí do politických pozic, si to velmi dobře uvědomují. Do funkcí nepřicházejí z bohulibých pohnutek pomoci spoluobčanům, ale pro peníze. Všichni již ví, že z politických pozic se stál velmi výnosný byznys, který přece stojí i za nějaké ty předvolební náklady.

A JE PO VOLBÁCH !!! OZVĚNY ZE ŽITA A OD KORÝTEK !!!

Lidé sobě – vláda tvá se k tobě zase navrací !

     Aby původně volení funkcionáři do samosprávy, zakryli sledované cíle, všichni svorně opakují stejné myšlenky.

Věty úředníků z devadesátých let, že na danou problematiku nemáme dostatečnou legislativu, vystřídaly věty, že nemohou jinak, že tak hovoří zákon, který oni nemohou porušit.

      A když jsou usvědčení, že zákon to připouští, pak je slyšet jednoduchá odpověď:

„Nejsou peníze!“

Dříve tolik používané heslo: „Sloužíme lidu!“, vystřídaly filosofie, které více vystihují potřeby úředníků.

Říkají:

„My musíme být nestranní a nemůžeme si dovolit podle zákona nadržovat firmě, která má své komerční zájmy.“ „Jak by k tomu přišly ostatní konkurenční firmy?“

Touha po rozhodování z moci úřední, na prvním místě dala přednost nestrannosti, před pomoci občanům, informovanosti lidí a doporučením řešení.

Kulaté razítko, je kulaté razítko!

Z toho vyplývá i účelové, současné pokrytí zakázek samosprávného regiónu. Potřeby a cíle kvality provedených prací a vyznění krásy prostředí, vystřídal výběr nejnižší ceny, dle zákona. Takovýto výběr můžou již konečně provádět i takoví, kteří se svou odborností a myšlením, nemusí tomu rozumět. A hlavně, nemusí rozhodovat jen tak pro nic, za nic!

      Uvolnění přísnosti investováni, umožnilo konečně také diletantům s nízkou cenou provádět práce, o kterých dávno ve svých představách měli vždy jasno. Tak jsme se dočkali toho, co jsme léta chtěli.

Pokud chce např. stavební technik býti zahradním architektem, může bez problému, a naopak. Nebo kominík si otevřít hotel, atd.

Jen u lékaře si musíme dát pozor, neboť zdraví je zdraví, a bílý plášť již není tím správným poznávacím znamením. Pacient by se měl vždy přesvědčit, zda titul MUDr. užívá lékař oprávněně. Také v bankách a dalších institucích si musí každý občan počínat odpovědně a obezřetně. Je zcela na něm, aby prozkoumal záludnost textu nebo jednání úředníka-obchodníka a nenechal se nachytat. To nemluvě o rozpoznání závadného zboží nebo výběru např. kvalitní zeleniny a ovoce z nevytříděné kopy s nízkou cenou v supermarketech.  

      Ten, kdo neprožil minulý režim u nás, neví, jak byli diskriminování ti, kteří chtěli něco provádět a neměli na to příslušnou odbornost. Nutno však říci na obhajobu, že ve snaze o úplnou zaměstnanost a především poslušnost k nadřízeným, měli mnohdy lepší plat a postavení - zaučení než vyučení! Ale to se podařilo prosadit i v současnosti. Jen se podívejte na nabídku rekvalifikací, dokonce na kurzy - "Jednání uchazečů o zaměstnání". Vstřícnost nezaměstnaným je veliká a nezaměstnaní jsou za to vděční!

      Funkcionáři u nás mají spoustu výhod, především, aby nemuseli svým jménem nařízovat. Nejrůznější vedení institucí, rady, vláda a parlament, můžou v klidu rozhodovat kolektivně.

Konečně se podařilo umlčet ty, kteří volali po odpovědnosti jednotlivců, jenž se skrývali za kolektiv. Všichni víme, že chtít odpovědnost po kolektivu, aby se zodpovídal ze svých pochybení přece není možné.

      Nooo, svoboda je vidět na každém kroku.

      Dokonce absolventi všech škol, vůbec nemusí hledat uplatnění v oboru, který studovali, ale můžou zůstat odpočívat doma u rodičů, nebo jít si přivydělávat jako dealeři, nejlépe v MLM a dalších, a dalších zlatokopových funkcích. Aaa - cestovat!

A ti, kteří mají vlivné příbuzné, již nemusí skrývat svoji protekci. Naopak můžou ukázat všem, že jim ostatní nesahají ani po paty, a že na prvním místě pro uplatnění jsou peníze.

     A rodina?

     Ta již není základem státu, jako dřív. Konečně již se blížíme k tomu, že všichni budeme jedná rodina, společně vychovávající své potomky, za odborné účasti psychologů a sociálních pracovníků, ale každý jednotlivě se svým majetkem. Totiž jen s tím nejnutnějším a hlavně s penězi, uloženými dobře v zahraničí.

Kdo by se o majetek staral?

Doma je již beztoho všechno prodáno cizím národnostním příslušníkům. A chytře, dostali jsme peníze a ještě nás musí živit.

Nejdůležitější však je, že máme vyspělost zákonů a práva. Zákon již není tak tvrdý vůči těm, kteří bdí nad jeho dodržováním. Nemusí dlouhodobě hledat pracně důkazy, když stejně všechno již ví na základě udáni. Konečně můžou jednat podle fikcí a domněnek, a nikomu se nemusí zodpovídat. Při rozhodování je na prvním místě , jako všude na světě, právní názor.

       A tak nám všem zůstávají očí pro pláč!

       Samozřejmě z radostí! To dodávám pro ty, kteří nepochopili to, co je přece jasné z tohoto článku a z pohledů po naší spokojené společnosti.

 Správný pohled, vytváří správný názor a zdravé odhodlání!

 A vidíte, nakonec si budeme muset připomínat, jak za starého režimu jsme byli ekonomicky na tom, tak špatně, že ti, co v poctivé privatizaci, převzali z donucení majetek, museli jej rozprodat, aby zachránili co se dá, a založili nové prosperující firmy.

Nevděk světem vládne!

Nakonec takovým poctivým podnikatelům, kteří se prosadili svoji poctivou prací a umem, říkají závistivci posměšně - tuneláři! A oni přitom svými daněmi museli a musí uživit narůstající armádu úředníků, kteří vznikli, aby konečně mezi občany nastal pořádek!

A zkreslený pohled občana?

Tisíce kanceláří, a nové paláce se staví,

aby konečně zavládnul pořádek a řád!

V budovách úřadů, občan se unaví,

je po volbách – již nikdo ho nemá rád!     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Slatinský | sobota 20.10.2012 19:24 | karma článku: 12,95 | přečteno: 985x
  • Další články autora

Milan Slatinský

Člověk je když ..., omyl není vyloučen

Naším nezaměnitelným cílem je nepochybnost při poznání pravdy. Nelze se k tomu vzdělávat, ale musí se poznávat vlastními zážitky a myšlením, což předpokládá, vyrovnat se s omyly, klamy a překonávat bariéry lží, které jsou v cestě.

25.9.2019 v 15:15 | Karma: 6,32 | Přečteno: 216x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Má u nás naději návrat vlády lidu?

Neuvěřitelné je u nás posilování nesoudných, méně dokonalých a mravně pokřivených lidí, kterým představitelé moci umožňují seberealizaci, zatímco lidé s ambicemi být prospěšní společnosti, jsou potlačování a existenčně stresování.

17.9.2019 v 13:21 | Karma: 13,14 | Přečteno: 778x | Diskuse| Politika

Milan Slatinský

Český chamtivec u moci si může dělat u nás, co se mu zlíbí.

Kde otrlí chamtivci vládnou, šíří se za nimi příšerný smrad. Zápach zkažených antisociálů, jejichž hlavou bývá často psychopat.

23.5.2018 v 15:33 | Karma: 18,84 | Přečteno: 835x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Kroky k poznávání pravdy (I. - tvorba podmínek pro vládu lidu)

Spravedlnost a pravda nikdy nebyla výsledkem činnosti českých právníků, ekonomů, parlamentu, vlády či herců, ale především filosofickou pravdu nacházel vždy velký počet lidí ve společnosti v masovém měřítku.

7.9.2017 v 16:31 | Karma: 8,73 | Přečteno: 188x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Návrh zahrady a projektová dokumentace dle výběru na dálku

Zimní období je vhodné pro plánování nejen staveb rodinných domů, ale také zahrad. Tímto článkem bych chtěl inspirovat všechny zájemce k těm správným krokům k vytvoření pohodové zahrady, jako součásti bydlení a svého charakteru.

15.1.2017 v 13:50 | Karma: 6,88 | Přečteno: 245x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Poškodí to českou demokracii nejvíc od 1989, odmítla Schillerová volbu poštou

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  17:45

Přímý přenos Poslanci pokračují ve schvalování návrhu koalice na zavedení korespondenční volby pro české občany...

Řidič odmítl zvážení náklaďáku, sto tisíc na pokutu vytáhl z batohu

9. května 2024  17:27

Že ani stotisícová pokuta za odmítnutí zvážení nákladního vozu nemusí být pro některé dostatečně...

Havlíčkův vodopád vulgarismů. Citoval starostu Novotného a káral premiéra

9. května 2024  15:52,  aktualizováno 

Provokativně vystoupil ve Sněmovně šéf stínové vlády ANO Karel Havlíček. Chce, aby se premiér a...

Pachatelé zvěrstev přímo za Putinovými zády. Kdo je kdo na záběru z Moskvy

9. května 2024  16:55

Při čtvrteční přehlídce vojenské techniky v Moskvě se v blízkosti ruského diktátora Vladimira...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Ne vlastní vinou, ocitl jsem se v důchodě. V životě jsem se naplno věnoval zahradní architektuře, ekonomice, finančnictví, šachům a hledání podstaty našeho myšlení a inteligence, vytvářející stupně lidskosti a chápání, zejména krásy a lidského cítění.

V současnosti se zabývám projektováním zahrad, úspěšnému zhodnocení financí v otevřených investičních podílových fondech a hráním šachů.

Politika dneška mě vyvádí z míry a jsem přípraven se přidat ke všem, kteří chtějí docílit návrat k čestnosti, národní hrdosti, přirozené morálce a zdravému rozumu, bez používání nejrůznějších modifikací klamání, které nás zatlačuje do společenského bahna a vytváří podmínky pro naše neštěstí.

Kontaktovat mě můžete na č.mobilu 605 783 045 a emailu delfin.fin@email.cz ;

www.projekt-zahrady.webnode.cz