Děkujeme lidem, kteří za nás všechny byli na Václavském náměstí!

Věříme v sílu chytrých lidí, kteří přišli na Václavské náměstí a dali tak jasně najevo svůj nesouhlas s negativním vývojem u nás, na jehož konci již každý vidí naši zkázu. Zamezení takového vývoje je naše vlastenecká povinnost!

Jako tyto prasátka, jsou lidé, kteří se nám smějou, nevědí,že tím vlastně v našem státě vítr sejou! Lidé jsou však hloupější, je nám jich líto. Mají pocit, že se jim nic nestane, že chrání je žito!

 Dne 21.dubna 2012 se shromáždilo na Václavském náměstí nejvíce lidí od r.1989. Pražané dobře vědí rozdíl v informování v TV a skutečností, a tak oni sami a lidé informování (např. kolik pojme lidí plné Václavské náměstí a jeho přilehlé ulice) hovoří o 180 tis. lidí.

      Těmto lidem patří DÍK za to, že za nás za všechny podpořili  svojí účastí nesouhlas se společenským a ekonomickým vývojem u nás.  PODPORA NESOUHLASU A RÁZNÉ KROKY PROTI POSTUPUJÍCÍ HLOUPOSTI jsou již více, než nutností!

      Je to stejné, jako by při povodni nám všichni odpovědní vysvětlovali příčiny katastrofy pomoci rozmarů přírody, celosvětovou změnou klimatu apod. Při tom všem by bylo známo, že hlavní příčinou je letitý, špatný regionální přístup k přírodě, neprovedení opatření požadované občany atd., atd. A teď si představte, že místo pomoci postiženým, politici by ještě tyto lidí potrestali, nejrůznějšími finančními útoky na jejich peněženky, represemi exekutorů, správních orgánů a znemožněním obnovy života.

      Je to stejné, jako by vás někdo o všechno okradl, znemožnil zavedené živobytí,  přivedl k neštěstí a pak vám dalšími hrozbami vymáhal další platby a poplatky, i když by jste neměli z čeho.

      Položme si otázky: 1.„Myslíte, že jsou to kroky směřující k pomoci občanům překonat světovou krizi, na kterou svádějí svoje chyby?“

2.„Myslíte, že znemožnění prostředí pro živnostníky, přitroublé přerozdělování veřejných finančních prostředků, hospodaření s nimi, rozdělování zakázek tolik kritizovaným systémem atd.,atd,,povede ke zlepšování naší životní úrovně?“

      Další a další otázky nás napadají a musíme je formulovat a napsat! Jen tak budeme na ně hledat odpověď!

3.„Myslíte si, že když se všechno zprivatizuje, rozprodá, tak náš stát bude bohatnout?“

 

4.„Myslíte si, že přejímání z ekonomicky vyspělejších zemí (jednostranně z pohledu moci) výhodných zákonných opatření, často protiobčanských, povedou ke zlepšení žití v našem státě?“

 

5.„Myslíte si, že když si naší představitelé budou rozdělovat tučné odměny a „pouštět žilou“státnímu rozpočtu, že to svědčí o vážností situace s jakou nám zdůvodňují útok na naše peněženky a světovou krizi?“

 

6.„Není to náhodou tak, že jim světová krize přišla vhod a velmi jim vyhovuje, stejně jako výmluvy na EU?“

 

7.„Není to náhodou tak, že všechny tyto hrátky politiků, jsou jen natahováním času nevědomosti lidu k nepoznání jiných, mnohem zavážnějších a podstatnějších věcí, z kterých by se neobhájili?“

 

8.„Myslíte si, že je správné, aby politici skrývali svoje rozhodnutí za výkonnou radu svých politických stran?“

 

9.„Myslíte si, že je správné, aby mladí lidé bez zkušeností po škole byli svými příbuznými protlačení do parlamentu a vysokých manažerských funkcí?“

 

10.„Nebylo by lepší, aby si každý zastupitel vyšlapal sám svoji politickou cestu - od diskuze se svými voliči i v té nejzapadlejší obci v naší vlasti?“

 

11.„Nebylo by lepší přejímat z ekonomicky vyspělejších zemí především ty dobré zkušenosti a věci, včetně přímé demokracie a především s možností ODVOLÁNÍ  ZÁSTUPCŮ v průběhu volebního období OBČANY?“

 

12.„Myslíte si, že lidé, kteří hledají díry v zákoně jsou chytří, nebo jsou to jen chytráčci, které v podstatě nepotřebujeme?“

 

13.„Myslíte si, že ti, co úmyslnou nepřipraveností zákonných norem, rozkradli, co mohli, mají ještě čest a naší vážnost?“

 

14.„Myslíte si, že z bezplatného zdravotnictví, důchodového zabezpečení od šedesátého roku života a dalších jistot, tím, že jsme si zpoplatnili zdravotnictví, posunuli odchod do důchodu atd., začínáme směřovat k lepší budoucnosti?“

 

15.„Myslíte si, že když připustíme chytráčkům dále rozkrádat a dojit státní dojnou krávu, že přijde doba, kdy budeme mít dostatek financí na zdravotnictví, důchody a všechny další potřebné věci, které nám zvýší životní úroveň?“

 

Jistě dalších otázek najdeme mnoho. Uvedené pokládám za nejhlavnější!

 

Vrátím se však k 21.dubnu a Václavskému náměstí.

Poděkování patří všem těm, kteří naplnili zcela Václavské náměstí a přilehlé ulice, od nás, jenž se nemohli zúčastnit! Je to sila lidu, která je schopná posunout naše žití k tomu správnému směru – zlepšování životní úrovně nás všech! Takový člověk se ještě nenarodil, který by všechny ostatní „přečůral“!

I kdyby na čas nějací takoví darebáci slavili úspěch a podařilo se jim všechny ovládnout, vždy je to jen otázka času, kdy se vytvoří zpětná vazba, jenž vrátí vše do toho potřebného směru.

      Přesto, že jsem rád, že tolik občanů ukázalo svoji vůli a chuť změnit věci k lepšímu, nelíbí se mi organizátoři, kteří způsobili, že se vyskytují občané, znevažující cíle těch, kteří mají nadšení pro zlepšení života v naší vlasti.

      Zcela selhalo vedení odborů, které nedokázalo věci zorganizovat a zajistit program s připravenými řečníky, kteří by hledali odpovědi na palčivé otázky nás všech, dále s podporou významných osobností, také z kulturní oblasti a z jasnou deklarací závěru!

      Dokonce jsem slyšel, že rozhlas vysílal zprávu, že předseda odborového svazu šel po akci s panem Kalouskem na pivo. Pokud je tato zpráva pravdivá, působí jako výsměch nám všem a nikoliv jen těm shromážděným.

      Celé vystoupení odborových předáků působilo trapně, což umocňovalo troubení přitroublých trubačů ve shromáždění a neméně přitroublých účastníků s píšťalkami. (Těch, kteří sdíleli vážnost situace byla drtivá většina)

      Mrzí mě, že nedali organizátoři prostor řečníkům z lidu, když sami nebyli schopni se řádně připravit. Mrzí mě také, že díky ním vyzněla celá akce jako … ! Připomínala rukojmí, kteří jsou ovládaní vedením odborů a kdo ví, jakými autory scénářů, kteří z nás všech dělají blázny!

      (K trapností vyjadřování blogérů a diskutujících na stránkách iDNES  nemáme slov. Určitě svědčí o velmi sníženém IQ a nemají nic společného se svobodou slova. Jsou důkazem toho, že v naší populaci máme zcela jistě hlupáky, a že to není je suchá statistika znázorněná Gaussovou normálou. Na tom nás trápí jiná věc. Je to hloupost, za kterou se autoři nestydí, a dokonce se tváří jako ta část populace naší vlasti, která má u nás politickou podporu před všemi ostatními, které beztrestně nazývá lůzou!)  

      Proto, abychom se dostali dál, musíme hledat odpovědí na otázky, které nás navedou na správné řešení. Bez denního postoje s uvědomováním si toho správného směru, který vyznívá z naší lidské podstaty to nejde a uvědomovali si to i generace před námi. Máme tradice, na které bychom měli navázat a snažit se přiblížit k empirickému poznávání světa, svého poslání a podstaty své existence.   

       Vyskytují se názory, že lidé nemůžou objektivně rozhodovat v přímých volbách. NEVĚŘTE TOMU – NENÍ TO PRAVDA!!!  Věřte, že velké množství lidí, nelze jen tak lehce ovlivnit a rychle zviklat. Zvláště, když jsou rozptýlení po celé naší vlasti. (viz zákonitostí psychologie davu)

      Ale malý počet, jako je např. PARLAMENT ANO!!! Taková skupina je snadno zmanipulovatelná, úplatná a hlavně je ji snadno názorově přesvědčit. Rozhodování a hlasování jejich členů podléhá dříve zákonitostem psychologie davu. Souvisí to také se zralosti a dalším vyzráváním jednotlivce, jenž např. v parlamentu pak často vypadá, jako člověk z jiného světa!  

       Na závěr bych chtěl ještě připomenout všem těm, kteří různými úskoky nahromadili pro ně závratné množství peněz a cítí se tím schopnější a nadřazenější vůči ostatním (Je to také jedná forma hlupáctví)! Máme u nás občanskou společnost, jejiž základem je občanská ROVNOST a s právem volit si své zástupce!!!

       HLOUPOST nad hloupost, je pohlížení na politické a další dění ve společnosti, jako na soupeření několika stran, stejně jako např. soutěžení hokejových mužstev!

 Přeji všem a sobě, abychom se z tohoto úpadku, co nejdřive vzpamatovali!!!

VĚŘÍM V ROZUM A LIDSKOST, jenž nakonec zvítězí!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Slatinský | pondělí 23.4.2012 15:24 | karma článku: 18,13 | přečteno: 1136x