Když se vyhlídky lidstva zdají poněkud mlhavé

vždycky se najde aspoň jeden plašan, jenž se povznese, z protivné mlhoviny vysune mozkovnu a k zastrašenému lidstvu takto dí: přátelé, nikoli mlha přede mnou, mlha za mnou, nýbrž mlha pode mnou!        

K povznesení se nad mlhu sice dotyčný plašan nemá křídla, ale má mozek, jímž udělí pokyny dvěma nohám s botkami číslo 49, díky nimž se nad mlhu sice pomalu, ale zaručeně dostane.   

 

Mlha v lese je mnohem zábavnější než mlha ve městě. Do té lesní se můžete elegantně zamotat a v nejhorším případě hodíte tlamu pěkně do měkkého. Naproti tomu v městské mlze se zamotáte jako pako a facka od chodníku docela bolí.        

 

Jak to plašan s devětačtyřicítkami říkal? Mlha pode mnou? Fakt že jo. Dokonce ostrovy se z ní vynořují. Jářku, nešlo by k nim po mlžné hladině dopádlovat s nějakým nafukovacím plavidlem?

 

Tady lidstvo rozhodně špatné vyhlídky nemá. Věděl to kdysi dávno už ten plašan, co si nad mlhou postavil hrad Hohenneuffen.  

 

Buďtež dvě nádrže N1 a N2, obsahující mlhy M1 a M2, přičemž mlhy M2 je n-krát více než mlhy M1. Jak velkou džuznu Dž musí v přepážce Př mezi nádržemi prokopat průkopník Pr, aby za čas Č, během kterého průkopník Pr v hospodě Ho na hradě Hr vypije jedno piviště Pi, byly hladiny Hl mlh M1 a M2 ve stejné výšce V?        

 

Pane vrchní, jakou vlastně na terase máte přirážku? Obchodní, sluneční, podzimní, sobotní, horskou nebo mlžnou? Já jen, že pivo za 4,80 eur je na přesdržku.  

 

Nevýhodou hradu nad mlhou musela být skutečnost, že jeho dobyvatelé zběhlí v logistice mohli dole v mlze sešikovat statisícové vojsko, aniž si toho hradní pán ráčil povšimnout. Když pak v ranní mlze sestoupil do lídlu v podhradí pro rohliky a mlíko, mohl dostat pěkně na budku.   

 

Jakou barvu má mlha? Bílou? Šedou? Modrou? Zelenošedou? Narůžovělou? Nachovou? Kdepak! Přeci – zamlženou!

 

No řekněte sami: mlha, kam oko dohlédne, ale přitom – může být takováhle vyhlídka mlhavá? To by jeden nahoře zůstal nejradši celý den.

 

Ačkoli, dolů do mlhovin je nutno obezřetně sestoupit ještě za světla, protože v listopadové tmě by to nedal ani terminátor. Najmě pokud by při tom čuměl po všech ptákách, jako čumívám já.

Tak vidíte, co všechno se dá zažít a vidět nahoře nad mlhovou hladinou. Jenom se v neděli nezapomeňte před ponořením nazpátek pořádně nadechnout, ať to dole přes týden vydržíte.

Fšecky obrázky jsou moje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Šindlauer | neděle 7.11.2021 7:35 | karma článku: 21,19 | přečteno: 386x