Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hledáme lidství

Vztahy mezi lidmi tvoří hlavní náplň našeho žití. Každý normální člověk má výčitky svědomí. Pokud chladnokrevně dokáže činy proti lidskosti, je to vždy neomluvitelné. Hanebnost je již jen v podpoře, jakýmkoliv způsobem.

Mám pro tebe 10 růží: První je pro přátelství, druhá je pro lásku, která mnohdy schází, třetí je pro štěstí a vnitřní krásu, čtvrtá tě naplní bohatstvím, pátá je pro popularitu, šestá ti dá věčnou moudrost, sedmá je pro sladkou něhu, ...

K obrázku pro nedostatek místa:

osmá růže je pro šťastnou rodinu, devátá pro čestnost a statečnost a poslední ti přeje dlouhý život.

Těch deset růží je pro tebe - Buď láskyplný a přej to nejkrásnější všem!

 

Napsal jsem článek „Podnikání a lidství“. Někteří diskutující se ozvali jako znalci. Diskutující nějaká Bára33 mi napsala:

„Jak jste na to přišel?

Bára33 „

Napsal jsem:

Základem každého rozhodování a tudíž i podnikatelského je především lidskost a projevy vlastností, které k ní směřují!

Omlouvám se za tuto větu, protože mi v ní vypadlo slovo člověk!

Správně měla věta znít:

„Základem každého rozhodování člověka a tudíž i podnikatelského je především lidskost a vlastností lidí, kteří k ní směřují!

      Diskuzní příspěvek Báry33(přezdívka diskutujícího) prezentuje spoustu ostatních lidí, kteří nejen stejně jako ona myslí, ale také jednají.

      Z jejich pohledu, vlastní myšlení, hledání směru a rámce svého rozhodování, není to hlavní.

      Důležitější je pro ně pochopit směr a záměr někoho jiného, důležitého pro jejich žití a snažit se mu zalíbit. Nic víc tyto lidí nezajímá, jen když z toho mají osobní prospěch.

Otázka: „ Proč je základem každého rozhodování lidskost? „

Tato otázka je zodpověditelná jednoduše jednou větou:

„Základem každého rozhodování je lidskost proto, že jsme lidé!“

Pokud budeme hyeny, základem našeho rozhodování bude hyenismus.

Pokud budeme bestie, bude základem našeho rozhodování bestiálnost.

      Již v minulosti měli lidé pocit, že chování některých lidí více připomíná zvířata, než člověka. Známe tak, kromě již vzpomínaných hyen, voly, krávy, osly, slepice a podobně. Mnohdy to dokonce vypadá, že někteří jedinci lidského rodu své vzory chtějí stůj, co stůj, předčit!

      Přesto je nutno říci, že pokud takovému jedinci již někdo z kvalifikovaných lidských znalců vystavil rodný list, měl by se snažit onen jedinec chovat jako člověk. To znamená s výčtem všech pozitivních lidských vlastností, kterým říkáme lidskost!

      V případě podnikání by měl být lidský vztah základem mezi firmou (podnikatelem) a zákazníkem. Vždy v minulosti platilo, že získat zákazníka znamenalo, ukázat svoji lidskost a chtění mu pomoci. Člověk, ať již je v roli podnikatele nebo zákazníka, dokáže velmi rychle  rozpoznat upřímnost od pokrytectví. Věřte, že všichni, i ti největší hlupáci, nedají si nic líbit od lhářů a podvodníků, natož se nechat od nich obsloužit.

 (Poznámka: To nemá ovšem platnost u nás! Platnost tohoto vztahu je u všech lidí, kromě našinců, kteří jsou schopni držet i kdyby jim někdo sral na hlavu, ale to je jiná kapitola.)

Kdo jsou ti, kterým jsme začali říkat podnikatelé?

      Pokud budeme zkoumat u nás jednotlivé podnikatelské aktivity, zjistíme, že u nás ani žádní podnikatelé v pravém slova smyslu nejsou.

      Buďto jsou to kabátníci, kteří na hraně zákona byli v pravý čas na pravém místě, když se zhaslo světlo, nebo jsou to zástupci všelijakých zahraničních společností (včetně různých systémů MLM) a pak řemeslníci, které jinak, než na ŽL nikdo nechce zaměstnat.

Živnostníci tak, jak jsme si je přáli počátkem devadesátých let, nemají (z neznámých příčin) u nás místo!

      Všechno ukazuje na komunistické kádry – kabátníky, kteří v devadesátých létech obsadili nejvýznamnější místa v bankách, pojišťovnách, státních úřadech atd., a vzhledem ke svému přesvědčení a obrazu v mysli, měli a mají zafixované živnostníky, jako symbol zlé nepřátelské třídy.

      Tito lidé, nejsou schopni se překlenout přes přesvědčení, které se poctivě za minulého režimu naučili,  hlásali před ostatními a nakonec se to vše ukázalo, jako lež a hloupost.

      Dnes již mají svoje potomky, kteří se zapojují do hospodářského a společenského života, a mají podobné pokřivené smyšlení, protože křivé jednání a hromadění peněz je základ na kterém byli vychování a je o něčem jiném, než o poctivé práci. Nejsou rovněž schopni se zastydět nad současným krizovým stavem, který díky jim vzniknul.

Že svět se nám směje a většina našich spoluobčanů je zoufalá?

      Nic to pro ně neznamená! Navíc Vás označí za pomýlené, protože jste měkcí a snažíte se být lidští, což podle nich je slabost.  Své přesvědčení projektují do zbytku světa a mají pocit, že všichni smýšlejí stejně a ohodnotí jejich hromadu peněz a majetku uznáním. (Ukazuje to, do jaké skupiny tito občané patří!)

      Nejsou schopni se sami nad sebou zamyslet. Vypadá to, že u mnohých se nevyvinul soucit, empatie a podobné vlastnosti, které charakterizují lidství. Jejich životní filosofie, pokud vůbec si nějakou uvědomují a dokážou ji formulovat, je diametrálně odlišná od směru prospěšnosti člověka a lidství.

      Mnozí si jenom pletou pojmy a zaměňují lidství s emocemi. Jejich často vyslovovaným názorem, že lidství do byznysu nepatří, chtějí zřejmě zdůraznit negativní vliv emocí při důležitých rozhodnutích. Což znamená, že by si měl člověk vše promyslet a rozhodovat se s tzv. „chladnou hlavou“, ale ne porušením nebo zatracením lidských vztahů a vlastností, které dělají člověka člověkem.

      To, aby vztahy ve společnosti dostaly požadovaný rámec, musí zabezpečit vláda a politici, stanovením pravidel a usměrněním tak, aby byli posílení ti občané, kteří chtějí tvořit. Zároveň znemožnit činnost těm, kteří svůj byznys si představují zejména na promyšleném přivádění občanů v omyl a následném zneužití důvěřivosti, využíváním špatných zákonů nebo na vytvořením prostředí, které způsobí, že se občané musí zadlužit, aby přežili, a další, a další jednání způsobující ztrátu občanům a zisky intrikářům.

      Všichni racionálně uvažující lidé si uvědomují, že se musí vytvořit především ekonomická podpora všem odborníkům ve všech resortech a znemožnění činnosti těm, ve kterých se nakupily špatné lidské vlastnosti a stály se z nich dokonce lidské zrůdy.

Bojíme se domyslet, že současný stav u nás je někým plánovaný a nasměrovaný k cílům, kde zřejmě pro českého člověka nebude místo!

Pro lepší žití nás všech, musí být naší zástupci, stejně jak jsou voličí volitelní, tak (znovu voličí) musí být i předčasně odvolatelní. Občané musí mít obranu nejen proti lidské zrůdnosti, ale také proti nejrůznějším intrikářům!  

Autor: Milan Slatinský | čtvrtek 8.3.2012 22:35 | karma článku: 7,62 | přečteno: 641x
  • Další články autora

Milan Slatinský

Člověk je když ..., omyl není vyloučen

Naším nezaměnitelným cílem je nepochybnost při poznání pravdy. Nelze se k tomu vzdělávat, ale musí se poznávat vlastními zážitky a myšlením, což předpokládá, vyrovnat se s omyly, klamy a překonávat bariéry lží, které jsou v cestě.

25.9.2019 v 15:15 | Karma: 6,32 | Přečteno: 216x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Má u nás naději návrat vlády lidu?

Neuvěřitelné je u nás posilování nesoudných, méně dokonalých a mravně pokřivených lidí, kterým představitelé moci umožňují seberealizaci, zatímco lidé s ambicemi být prospěšní společnosti, jsou potlačování a existenčně stresování.

17.9.2019 v 13:21 | Karma: 13,14 | Přečteno: 778x | Diskuse| Politika

Milan Slatinský

Český chamtivec u moci si může dělat u nás, co se mu zlíbí.

Kde otrlí chamtivci vládnou, šíří se za nimi příšerný smrad. Zápach zkažených antisociálů, jejichž hlavou bývá často psychopat.

23.5.2018 v 15:33 | Karma: 18,84 | Přečteno: 835x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Kroky k poznávání pravdy (I. - tvorba podmínek pro vládu lidu)

Spravedlnost a pravda nikdy nebyla výsledkem činnosti českých právníků, ekonomů, parlamentu, vlády či herců, ale především filosofickou pravdu nacházel vždy velký počet lidí ve společnosti v masovém měřítku.

7.9.2017 v 16:31 | Karma: 8,73 | Přečteno: 188x | Diskuse| Společnost

Milan Slatinský

Návrh zahrady a projektová dokumentace dle výběru na dálku

Zimní období je vhodné pro plánování nejen staveb rodinných domů, ale také zahrad. Tímto článkem bych chtěl inspirovat všechny zájemce k těm správným krokům k vytvoření pohodové zahrady, jako součásti bydlení a svého charakteru.

15.1.2017 v 13:50 | Karma: 6,88 | Přečteno: 245x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Ne vlastní vinou, ocitl jsem se v důchodě. V životě jsem se naplno věnoval zahradní architektuře, ekonomice, finančnictví, šachům a hledání podstaty našeho myšlení a inteligence, vytvářející stupně lidskosti a chápání, zejména krásy a lidského cítění.

V současnosti se zabývám projektováním zahrad, úspěšnému zhodnocení financí v otevřených investičních podílových fondech a hráním šachů.

Politika dneška mě vyvádí z míry a jsem přípraven se přidat ke všem, kteří chtějí docílit návrat k čestnosti, národní hrdosti, přirozené morálce a zdravému rozumu, bez používání nejrůznějších modifikací klamání, které nás zatlačuje do společenského bahna a vytváří podmínky pro naše neštěstí.

Kontaktovat mě můžete na č.mobilu 605 783 045 a emailu delfin.fin@email.cz ;

www.projekt-zahrady.webnode.cz