Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Uspavač hadů

Odpusť Bože, já vím, že bych měl všechny milovat, ale já ho tak nemám rád … „Každý má nárok na svůj názor“, toto ctím a pokud se bude chtít kdokoli z těch, kdo chodí na Běžeckou školu cítit manipulován tím, že zde prezentuji svůj postoj a příklon k pravici, že se navážím do ČSSD a Jiřího Paroubka, rád mu dám prostor, aby mi vysvětlil, že se mýlím. Musí však počítat s tím, že jsou tu oponenti, kteří mu budou chtít „otevřít oči“, s čímž samozřejmě, když jdu takto otevřeně s kůží na trh, počítám i já.

Mirek Vostrý

Půjdu ještě dál, půjdu tak daleko, že napíšu, kdo je mým favoritem pro letošní volby do parlamentu, to jestli jím zůstane, bude záležet na tom, jak splní své sliby, což zase nebude tak těžké, protože v podstatě jediné co slibuje je, že nic neslibuje! Tedy slibuje jen to, že na to, abychom se měli alespoň trošku slušně, budeme muset každý z nás pořádně máknout. A právě tahle upřímnost se mi líbí. Nechám vás ještě pár dní napínat než řeknu víc, ale abych vám to ulehčil řeknu, že to není ODS, tu jsem nevolil nikdy, vždy jsem volil spíše osobnosti, než strany a dá se říci, že tak činím i teď, i když ti co jsem volil dříve měli vždy co dělat, aby se do parlamentu dostali, letošnímu mému favoritovi toto určitě nehrozí, ale sázka na osobnosti, tak ta mi zůstala.

Zprvu jsem do dnešního ohlédnutí nechtěl zatahovat politiku, ale ono to v době volební kampaně nejde a „můj mecenáš na poli politických námětu“ Jiřík Paroubek mě nenechá vydechnout :). To, co vypouští do světa, už ani nevoní ani nezapáchá, prostě už je to jen takový inertní plyn, který nikdo necítíme, ale právě proto bychom měli být před tím, co říká a co dělá, více na stráži, aby se nám nestalo, že nás uspí jako hady. Vzpomínám si na jedno fotbalové utkání, už si nepamatuji kdo to tehdy s kým hrál, byli to snad Němci a někdo. Němci nejdřív tlačili a tlačili a NIC. Pak z ničeho nic polevili, skoro přestali hrát, vypadalo to, že už rezignovali a ve chvíli kdy to vypadalo, že si všichni na ten trávník lehnou, vyrazili ke zteči. Než se překvapený – uspaný soupeř vzpamatoval, zmítal se mu balón v síti. Možná v ČSSD zvolili stejnou taktiku, snaží se nás opít tím, že všechny jejich kroky vypadají jak když se batolí batole. Lidi, kteří jsou proti nim, si řeknou: „Ti už nám nemůžou nic udělat, protože přeci i ti jejich voliči musí pochopit, že takováto hovádka jim nic dobrého nepřinesou“, nepůjdou volit a v tom Jiřík a jeho parta zatroubí na trubky ..., všichni socdemáci nastoupí v oranžovém dresu do volební zteče a nám ostatním zbude se jen dívat, jak Jiřík spojuje jako mesiáš celý svět!

Je to utopie? Raději bych tomu moc nevěřil. Když jsme četli Orwellův román 1948, taky jsme si říkali: „To snad není možný, to se nemůže nikdy stát, tak hloupí snad lidi nejsou!“ A co všechno už se z té utopie dnes naplnilo. Člověk je totiž ve své pýše tak zranitelný, jako žádný jiný živočišný druh, žádného tvora tak snadno neopijete, jako jeho, stačí mu jen něco slíbit, ukázat mu to na obrázku a už za vámi capká jak pejsek. To koňovi musíte dát do tlamy aspoň kostku cukru, aby za vámi šel, a možná i tak vás kopne kopytem, když mu nebudete po vůli a nebudete mu pak chtít dát třeba jablko. Vždycky mu budete muset dát něco materiálního, něco po čem se může utlouct. Člověku ne, tomu stačí pouhé sliby! Ostatně velmi dobře to charakterizuje věta: „U nás se na vesnici říkalo, nikdo ti nemůže dát tolik, kolik ti já dokážu slíbit!“ Kterou mi poslal Lojza, když jsme si mailovali na téma Jiříkových slibů.

Proto nevolím ty, co slibují a slibují a slibují a rozdávají, co není jejich. Slibují, že budou strkat do mé kapsy, do vaší kapsy, do všech kapes, co jich v našem státečku je. Pak se ale ptám, proč by mi měl někdo dávat do mé kapsy, ať už je to cokoliv, kde to vezme? No kde by to asi tak vzal? Nejdřív to z těch všech kapes sebere a pak, jako velký dobrák, nám z toho, co nám sebere, zase něco vrátí.

Korupce

Další krásné téma. Vyhlásili jsme boj korupci. Našli jsme recept na korupci. Zatočíme s korupcí. Hesla, hesla, hesla. Skutečnost! Zase to uspávání hadů. Zvýšíme daně, abychom mohli co nejvíce rozdělovat! Není zrovna tohle nejlepší podhoubí pro bujení korupce?  

Ale končím, venku je konečně jaro, tak si jdu zaběhat a vám bych radil totéž. A když ne zaběhat, tak alespoň vyrazit do přírody, nabít se tím nejčistším a nejzářivějším zdrojem energie. Běžte rychle, než se Jiřík vydá dobývat i jiné světy a bude nám pak chtít rozdělovat sluneční paprsky podle zásluh nebo podle toho, jak jsme oranžoví …

Autor: Miloš Škorpil | neděle 21.3.2010 22:39 | karma článku: 10,72 | přečteno: 926x
  • Další články autora

Miloš Škorpil

Proč všichni tak křičí? – stejně jednou přijde ticho

Už jsem chtěl s psaním na téma voleb přestat, ale nedá mi to, abych se k nim ještě jednou nevrátil. Sport mě kromě jiného naučil se nevzdávat a taky být sám za sebe. Když udělám kiks, vím, že je to můj kiks. I kdybych se snažil stokrát dokázat, že za to, že jsem neuspěl může někdo jiný, stejně tím tento fakt nezměním. Jediného, čeho nakonec tímhle strkáním hlavy do písku a voláním: „chyťte toho gaunera, co způsobil, že jsem všechno prohrál" dosáhnu, bude plná huba písku.

31.5.2009 v 13:06 | Karma: 20,30 | Přečteno: 1621x | Diskuse| Politika

Miloš Škorpil

O jaká vejce páně Paroubka jde

Kdyby se tolik lidí zajímalo o běhání jako o Paroubkova vejce, joj, to by bylo na světě krásně! Nemylte se, rozhodně tím, že tento a minulý blog se otírají o Paroubkova vejce, nemíním se v žádném případě dát na politiku. Nakonec na politice není nic špatného, když ji dělají politici, kteří mají na mysli jen blaho obce, tedy blaho obecné a nikolivěk pouze a jedině blaho vlastní.

28.5.2009 v 9:15 | Karma: 30,25 | Přečteno: 1782x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

K čemu mne inspiroval předvolební mítink ČSSD

Kdyby si každý z obyvatel České republiky hodil jedno vajíčko po soudruhu Paroubkovi, hned by měly naše drůbežárny zajištěn odbyt. No řekněte, není to dokonalý trik na ozdravení naší ekonomiky? Vůbec nechápu, proč pan/soudruh Paroubek má k vajíčkům takový odpor. Navíc na tomto hitu předvolební sezóny nebudou profitovat jen drůbežárny, ale také čistírny, kde si nechává pan Paroubek vajíčkové obleky čistit. Pokud ale si je nechává čistit. Možná, že si raději nechává šít nové, v tom případě by z toho profitoval alespoň jeho dvorní krejčí.

24.5.2009 v 18:10 | Karma: 38,16 | Přečteno: 2615x | Diskuse| Politika

Miloš Škorpil

Konečný účet po Volkswagen Maratononu Praha

Konečný účet po Volkswagen Maratononu Praha činí 136.260,- Kč - DĚKUJEME Nevím, zda mě zase neustřihnou, ale protože nikoho k ničemu nenabádám, jen informuji o tom, jak to dopadlo, tak snad ne.

20.5.2009 v 6:04 | Karma: 14,81 | Přečteno: 1519x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

Proč běžcům před cílem maratonu zarůstaly nohy do země

Sledoval jsem šustot a šepot po Volkswagen Maratonu Praha, a tak jako určitě mnohému z vás mi neunikl jeden důležitý fakt. Hodně lidí dodrželo odpovídající tempo, správně občerstvovalo a přesto odpadlo v posledních kilometrech před cílem, jeden dokonce jen několik stovek metrů, nebo došli do cíle jen s nejvyšším sebezapřením.

18.5.2009 v 6:47 | Karma: 15,63 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Volby by s přehledem vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a lidovci

2. května 2024  8:17

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Běžec, poradce a propagátor běhání a zdravého životního stylu. třikrát oběhl Českou republiku, úspěšně zdolal Spartathlon – běh z Athén do Sparty, drží řadu rekordů v netradičních sportovních disciplínách. Každý týden vede tréninky v pražské Stromovce a ve fitku Školka na Praze 4 – Chodov a přestože ho nejvíce zaměstnává jeho Běžecká škola, nenechá ho lhostejným nic co se kolem něj ve světě děje.