Blamáž desetiletí

Tak nám policie sdělila, že napochodovala do jedné jmenované banky na Václavském náměstí, nechala si otevřít tresor, a tam nalezla něco mezi 120 a 150 miliony korun a mnoho kilogramů zlata. Tak to musí být pro všechny, kteří asi tuší, co se v bankách obecně skrývá, velké překvapení. Je zvláštní, že na tiskové konferenci, která se jistě připravovala celou noc, není zástupce policie ani schopen říci přesné číslo. Znamená to, že jej neví? Co na tom záleží, stačí těm blbečkům "něco" říct, něco hodně velkého, co normální člověk nikdy neviděl. To je přeci všem jasné, kdo má víc než milion, tak je lump. A nalezené peníze jsou jasným důkazem. Dál už danou kauzu nebude nikdo sledovat, protože všichni ví, kdo je lump.

Tento marketingový tah se tedy policii povedl, pochybuji, že to byl záměr, tak daleko asi není schopna myslet. Tím byl zastíněn i vlastní výsledek rok a půl trvající práce. Komoří Lang by jej však v klasickém českém filmu hodnotil následovně: "To je žalostný výsledek, pánové !". Po roce a půl práce neznámého počtu lidí se podařilo zjistit, že jedna paní jednou volala jednomu pánovi, aby sledoval jinou paní. O několik dnů později pak volala jinému pánovi, aby sledoval někoho jiného. Tak to je jasné, je potřeba ji hned zavřít, aby už nikam nevolala.

Na druhou stranu je potřeba vidět ten positivní výsledek, který zatím nebyl nikde vyzdvižen. Rok a půl odposlechů mnoha lidí, možná celé sněmovny (nechci spekulovat o tom, že k telefonním číslům se policie dostala jen díky jejich zveřejnění jedním nejmenovaným umělcem) se může na první pohled skutečně zdát, že se nezjistilo vlasně vůbec nic. Ale to je velký omyl. Zjistilo se. Nikdo z 200 poslanců se v té době nechoval korupčně, neuplácel, nebral úplatky, prostě fungoval normálně. To by se mělo omílat pořád dokola na veřejnoprávním vysílání ČT24 a ne si tam několikrát denně zvát pisálka z idnes, který tvrdí, že policie obviní předsedu vlády během pár hodin, poté, když se tak během těch hodin nestane, že se asi spletl, že se to stane v nejbližších dnech...nebo jakousi profesorku z vysoké školy, co se sice zabývá politologii, ale zjevně vůbec jí nerozumí a snaží se nabulíkovat lidem, že předseda vlády musí odstoupit, že prostě jinak to být přeci nemůže, oba totiž již dopředu přeci vědí, jak v dané věci rozhodne soud. Je to obdobné, jako v jiném klasickém filmu: "Přiveďte odsouzeného,....ehm, chci říci obžalovaného".

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Škeřík | sobota 15.6.2013 12:02 | karma článku: 23,72 | přečteno: 1104x
  • Další články autora

Tomáš Škeřík

Dozvím se někdy proč?

16.3.2022 v 18:24 | Karma: 18,96

Tomáš Škeřík

Tomu říkáte sankce ?

23.2.2022 v 15:23 | Karma: 43,58

Tomáš Škeřík

Půjde Rusko na Ukrajinu?

19.2.2022 v 17:52 | Karma: 30,27