Kdo bude přezkoumávat turbostudenty? No přece - turboauditoři

„Turbostudentům“ podle všeho konec hned tak nebude a tak by mě ani nepřekvapilo, kdyby jimi založená "auditorská" firma "vysoutěžila" mnohamiliónovou státní zakázku na přezkoumání, kdo diplom získal studiem, a kdo přičiněním stran či kmotrů.

Zatímco novodobí turbointeligenti těmito prověrkami projdou stejně hladce jako „studiem“, vybuzerovaní zoufalci, co poctivě studovali čtyři a více let, budou po desetiletích nuceni hledat indexy a zápisy z přednášek, a budou se pídit po psacích strojích, na nichž po nocích datlovali diplomky.

Jsa absolventem Nositelky řádu práce v Liberci, pro jistotu jsem o víkendu kvartýr obrátil vzhůru nohama, takže až si pro mne turboauditoři přijdou, jsem na ně připraven a dokonale vyzbrojen.

Zavalím je hlavičkovanými lejstry o mých nepřijetích, odvoláních, přijetích, přerušeních, prodlouženích, obnoveních a ukončeních studia.

Omráčím je indexem čili Výkazem o studiu, platným od 15. září 1983 do 17. září 1990, kterýžto jest zaplněn 114 zápisy o zápočtech, zkouškách a pokusech o ně.

Předložím jim seznam libereckých hospod osmdesátých let, od Berlína přes Vápenku, Viadukt, Hnátu, Krákoru, Opici, Břízu až po Českou Chalupu, včetně místních zasedacích pořádků reichenbergských repetentů, přehledu výčepních lihovin a jejich dobových maloobchodních cen, jakož i jmen pinglů a servírek.

Zahrnu je šesti ročními žákovskými průkazkami ČSD, 227 jízdenkami + 147 rychlíkovými příplatky se slevou 50%, a 185 jízdenkami + 25 rychlíkovými příplatky za obyčejné jízdné pro trať Česká Lípa hl. n. – Liberec a opačně, k tomu přidám potvrzení o vyloučení z přepravy pro opilost a doklad o pokutě 40,- Kčs za znečištění přípojného osobního vozu řady Balm.

Vysypu na ně ústřižky uhrazených složenek na kolej Husova na částky 19,- a poté 21,50 Kčs, a za kolej Harcov ve výši 52,- Kčs měsíčně. Budou uneseni Usnesením kárné komise ze dne 15. června 1986 o uložené důtce za porušení pravidel socialistického chování vysokoškolského studenta („ve čtyři hodiny ráno vykonával malou potřebu do záhonů s růžemi před kolejí Husova, a vymlouval se, že už to nemohl vydržet“). V případě potřeby směle doložím sbírku 1650 hanlivých nápisů z lavic v učebnách Nositelky řádu práce, týkajících se tehdejšího vedoucího vysokoškolských kolejí a menz.

Konečně se budu ohánět vlastními dvěma ukazováky nadatlovanou diplomovou prací „Metodika stanovení diagramu mezních přetvoření tenkých plechů s povlaky, 71 s. + 6 vol. příl., Liberec, 1990. Ta má poctivé, hodně tvrdé desky, a dostat jejich hranou po lebce docela bolí.

Nuže páni turboauditoři, jen přijďte. 我已經準備好了 -jestli víte, co to znamená. Já studoval s čínskou houževnatostí sedm let. Zdravím, ZdŠ.

Autor: Zdeněk Šindlauer | čtvrtek 12.1.2012 6:38 | karma článku: 35,00 | přečteno: 3381x