Kuba – nová hvězda české politiky

Na MPO rok a půl neviditelný, po krizi v roce 2013 zmizel spolu s ODS skoro do propadliště dějin, ztratil se z očí. ODS se, asi jen o vlásek, zachránila, díky skalnímu voličskému jádru asi více, než díky nějaké osobnosti.

Na politické scéně není v republice za posledních, no, řekněme deset ? let, nebo déle ?, žádná osobnost. Osobnost typu, které se vyrojily po revoluci, kvůli kterým byli lidé ochotni zaplnit náměstí, zmizely.

A najednou se na jihu Čech objeví člověk, který viditelně převyšuje vše, co dnes nabízí chudá politická reprezentace. Jak je možné, že za těch osm let došlo k takové výrazné změně ? Změně samozřejmě pozitivní. Najednou je tu člověk, který mluví tak, že je mu rozumět, na otázky odpovídá věcnou, srozumitelnou odpovědí, z otázky neutíká. Po těch letech je to, alespoň pro mě, div divoucí. Je to samozřejmě dobře a je jen otázkou času, kdy tato Osoba začne vadit jak politickým soupeřům, tak pravděpodobně i spolustraníkům.

Spolustraníci by však měli na řevnivost zapomenout, měli by tuto novou Osobnost prosit, a prosit třeba i na kolenou, aby je do podzimních voleb vedl. Tipuji si, že tomu tak nebude. Bohužel. Škoda každého hlasu, škoda každého procenta, škoda každého zbytečně nezískaného mandátu. ODS i Spolu si změnu na poslední chvíli asi nedovolí, asi nemohou jinak, budou tlačit na premiéra předsedu ODS. Pravděpodobně až po volbách si přiznají, že to byla chyba. Snad alespoň na jihu Čech bude nové hvězda na kandidátce jedničkou a předpokládám, že preferenčních hlasů bude mít celorepublikově nejvíce.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Škeřík | středa 27.1.2021 19:55 | karma článku: 22,51 | přečteno: 614x
  • Další články autora

Tomáš Škeřík

Dozvím se někdy proč?

16.3.2022 v 18:24 | Karma: 18,96

Tomáš Škeřík

Tomu říkáte sankce ?

23.2.2022 v 15:23 | Karma: 43,58

Tomáš Škeřík

Půjde Rusko na Ukrajinu?

19.2.2022 v 17:52 | Karma: 30,27