Jablkem po hlavě dostati – nový zákon vymysliti

A ne jen tak nějaký! Třeba jistý Newton, utrživ pod jabloní bebíčko, vymyslel zákon gravitační, kterýž platí dodnes, není třeba jej nějak zvlášť novelizovat a nikdo z něj nemá žádné výjimky.

Co z toho plyne? No přeci, že nejlepší zákon vymyslí ten, kdo pod jabloní vyčká, až dostane ovocem po kebuli. Z této logiky jednoznačně plyne doporučení, nechť sbory zákonodárné rokují na zdravém vzduchu v jabloňových sadech, obzvláště na podzim, kdy je úder jablka o šošolku zákonodárcovu vysoce pravděpodobný.

Však si představte, jak geniální a přitom jednoduché a věčně platné zákony by nám páni zákonodárci darovali, pokud by kinetická energie slaďoučkého jablíčka byla náležitě inspirativní! Věčná škoda, že někde pod jabloní nevznikl třeba daňový zákon! Měl by jeden základní vzorec, platil by pro všechny poplatníky na věky věkův a nikdo by nedostal žádnou výjimku.      

Jen se bojím toho, že když tenhle zlepšovák navrhnu úřadům, nějaký plašan tam obratem vymyslí zákon, že pod jabloněmi je dovoleno rokovati toliko v ochranné přilbě ....  

Autor: Zdeněk Šindlauer | sobota 4.10.2014 7:04 | karma článku: 15,90 | přečteno: 550x