Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Doktor Štrosmajer by zařval: Vy krááááááávo nebeská

Nejsem fanouškem televizních seriálů ani záznamů z jednání parlamentu. Projev poslankyně MUDr. Gabriely Peckové (TOP 09) o důchodové politice jsem si však přesto užil a připomněl mi první řadu slavného seriálu Nemocnice na kraji města z roku 1977. Slavný doktor Štrosmajer v podání úžasného Miloše Kopeckého tam tehdy zařval na zelinářku Dobiášovou: "Vy krááááááávo nebeská!" A sestře Huňkové tenkrát rozšafně řekl: "Kdyby hloupost nadnášela, tak vy se tady budete vznášet jako holubička."

Já něco podobného o paní Gabriele Peckové říct nemůžu, neboť má pošetilá nevole je pomýlená, navíc jsem uvědomělý občan a bojím se - zase to tady máme. Přemohu své ego jako za komunistů a směle pravím: paní Pecková je sofistikovaná poslankyně a opora zákonodárného sboru, jako zákonodárkyni zajišťující většinu vládnoucí koalice v parlamentu ji shledávám coby uvědomělou vlastenku, která podporuje vládu rozpočtové zodpovědnosti. To přece nemá chybu!

Pecková horovala za přibrždění růstu důchodů a odůvodňovala to - lapidárně řečeno - že důchodci jsou skromní, nemají tak vysoké potřeby, zažili válku, snáze se s tím smíří a podobné kecy. Prý jako gerontoložka o tom ví svoje. Nebudu to citovat, protože bych vyletěl z kůže. Četl jsem ty její kidy, jak to vyvracela, že to je vytržené z kontextu a podobně. Zhlédl jsem to na ČT4, a to mi stačí, další kecy netřeba. Znakem podřadného politika je hodit všechno na média. Paní Pecková nezklamala. Co si to vůbec dovolujete, paní Pecková? Tento stát musí být opravdu úplně v hajzlu, když chce šetřit na důchodcích a zachovat současný stav, při němž všichni povolaní kradou jako straky, ani poledne nedržej´.

Paní Pecková, vy, co berete jako poslankyně a členka výborů, podvýborů a skupin a příjemce různých náhrad minimálně 220 000 měsíčně a navíc máte soukromou lékařskou praxi, jste urazila moje rodiče a mě osobně. Dráždíte hada bosou nohou. Já budu v důchodu příští rok a válku jsem nezažil. Nikdy jsem nebyl ani den bez zaměstnání vyjma desetiměsíční vyšetřovací a soudní vazby na přelomu let 1978 a 1979. Celý život vykonávám praxi na postech vyžadujících vysokoškolské vzdělání, které mám. Moji rodiče se seznámili během totálního nasazení v Německu a můj otec byl jedním z hrdinů na barikádách v době Pražského povstání v roce 1945. Spousta mých příbuzných zemřela v nacistických koncentrácích.

Co jste vy? Osoba s politickou pozicí bez jakékoliv sociální a morální empatie, která mi chce něco brát. Která dokázala v životě co? Můžete hádat. Máte jednu možnost. Začíná písmenem H...  Co vy mi to tady chcete vlastně vysvětlovat? Nedrážděte lidi. 

Já se nesmířím s tím, co vy predikujete důchodcům. Já si chci žít a nemíním se s ničím smiřovat. Užívat důchodu za svou práci jako nositel dobrých kvalifikací. Já nechci, abyste plédovala pro to, aby mi něco brali. Já se stydím za to, že jsem při posledních volbách dal hlas TOP 09. Nechci nuzovat kvůli takovým poslankyním, jako jste vy. Já vás odvolávám. Přeji vám vaše peníze, ale nesahejte na moje! Povolávám zpět do služby doktora Štrosmajera, aby vám to vysvětlil. Přijdu k soudu jako svědek.

P.S. v 19.13 h: Odpoledne se za výroky Gabriely Peckové omluvil ve vysílání ČT24 Petr Gazdík, předseda poslaneckého klubu TOP 09 a starostů. Nicméně sněmovna už v pátek nižší valorizaci penzí schválila. 

 Také si ode mě můžete na blog.idnes. cz přečíst:

Cesta k Lidem vede od peaky

Hušák ruinoval Sazku s platem 5,6 mil. měsíčně, já jsem zbabělec

Čeká Hřebíka ve Spartě "hattrick" a jeho osudem bude zase Liberec? (ze 17. 4. 2012)

Autor: Pavel Skramlík | sobota 5.5.2012 8:30 | karma článku: 38,72 | přečteno: 2906x
  • Další články autora

Pavel Skramlík

Golyšev a Labský, Gola klíče a loupež století

Otevřel jsem plechový kufřík při pořádání pozůstalosti svého bratra, který nedávno zemřel. Byla to sada nástrčkových GOLA klíčů. Představuje jednu z největších krádeží českého technického talentu a patentu. A není první.

11.8.2022 v 9:00 | Karma: 26,13 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Nezvládli jsme rozvoj morálky

Je dost skličující dospívat k myšlence, že naší nemladé generaci, včetně těch o něco mladších, stále s velkým potenciálem, dosud nejúspěšnější v lidské historii, se bude odcházet z toho světa hořce.

11.4.2022 v 8:00 | Karma: 16,22 | Přečteno: 435x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Prasečí mláto! To je disciplína evropského fotbalu proti Česku, jsme jako hadráři

Jsou tři stupně nejhloupejších řídících sborů v Evropě. Číslo 3 zaujímá česká vláda, č. 2 vedení EU a č. 1 disciplinární komise Evropské fotbalové unie (UEFA).

15.4.2021 v 8:00 | Karma: 26,16 | Přečteno: 566x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Jak vybírat do ministerských křesel lidi, kteří nebudou blbci

Zdá se mi celkem legrační, že Piráti a svým způsobem i Starostové (STAN) vybírají v konkurzních řízeních své nové budoucí ministry pro jednotlivé rezorty. Je to pečlivé a chvályhodné.

13.4.2021 v 8:30 | Karma: 19,42 | Přečteno: 789x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Zabil Petra Kellnera pád vrtulníku nebo záhadná střela?

Zaznamenal jsem nemálo textů o Petru Klellnerovi. Adoračních i deklasujících. Patřím mezi zastánce myšlenky, že odešel největší český mozek. A ještě hodně o něm uslyšíme.

9.4.2021 v 8:30 | Karma: 42,99 | Přečteno: 27769x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46,  aktualizováno  20:43

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Alijev má majetek i u vás, EU zavírá oči, říká novinářka o korupci v Ázerbájdžánu

4. května 2024

Premium Leyla Mustafajeva je prozatímní šéfredaktorkou ázerbájdžánského protikorupčního serveru Abzas...

  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.