Teorie spiknutí – Pád vlády

Již skoro týden máme vládu v demisi. Proč? Jako již mnohokrát v historii, bylo vše předem dohodnuto. Jak mohl předseda vlády vědět, že po vyslovení nedůvěry se na Hradě hodovalo do dvou do rána? No protože se až do rána oslavovalo i na Jánském vršku a hlahol z Hradu se podhradím nesl.

ODS se podařil husarský kousek. Opozice před hlasování o nedůvěře vládě věděla, že má 99 hlasů jistých a že se tedy nemůže opět nic stát, jako již mnohokrát v tomto volebním období: bude humbuk, trochu vládu pozlobíme, mysleli si v muzeu V.I. Lenina, a vše pojede dál, budeme sbírat body a za rok a půl to vládě spočítáme. ODS však byla krok vpředu, za pomoci dvou svých členů/nečlenů dostala sociální demokraty do situace, kterou sami nechtěli. Svrhli vládu a teď neví, co dál.

Byl to geniální plán. Zbývá už jen zkrátit volební období a dohoda o předčasných volbách. Vláda v demisi a poslanci s mandátem do září či října již nebudou mít mandát nejen na schválení smlouvy o radaru (USA z něj vycouvají – oznámí to vládce soustavy Apofis  při návštěvě Prahy), ale ani mnoho chuti na schvalování smlouvy lisabonské (vláda, která nemá podporu u veřejnosti ani voličů – dle výzkumů veřejného mínění, kterými se v Lidovém domě řídí - přeci nemůže tak důležitý dokument prosazovat v Parlamentu). Do teorie zapadá i  vzájemné okopávání kotníků vedení ODS a Hradu, které je samozřejmě jen tak na oko, pro diváky. Navenek to vypadá, že ODS byla poškozena, chtěla pro zemi to nejlepší, ale zlá opozice, která jí to neumožnila, bude navíc i za důsledky světové krize spoluodpovědná, protože vláda v demisi nemá mandát cokoliv řešit. Dá se očekávat nárůst preferencí ODS.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Škeřík | pondělí 30.3.2009 17:15 | karma článku: 15,25 | přečteno: 1137x
  • Další články autora

Tomáš Škeřík

Dozvím se někdy proč?

16.3.2022 v 18:24 | Karma: 18,96

Tomáš Škeřík

Tomu říkáte sankce ?

23.2.2022 v 15:23 | Karma: 43,58

Tomáš Škeřík

Půjde Rusko na Ukrajinu?

19.2.2022 v 17:52 | Karma: 30,27