Klaus, Zeman, Železný atd. atd. a daňoví poplatníci

Česká republika je mimo jiné dobročinnou organizací podporující rozkrádače státu. Za každou ukradenou miliardu zaplatí každý z nás včetně kojenců a přestárlých seniorů sto korun, za každých deset mililard zaplatí tisíc korun. A že těch desítek miliard už bylo...

Za bývalého ředitele Novyy Vladimíra Žlezného, odsouzeného mezinárodní arbiráží k úhradě 11 miliard, jsme sice zaplatili každý 110 korun, ale nic "nám" to nevadilo, abychom ho pak nezvolili do Evropakého parlamentu - aby tam reprezentoval (!) Českou republiku.

Co se týče Klause, za nejčelnějšího reprezentanta republiky byl sice zvolen (za otřesných okolností) parlamentem, ale tady jsme se ještě mohli vymlouvat na ty ... politiky. 

V případě zvolení Zemana už to bude na jen nás - ukáže se, jestli opravdu máme politiky, jaké si zasloužíme.

Mahlerova kniha Masaryk, ano končí větou: "Řekni mi, co si myslíš o Masarykovi, a já ti řeknu, kdo jsi. Byla již mnohokrát parafrázována a použita v jiných souvislostech. Já si dovolím připojit ještě jednu parafrázi: "Řekni mi, že volíš Zemana, a já ti řeknu, že jsi buď zloděj nebo to nemáš v hlavě v pořádku."  

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bohumil Sláma | středa 9.1.2013 10:48 | karma článku: 19,69 | přečteno: 895x