Nestávkovali za nás, ale jenom za sebe.

Dopravní odboráři hrdě se bijící v hruď, že samozřejmě stávkovali také za naše jistoty proti vládním reformám, jsou nápadně nyní potichu. Proč? Utahovali si z nás...

Stávkovali, aby si nemuseli utahovat opasky. Utahovali si železničáři z lidí, že si 16. června utáhli (a nejen u Vyškova) šrouby? Ano. Zatím nebudou jezdit s vlaky tam, kde mají šrouby volné. A místo nich nasadí autobusy. Kdyby totéž zkusily ve Středomoří známé aerolinky, z důvodu, že mají pokažená letadla a nasadily na své linky lodě - tedy místo dvou hodin letu 3 dny plavby - tak druhý den navždy skončí!!!

Dnes je všem jasné, že dopravní odboráři stávkovali pouze za sebe a své výhody. Volné rodinné jízdenky jim opět zafinancujeme my, jejich vážení cestující.

Stávkováním způsobili sami sobě propad tržeb a tak se zdražením jízdenek v Praze a v Brně, pro případ stávky další, dopředu trochu zahojí.

Proti zdražení jízdného jsem dodnes žádné, pěkně naštvané a napružené odboráře s plamennými výrazy na tvářích, s cedulemi, píšťalkami a vuvuzelami nikde neviděl. Samozřejmě, jich se to přece vůbec, ale vůbec netýká!!!

Odboroví předáci musí čas od času o sobě dát vědět. Oproti svým řadovým členům jsou přímo královsky placení. Proto nikdy do zásadního sporu s vládou ne- půjdou. Občas se musí někde na ulici postavit před své členy, aby si veřejnost třeba nemyslela, že už vymřeli. Zdvihnout ruku a zatnout pěst, zavelet do kroku a všichni společně dělat davové a hodně hlasité bu, bu, bu, bu, bu.

 

Pozn.red.: Článek byl kvůli technické chybě zveřejněn v novém čase. Původní diskusi naleznete zde.

Autor: Petr Šindelář | středa 13.7.2011 14:32 | karma článku: 30,42 | přečteno: 2694x