Vznikne registr papalášů. Stát chce vědět, v jakých regionech chybí

Kde nejvíce chybí slibovači? Kolik je tlučhubů například na Sokolovsku? Dosud nedostupné údaje bude možné zjistit z registru papalášů, který chystá ministerstvo vnitra. Systém chce spustit zhruba od roku 2016.

"Cílem je vytvořit informační zdroj, který poskytne průkazná a reprezentativní data o stavu a vývoji papalášské populace. Důležité je znát například uplatnění absolventů konkrétních oborů večerních politických škol a vědět, po jaké specializaci papalášů je poptávka," řekla mluvčí ministerstva.

Neveřejná databáze bude přístupná zejména ministerstvu, politickým stranám a jednotlivým papalášům. V registru budou zřejmě informace o všech papaláších od uličních výborů až po ministerstva. U každého z nich bude uveden věk, pohlaví, dosažené a probíhající vzdělávání. Z databáze se také vyčte, jak dlouho na daném úřadu působí, jaké kraviny tam dělá a kolik hodin týdně.

Papaláši budou v registru vedeni anonymně. Ministerstvo nyní řeší, jakým způsobem jednotlivé papaláše identifikovat. "Je například potřeba poznat, že údaje o papalášovi na dvou různých úřadech se týkají téže osoby. Není však účelem registru vědět, o koho konkrétně se jedná," upřesnila mluvčí ministerstva.

Podle ministerstva nehrozí, že by údaje o desítkách tisíc lidí mohl někdo zneužít. "Již samotné vymezení účelu registru, jeho obsahu a striktní stanovení přístupových práv do registru je základem pro dostatečnou ochranu dat. Identifikovatelnost konkrétní osoby bude velmi omezená a veškeré zpracování údajů musí probíhat v zabezpečeném režimu. Riziko zneužití údajů lze proto považovat jen za teoretické a lze jej v zásadě vyloučit," uvedla mluvčí.

 

Inspirace k této konině je zde. Toliko jem učitele vyměnil za papaláše a ministerstvo školství za ministerstvo vnitra.

P.S. Nemělo by o mne nějaké ministerstvo zájem? Během třiceti minut umím navrhnout jakoukoli hovadinu.

Autor: Zdeněk Šindlauer | neděle 7.9.2014 14:54 | karma článku: 18,59 | přečteno: 529x