Ukázat pravou tvář? K tomu stačí vyhrát volby.

Soutěž politických programů, řešení současných problémů, vize do budoucna? Houby. A že jich letos bylo. "Jen" politický boj o křesla, moc a vliv. Prostředky nemají hranic. ČSSD nemá dva paralelní programy, jen dva kohouty na smetišti. Už tímto faktem mi neni sympatický ani jeden.

Neustále protimluvy znamenají, že jedna ze stran lže a možná na střídačku. Každý prostředek je dobrý. Pokud mají socani pocit, že vyhráli málo, měli se raději poprat. Reminiscence z pohádky Šíleně smutná princezna, kdy se Hašek a Sobotka po kolenou v blátě perou, je mi velice milá a diváci by se jistě nevešli ani na Strahov za dob spartakiády. V tu chvíli by takové zábavné odpoledne rozesmálo každého, ale cena vstupenky? I když sranda musí být, to už na úsměv neni.

Upřednostnit politický boj po volbách na úkor složení vlády je sprosté nejenom k voličům ČSSD, ale všem. I nejzatvrzelejší odpůrci socanů očekávají, že se bude dít něco smysluplnějšího, než určovat pořadí u koryt. V plné nahotě se tak ukázalo, v čem se u nás vidí smysl politické soutěže. Že jsou současní mediální hrdinové a ostatní strany čisté jako okvětí bílé lilie si nemyslí nikdo.

Ze současné situace nemůže mít radost nikdo ani Zeman, ale pokud má sklony k prezidentské formě vládnutí, nemohlo ho potkat nic lepšího, než rozhádaný vítěz a roztříštěná opozice. Nenarazí na jednotný postup natož odpor a přímo se nabízí pohladit slabého hráče, jehož prostřednictvím bude prosazovat prezidentské názory a zájmy.

Vyhráli málo a ještě kořist trhají. Zbude jim ještě méně nebo vůbec nic. Další lovci už brousí zuby a sepisují stínové pořadí u napajedla. Kruh bude uzavřen. Občane máš odvoleno, teď si trhni nohou. Zbyla nám jen lidová moudrost, kdo lže, ten i krade.

Autor: Jaromír Šiša | čtvrtek 31.10.2013 11:03 | karma článku: 37,62 | přečteno: 1207x