Jsem čuně z internetu, kterého se bojíš

(otevřený dopis nejmenovanému příteli)

Drahý Příteli.

Píšu ti otevřený dopis, protože na poslední email jsi mi, patrně zaneprázdněn, tím věčným honem na internetové bandity, neodepsal. Je to sice součást tvé práce, ale kdo se v práci občas nezašije, kdo neodloží na zítra co mělo být hotovo dnes, a pozítří už to stejně nikdo nebude chtít. Jsem rád, že sis našel takové pěkné zaměstnání, jsem vlastně rád, že vůbec pracuješ- nečiní tak všichni, ale v době krize je i špatná, zato pravidelně placená práce, pro rodinu Božím požehnáním.

V posledním dopise- na který jsi, jak již víš, neodepsal, jsem ti psal, že sis má slova špatně vyložil, a že nejsem tak špatný člověk, jak si myslíš. Těch dlouhých pár týdnů, zaslouženého trestu, mě přinutilo k sebereflexi, a nyní ti dávám zapravdu:

Jsem čuně z internetu, kterého se bojíš.

1. Jsem sobec- protože si myslím že jsem Já, moje rodina, moje obec, mé Slezsko, ČR a EU, také si myslím že nejdůležitější je postarat se o nejbližší, pak o ty ostatní, a že prosperita společnosti je založená na spokojeném a hodnoty tvořícím jedinci, který nesmí být omezován na svých právech a svobodách.

2. Jsem věřící římský katolík- věřím v Boha, sílu upřimné motlidby a naději na život věčný- nepraktikuji a v mnohém nesouhlasím s vlastní církví, ale z úcty k rodičům a prarodičům zemřu ve víře svých předků. Svůj vztah k Bohu považuji, za intimní a nedotknutelný, (já vím že On je, On ví že jsem já- a až bude chtít pokecat tak si mě zavolá)- hřeším takže jsem i POKRYTEC.

3. Nesouhlasím s vládou vedenou chaotickou, nabubřelou ODS,  přátelsky škrcenou pokryteckou KDU a podráženou napravoZelenými, je mnohem horší než Paroubkova a i ta stála za vyliž... (jsem sprosťák víš)

4. Jsem provokatér - protože škádlím ty směšné figurky jimž se stalo politické blogaření- tu zaměstnáním, tu přilepšením, tu životním bojem, a kteří se snaží stůj co stůj, přesvědčit ty, podle nich, bláhové a nemyslící masy o své přikrášlené a mnohdy zcela prolhané "PRAVDĚ" - ale to ty víš, drahý příteli, protože mé diskusní příspěvky sbíráš a někdy i ukrýváš před ostatními - ty filuto .-))

5. Jsem netolerantní- nesnáším fanatiky ať mají jakoukoli barvu kůže, sexualitu, a jakékoli vyznání (pozor!!!- jiné víry respektuji a jinověrců si vážím). Nesnáším pozitivní i běžnou diskriminaci, a dobráky kteří si na menšinách vystavěli kariéry a živobytí- považuji za nejhorší parazity.

6. Miluji feministky, hlavně ty naivní, mladé a povolné. Těm co nesplňují tyto kritéria vzkazuji: "Každé ráno si při pohledu do zrcadla řekněte- Bojuj, holka,bojuj!!!"

7. Jsem naivní- protože věřím ve spravedlnost a umím se poprat s bezprávím. Teď momentálně cítím obrovské bezpráví a manipulaci kterých se dopouštíš i ty, můj drahý příteli

8. Jsem fanda Baníku Ostrava- a jedině baníkovec ví co to znamená mít v hrudi ten koktejl(radosti ze hry, lásky, naděje, víry, opojení z vítězství, bolesti porážek, osudových ran a síly) a jak málo stačí aby explodoval.

9. a jsme u devátého bodu - víš, že devět bodů má kodex diskutéra na blogidnes? A věřil bys tomu že ho porušují především ti kteří mají bdít nad jeho dodržováním, prostě se jednoho dne rozhodli vzít osud toho média do vlastních rukou a udělat z něj fórum těch jedině správných a preferovaných názorů, pokud možno s korigovaným spektrem oponentů.

Připomíná mi to staré dobré časy, přijede kontrola, a aby rychle vypadli tak si musíte na něco stěžovat. A vždycky to nakonec odnesl kuchař.

Vidíš a pak že trest nemá výchovné účinky, udělal jsem si sebereflexi a musím uznat že:

Jsem internetové čuně, kterého se právem bojíš.

tvůj ikaika

PS: Ty jsi takový kovaný v těch otázkách internetu- poraď mi prosím kde najdu nějaký odkaz na reklamaci té služby která mě tak dopálila?

 

Autor: Jiří Slaný | čtvrtek 26.2.2009 20:29 | karma článku: 21,08 | přečteno: 1855x