Zeman s Klausem a Klaus se Zemanem "na věčné časy"

Mnozí dnešní mladí lidé už nevědí, co to bylo "se Sovětským svazem na věčné časy", a pokud to vědí, jen těžko si mohou představit, jak hrozné bylo čtyřicet let to poslouchat a co hrozného to znamenalo. Zatímco komunisté to amatérsky hlásali "na plnou hubu", "profesionálové" Zeman s Klaus si počínali rafinovaněji. Nijak se k sobě navenek neměli a Opoziční smlouvu zdůvodňovali potřebou stabilizovat českou politiku. To vypadalo jako rozumné a oprávněné, protože česká politka po roce 1989 stabilní (z mnoha příčin) nebyla. 

Postupně se ovšem místy začala objevovat slova "nadlouho" a posléze i "napořád". To "napořád" bylo sice již v Opoziční smlouvě, ale kolik lidí si toho tehdy všimlo a kolik lidí si uvědomilo, co hrozného, příšerného, nepřípustného to je?

Byl to pokus mocensky se trvale zabydlet, vytvořit jakousi "vedoucí úlohu" jakési dvojité, avšak pevně srostlé strany, pohodlně vždy likvidující jakokouli opozici, stejně jak to předtím dělali komunisté.     

Píšu to na silversta, takže to může vypadat jako žert. Jenže oni to oni odchovanci komunismu a anetičtí psychopati (to označení volím jako bývalý klinický psycholog, soudní znalec) mysleli naprosto vážně.

Už jen to by mělo každému, kdo nechce nevidět pravdu, úplně stačit.

Už jen proto se Zeman nesmí stát českým prezidentem.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bohumil Sláma | pondělí 31.12.2012 8:57 | karma článku: 15,21 | přečteno: 616x