Jsem rád, že se Obama stavil.

 Rusové nám vzácní nejsou, meli  jsme jich v domovině půl miliónu a někteří dodnes budují Karlovy Vary, ale Američan, to je jiná munice. Nejdál se dostal Patton v roce 1945 na náměstí do Plzně a v revoluční době Busch do kukaně na Václaváku.

 Současní Rusové jsou ale už jiní. Nehrozí tanky, ale jezdí k nám podepisovat mírové smlouvy. S Medvěděvem a Obamou ji podepsal celý mírumilovný svět, tedy kromě Iránu.

 Neni to ledajaká smlouva. Vojáci spřátelených armád nalistují, že musí snížit počet jaderných hlavic z 2200 na 1550. Všem se ulevilo, to hodně pomůže. Tedy kromě Iránu, i když...možná by se zakoupením nějaké té bomby pod rukou ušetřil věčných kontrol ve svých mírových jaderných elektrárnách.

 A taky se sníží počet nosičů jaderných hlavic na 700. To je báječný. Dodnes mě strašila představa, že nosičů může být klidně i 800. Ale nechci mírovým chlapcům křivdit. Myšlenku mají jistě hezkou, teď už jen…klasický postup, bude se ještě ratifikovat v parlamentech. Jestli mají takový jako u nás, určitě se k tomu ještě nasmějeme.

 Protože nemáme ve výzbroji potřebný arsenál jaderných hlavic, tak nás nepustili ani smočit pero, ale přecejen jsme se zase zviditelnili.

 BIS prokázala, že patří k nejlepším bezpečnostním službám na světě, jinak by nemohla nahlásit průběh bez komplikací, hrad je opět zpřístupněn i jiným turistům, pan prezident má v památníčku další cenné skalpy a Obama vzkázal českému lidu, že k němu chová velký obdiv. Prý jsme po mnoho let prospívali USA. No já mám v paměti, že to bylo spíš na druhou stranu, ale ať tam či tam, nakonec se ukázala naše prozíravost a posloužili jsme především světovému míru. Nikdo si už nedovede  přestavit, že  by se mírové smlouvy podepisovaly jinde, než v mírovém centru nad Vltavou.

Autor: Jaromír Šiša | pátek 9.4.2010 9:32 | karma článku: 28,10 | přečteno: 953x