Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O Baníkovském Bubáku v okurkách

Baníkovci zklamali!!! Ne na hřišti, ne v hledišti, ale celkově. O čem má chudák novinář v okurkové sezóně psát, když ho zradí i osvědčená slezká (moravská, česká i polská) horda. "Proboha to je jak zájezd družstevníků do národního."- ucedil vedle mě stojící fotograf obrázkovotitulkového denníku.

Měl pravdu. Jsou témata věčná a jsou témata vděčná, ostravští fanoušci patří do obou kategorií, obzlášť v metropoli, která je i metropolí mediální, jsou pro své mnohdy nepochopitelné chování váženi, ctěni a obdivováni. Jednou za čas se tisícovka fandů sebere a jede na výjezd do Prahy, ráno nasednou za vydatné asistence, víkendu zbavených, pořádkových sil, do zpravidla speciálně vypravovaných vlaků a vyrážejí.

Jsou to mediální hvězdy takže na nádražích i ve vlaku jsou obklopení reportéry, fotografy a ochrankou placenou z kapes daňových poplatníků,je to show, a kluci ji dělat umí. Jejich chování v mnohém připomíná chování mediálních hvězd na V.I.P party. Alkohol teče proudem, šály vlají ve větru bojovné pokřiky a pokřikování na nechápavé cestujicí stojících na perónech baví osádku i novináře. Cílové nádraží mezitím zaplňují televizní štáby a další policejní jednotky těšící se na příjezd toho Ostravského bubáka.

Je neděle 14 00 vlak přijíždí na pražské hlavní nádraží týden mediální přípravy (ve kterém jsme se dozvěděli že přidělená kvóta lístků je malá, kdekdo se bál o majetek klubový, městský i soukromý, nechyběla prolášení o zbourání Dolíčku, ani obavy o bezpečnost téhož stadionu), se má zúročit v palcové titulky a skandální reportáže.

Z vlaku vystupují stovky lidí, kteří asi opravdu přijeli na fotbal, láskyplně švitoří s nenáviděnými policisty sem tam dochází k roztomilému pošťuchování opepřeným nějakým tím peprnějším výrazem a za zpěvu a skandování(ještěže aspoň to mají trochu neslušné), jsou odváděni uzavřenou ulící ke stadiónu, kde jsou obklopeni neprodyšným policejním kordonem který je nepouští, ani ke stánku s občerstvením, ani vykonat tělesnou potřebu, o nějaké svobodě pohybu nemluvě, po chvíli je ochrankou domácích preventivně do krve zmlácen ostravský fanoušek bez lístku, a v zápětí vyveden další s lístkem který se ho zastal, brána stadionu se zavírá atmosféra houstne- Konečně to přijde!!!

Útok na stadion se ovšem nekoná, ani tu blbou bránu "chachaři" nevyvrátí, i když by to nebylo těžké, tvrdé jádro nervozně přešlapuje, vyjednávači vyjednávají- úspěšně. Ke stánku se smí, brána se otevírá, ti kteří potřebovali vykonat potřebu vzali zapovděk zdí, holky k pobavení kluků zavzpomínaly na dětská léta.

Utkání přináší zajímavý fotbal v na naše poměry nevídané atmosféře Baník vyhrává 2:0 góly Svěrkoše a Magery, tribuna, která měla spadnout, bouří diváci i hráči se odměňují potleskem.

Láhev údajně vyhozená ze stadionu trefuje chodce na chodníku, při nástupu ostraváků do autobusů vrhají domácí fans do zástupu slezanů petláhve,kamínky, zapalovače a mince jednou či dvakrát přiletěla láhev skleněná!!!! Ostraváci vracejí co se dá vrátit, aby to posléze přiletělo zpět. Za pokřiků, provokování a jednoho či dvou náznaků střetu obou táborů, je zbytek fanoušků odváděn na nádraží.

Nasedají do vlaku a odjíždějí domů- do Chacharistánu jak praví pražáci neschopni správně vysloviti Slezsko.

Ostravský Bazalbub média zklamal- dobře jim tak můžo jít třeba na okurky...

Autor: Jiří Slaný | pondělí 6.8.2007 6:36 | karma článku: 30,60 | přečteno: 2814x
  • Další články autora

Jiří Slaný

Citron s vyšším obsahem vitamínu M

Starý citron byl bezesporu dobrým citrónem, pokrok však zastavit nelze hitem letošní sezóny je modifikovaný citron s vyšším obsahem vitamínu M.....

21.11.2015 v 8:00 | Karma: 7,76 | Přečteno: 422x | Diskuse| Kultura

Jiří Slaný

Škodovka nebourá rodný dům Ferdinanda Porsche!!!

osobní reakce mistra stavby na článek i dnes: Škodovka bourá rodný dům Porscheho. http://liberec.idnes.cz/bourani-rodneho-domu-ferdinanda-porscheho-ve-vratislavicich-p51-/liberec-zpravy.aspx?c=A151021_130900_liberec-zpravy_tm

21.10.2015 v 21:12 | Karma: 22,36 | Přečteno: 853x | Diskuse| Liberec

Jiří Slaný

Pan Moravec se omluvil České republice

Ironicky s floutkovským úšklebkem, nehodným opravdové veličiny sedmé velmoci. Vybral si slabou chvilku, nebo jen na chvíli podlehl záblesku božství, které je nám smrtelníkům dáno pouze ve výjimečných situacích na samotném vrcholu či samotném dně?

27.10.2013 v 17:30 | Karma: 26,22 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Politika

Jiří Slaný

5.2. Den hanby-smutné výročí Prajzska

Procházeli jsme městem, na nárožích stáli muži povětšinou veteráni v pruských uniformách, zbraně, nože, ba i mince naházeli do středu silnice - ruce zasunuli do kapes a dívali se někam za nás, ale jejich oči, jejich tváře.... , nikdy už jsem neviděl tolik zloby, tolik zklamání, tolik zoufalství... chtěl jsem zahodit zbrań, obejmout prvního z nich a říci "Bratře já jsem z Lotrinska!" Vepředu hrála kapela, muž vedle mě plakal- dostal blátem do obličeje, zranilo ho bláto z dětských rukou, jen ty s námi chtěly svést nerovný boj, a Bůh ví že to o dvacet let později dokázaly- J.M. Merkx- Periferie moci kpt.4. Hultschin překlad Josef Kuppka

5.2.2013 v 19:47 | Karma: 10,20 | Přečteno: 653x | Diskuse| Politika

Jiří Slaný

Už jste viděli novou reklamu na blog.idnes.cz v TV?

Tak si tak hovím v posteli, skrze okraj laptopu koukám na TV. Jsem šťastný, mám dost cigaret , trochu rumu a děti u maminky. Nepracuji, diskutuji s nějakou borkou o smyslu života, ona mi laská Ego a já ji ...., ale to jedno. Když v tom na Óčku- které už stačilo pokrýt (ke všeobecnému uspokojení) celou republiku - REKLAMA !!!

2.7.2012 v 7:46 | Karma: 8,28 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1394x
občan, Slezan, otec zakoušející radosti a strasti neoficiální střídavé péče, diskutér a občasný bloger,jednatel a spolumajitel rodinné spol., pirát