Hledáme lidství

Vztahy mezi lidmi tvoří hlavní náplň našeho žití. Každý normální člověk má výčitky svědomí. Pokud chladnokrevně dokáže činy proti lidskosti, je to vždy neomluvitelné. Hanebnost je již jen v podpoře, jakýmkoliv způsobem.

Mám pro tebe 10 růží: První je pro přátelství, druhá je pro lásku, která mnohdy schází, třetí je pro štěstí a vnitřní krásu, čtvrtá tě naplní bohatstvím, pátá je pro popularitu, šestá ti dá věčnou moudrost, sedmá je pro sladkou něhu, ...

K obrázku pro nedostatek místa:

osmá růže je pro šťastnou rodinu, devátá pro čestnost a statečnost a poslední ti přeje dlouhý život.

Těch deset růží je pro tebe - Buď láskyplný a přej to nejkrásnější všem!

 

Napsal jsem článek „Podnikání a lidství“. Někteří diskutující se ozvali jako znalci. Diskutující nějaká Bára33 mi napsala:

„Jak jste na to přišel?

Bára33 „

Napsal jsem:

Základem každého rozhodování a tudíž i podnikatelského je především lidskost a projevy vlastností, které k ní směřují!

Omlouvám se za tuto větu, protože mi v ní vypadlo slovo člověk!

Správně měla věta znít:

„Základem každého rozhodování člověka a tudíž i podnikatelského je především lidskost a vlastností lidí, kteří k ní směřují!

      Diskuzní příspěvek Báry33(přezdívka diskutujícího) prezentuje spoustu ostatních lidí, kteří nejen stejně jako ona myslí, ale také jednají.

      Z jejich pohledu, vlastní myšlení, hledání směru a rámce svého rozhodování, není to hlavní.

      Důležitější je pro ně pochopit směr a záměr někoho jiného, důležitého pro jejich žití a snažit se mu zalíbit. Nic víc tyto lidí nezajímá, jen když z toho mají osobní prospěch.

Otázka: „ Proč je základem každého rozhodování lidskost? „

Tato otázka je zodpověditelná jednoduše jednou větou:

„Základem každého rozhodování je lidskost proto, že jsme lidé!“

Pokud budeme hyeny, základem našeho rozhodování bude hyenismus.

Pokud budeme bestie, bude základem našeho rozhodování bestiálnost.

      Již v minulosti měli lidé pocit, že chování některých lidí více připomíná zvířata, než člověka. Známe tak, kromě již vzpomínaných hyen, voly, krávy, osly, slepice a podobně. Mnohdy to dokonce vypadá, že někteří jedinci lidského rodu své vzory chtějí stůj, co stůj, předčit!

      Přesto je nutno říci, že pokud takovému jedinci již někdo z kvalifikovaných lidských znalců vystavil rodný list, měl by se snažit onen jedinec chovat jako člověk. To znamená s výčtem všech pozitivních lidských vlastností, kterým říkáme lidskost!

      V případě podnikání by měl být lidský vztah základem mezi firmou (podnikatelem) a zákazníkem. Vždy v minulosti platilo, že získat zákazníka znamenalo, ukázat svoji lidskost a chtění mu pomoci. Člověk, ať již je v roli podnikatele nebo zákazníka, dokáže velmi rychle  rozpoznat upřímnost od pokrytectví. Věřte, že všichni, i ti největší hlupáci, nedají si nic líbit od lhářů a podvodníků, natož se nechat od nich obsloužit.

 (Poznámka: To nemá ovšem platnost u nás! Platnost tohoto vztahu je u všech lidí, kromě našinců, kteří jsou schopni držet i kdyby jim někdo sral na hlavu, ale to je jiná kapitola.)

Kdo jsou ti, kterým jsme začali říkat podnikatelé?

      Pokud budeme zkoumat u nás jednotlivé podnikatelské aktivity, zjistíme, že u nás ani žádní podnikatelé v pravém slova smyslu nejsou.

      Buďto jsou to kabátníci, kteří na hraně zákona byli v pravý čas na pravém místě, když se zhaslo světlo, nebo jsou to zástupci všelijakých zahraničních společností (včetně různých systémů MLM) a pak řemeslníci, které jinak, než na ŽL nikdo nechce zaměstnat.

Živnostníci tak, jak jsme si je přáli počátkem devadesátých let, nemají (z neznámých příčin) u nás místo!

      Všechno ukazuje na komunistické kádry – kabátníky, kteří v devadesátých létech obsadili nejvýznamnější místa v bankách, pojišťovnách, státních úřadech atd., a vzhledem ke svému přesvědčení a obrazu v mysli, měli a mají zafixované živnostníky, jako symbol zlé nepřátelské třídy.

      Tito lidé, nejsou schopni se překlenout přes přesvědčení, které se poctivě za minulého režimu naučili,  hlásali před ostatními a nakonec se to vše ukázalo, jako lež a hloupost.

      Dnes již mají svoje potomky, kteří se zapojují do hospodářského a společenského života, a mají podobné pokřivené smyšlení, protože křivé jednání a hromadění peněz je základ na kterém byli vychování a je o něčem jiném, než o poctivé práci. Nejsou rovněž schopni se zastydět nad současným krizovým stavem, který díky jim vzniknul.

Že svět se nám směje a většina našich spoluobčanů je zoufalá?

      Nic to pro ně neznamená! Navíc Vás označí za pomýlené, protože jste měkcí a snažíte se být lidští, což podle nich je slabost.  Své přesvědčení projektují do zbytku světa a mají pocit, že všichni smýšlejí stejně a ohodnotí jejich hromadu peněz a majetku uznáním. (Ukazuje to, do jaké skupiny tito občané patří!)

      Nejsou schopni se sami nad sebou zamyslet. Vypadá to, že u mnohých se nevyvinul soucit, empatie a podobné vlastnosti, které charakterizují lidství. Jejich životní filosofie, pokud vůbec si nějakou uvědomují a dokážou ji formulovat, je diametrálně odlišná od směru prospěšnosti člověka a lidství.

      Mnozí si jenom pletou pojmy a zaměňují lidství s emocemi. Jejich často vyslovovaným názorem, že lidství do byznysu nepatří, chtějí zřejmě zdůraznit negativní vliv emocí při důležitých rozhodnutích. Což znamená, že by si měl člověk vše promyslet a rozhodovat se s tzv. „chladnou hlavou“, ale ne porušením nebo zatracením lidských vztahů a vlastností, které dělají člověka člověkem.

      To, aby vztahy ve společnosti dostaly požadovaný rámec, musí zabezpečit vláda a politici, stanovením pravidel a usměrněním tak, aby byli posílení ti občané, kteří chtějí tvořit. Zároveň znemožnit činnost těm, kteří svůj byznys si představují zejména na promyšleném přivádění občanů v omyl a následném zneužití důvěřivosti, využíváním špatných zákonů nebo na vytvořením prostředí, které způsobí, že se občané musí zadlužit, aby přežili, a další, a další jednání způsobující ztrátu občanům a zisky intrikářům.

      Všichni racionálně uvažující lidé si uvědomují, že se musí vytvořit především ekonomická podpora všem odborníkům ve všech resortech a znemožnění činnosti těm, ve kterých se nakupily špatné lidské vlastnosti a stály se z nich dokonce lidské zrůdy.

Bojíme se domyslet, že současný stav u nás je někým plánovaný a nasměrovaný k cílům, kde zřejmě pro českého člověka nebude místo!

Pro lepší žití nás všech, musí být naší zástupci, stejně jak jsou voličí volitelní, tak (znovu voličí) musí být i předčasně odvolatelní. Občané musí mít obranu nejen proti lidské zrůdnosti, ale také proti nejrůznějším intrikářům!  

Autor: Milan Slatinský | čtvrtek 8.3.2012 22:35 | karma článku: 7,62 | přečteno: 641x