Holky z rozmnožovny

Kdysi jsem psal, že v každé fabrice jsou vždy nejdůležitější vrátný, uklízečka a mzdová účetní. Ale v každé pořádné fabrice také byla kancelář, jejíž dveřní kliky se každý zralý muž chápal v nevšední úctě, vece „jdu se množit!“

Coby průmyslovce od prsu právě odtržený zelenáč jsem na posvátné pracoviště ROZMNOŽOVNA vstupoval spíše s obavou, že někde v rohu tam sedí tajnej, který ve mně ihned odhalí živla šířícího pobuřující materiály. Vždyť co kdyby jeden nelegálně zkopírovaný náčrtek křeččího výběhu přivedl národní podnik na buben?

„Tak s čímpak se chcete množit, mladý muži?“ ptávala se vždy jedna z tamních dam, jsouc věku tak něco mezi třiceti a smrtí a tudíž na hony daleko od představ devatenáctiletého jinocha o množení (to jsem byl ještě holt mladej a blbej – dnes jsem už starej a – no, řekněme méně blbej).

Byli ovšem samci spolupracovníci, kteří uvedenou otázku tematicky rozvinuli do šíře, jež by vydavatele hardpornografického časopisu dohnala až k nářku hříšníka za branami mužského kláštera.

Časem jsem seznal, že s tím dozorem nad množením to nebude zase tak horké, a že za malou čokoládu mi holky z rozmnožovny s klidem namnoží i vysvědčení soudruha ředitele s průměrem 4,38.

Nejvíc mi ovšem z oněch slavných dob utkvěl v paměti štos červených plastových tabulek ROZMNOŽOVNA, který jsem viděl u kopírovací frézky v dílně. „To víš hochu, když každej tejden lidi dvacet tabulek ukradnou, tak my tady skoro furt jedem na dvě šichty“ objasnil mi situaci ochotný nástrojař.

A skutečně, ke dveřím rozmnožovny ty cedulky nebyly přišroubované přímo, nýbrž se nasouvaly do rámečku, který teprve byl přišroubován. No aby ne – dovedete si představit, jak by dveře vypadaly po půlroce permanentního přišroubovávání a odšroubovávání tabulek? Nehledě na to, že by chudák údržbář měl trvalé zdravotní následky z neustálého kroucení pravou rukou.

A víte co je nejhorší? Dvě věci – jedna negativní a jedna ještě víc negativní.

Ta negativní: vstoupiv dnes do rozmnožovny, určitě bych byl pěknej kanál a asi bych si moc nezadal s těmi dávnými samci spolupracovníky.

Ta ještě více negativní: Někdo mi ukradl cedulku ROZMNOŽOVNA, kterou jsem onehdy ze dveří rozmnožovny vlastnoručně ukradl.

Že se nestydíš, neznámý nenechavče!    

Autor: Zdeněk Šindlauer | neděle 27.8.2017 7:35 | karma článku: 25,86 | přečteno: 1489x