Kdy po Klausovi prohlédneme i Zemana?

Naší ostudou není jen prezident Zeman, ale i to, že v žebříčcích veřejných mínění stál až donedávna na vrcholu. Není sice velezrádcem, jak tvrdí někteří aktivisté, ale jinak mají v mnohém pravdu. Uvádějí sice jen jeho "kousky" z poslední doby, ale i tak je jejich výčet pestrý a ve skutečně demokratických zemích by vedly k jeho odstoupení. V Německu by stačilo už jen to, že se z Číny nechal odvézt soukromým letadlem - něco podobného vedlo prezidenta Christiana Wulffa k resignaci. A dost by mne zajímalo, jak by Němci reagovali, kdyby jejich prezident na veřejnosti použil vysloveně sprostých slov.

U nás se nyní sice mluví o jeho rektoskopii vůči Číně, málo se však zdůrazňuje jeho nedávná i dřívější rektoskopie vůči Izraeli, provázejná nehoráznými (de facto sprostými) výroky vůči Palestincům a muslimům - jako kdyby všichni Palestinci a muslimové byli ..., nehledě na to, že tento "mimořádně sečtělý" prezident jakoby neví, že Židé jsou na izraelském území de facto okupanty (podobně jako kdysi Němci a Rusové u nás), kteří si po roce 1945 při dobývání Izrale počínali stejně jako nacisté za Protektorátu a hůř než Rusové v roce 1968 a používali teroristických metod podobně jako dnešní muslimští radikálové. (A protože násilí plodí násilí, zavinili tím trvalý konflikt trvale hrozící rozšířením na celý svět.) A protože Zeman svými výroky dráždí muslimy, ohrožuje tím i nás - tady by se už o velezradě dalo hovořit.

Jeho chování se na jedné straně v poslední době zhoršuje, pravěpodobně vlivem toho, čemu psychiatrie říká degradace osobnosti (stáří?, alkoholismus?, vládcovská ztráta soudnosti?), na druhé straně je ovšem stále stejný: je a vždy byl bezcharakterním člověkem a krajním demagogem a egocentrikem, kterému jde jen o sebe a o moc.

Tento závěr bych podepsal i jako soudní znalec v oboru klinické psychologie. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumil Sláma | pondělí 3.11.2014 11:03 | karma článku: 34,23 | přečteno: 3357x