Jsme lhostejní k tomu, co je české?

Správnou cestu vidí jen ti, kteří ji chtějí vidět. Výjimku tvoří pouze slepí, kteří čekají až je na ni navedeme. Vadí mi lhostejnost velkého počtu Čechů, kteří na jedné straně na všechno nadávají, ale na druhé straně připouštějí zvůli politiků a dokonce ztrácejí vlastenectví a národní hrdost, o které s pohrdáním hovoří na těchto stránkách.  Člověk by měl jednat tak, aby při ohlédnutí do minulosti, nemusel se za své činy stydět!  

 Národ je přesně to seskupení lidí, kteří mají tolik společného, že se všem vyplatí společně pokračovat v činnosti, která je pro nás prospěšná a kterou si všichni přejeme, tj. my - lidé na celém světě!

      Národní hrdosti nás naplňuje to, co se v tomto směru podařilo naším předkům a co se daří nám současníkům-pokračovatelům, a zároveň nás proto svět uznává!

Tím víc nás těší, když sami přispějeme "troškou do mlýna" a také nám se  ledacos podaří, s čímž podpoříme naše prospěšné společné snažení!

      V duchu takového dění jsme pak hrdí na to, že hovoříme česky a jsme obklopení symboly státnosti státu, ke kterému patříme a který v nás vyvolává pocity vlastenectví.

 

Pokud jsou potlačováni tvůrčí lidé, nebo znevažování ti, kteří cítí sounáležitost ke svému národu a vlasti, signalizuje to přinejmenším něco nezdravého.

      V případě mladých lidí vidíme jednoznačně pochybení jejich učitelů, kteří by nám měli více vysvětlovat, proč se to nedaří!

Je to snad rozpor mezi morálkou potřebnou a skutečnou u naších politiků, státních zaměstnanců a manažerů našeho hospodářství?

 

Máme být vůbec v současnosti ještě na co hrdí?

 

Podívejme se okolo sebe!

Bezpráví a mírně řečeno, nepochopení tvůrčích a poctivých občanů! To je obraz, který se nám nedaří změnit. Jakoby to byl dokonce něčí záměr!

Mnozí si myslí, že se jich to netýká, ale opak je pravdou!

Každý nechceme krást a podvádět tak, jak to dělají někteří ti vysmátí spoluobčané! Ale ani je nechceme potkávat! Proč bychom měli žít u nás s vědomím, že darebáci mají zelenou a vymýšlejí zákony, které je činí nepostižitelnými?

Proč máme žít ve strachu, co je zase napadne a zda budeme patřit mezi ty, kteří to přežijí?

 

Za „starého režimu“ jsme kritizovali zvůli politiků a mnoho nelidských postojů, směřující k nesvobodě!

Srovnejte to však s dneškem! Ukažte mi jeden obor, který se zlepšil! Všude, kam se podíváte je úpadek!

      Kdyby naší předkové, jenž se této doby nedožili, vstali z mrtvých, nestačili by se divit!

Plakali by nad svým marným snažením za svého života a jímala by je hrůza!

A to i ty, kteří byli za první republiky živnostníky nebo podnikateli a s komunisty se přinejmenším rádi neměli!

 

Každý Čech s dřívější normální národní hrdostí a vlastenectvím, musí se nad dnešním stavem zastydět!

 

Lidé si zvolili dávno před námi občanskou společnost, aby jejich volení zástupci vytvořili společenské prostředí pro lepší žití, včetně sociálních jistot a nikoliv, aby umožnili drancování občanů, rozprodání společného majetku a vytvoření prostředí, které si nedovolili ani okupanti!

 

Řešení je ve zpětné vazbě, kterou vytvářejí občané v reakci na rozhodování volených politiků! Politici musí mít strach z odvolatelnosti voličem a z osobní odpovědnosti za své rozhodování!

 

Hledám lidí, kteří mají touhu stejně jako já, změnit život u nás k lepšímu žití!  

JE ČAS ČINŮ!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Slatinský | neděle 29.7.2012 17:54 | karma článku: 12,60 | přečteno: 873x